TESTER

Test: null

Test: LG Optimus L7

LG P700 Optimus L7 er en Ferrari med Lada-motor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. juni 2012 - 06:00
Vis mer
Høydepunkter

Godt bygget, stor og god skjerm, Android 4.0, NFC, god lyd under samtaler

Ulemper

Treg prosessor og lite arbeidsminne gjør at det meste går sent. Dårlig kamera.

Veldig kort sagt

LG Optimus L7 er et godt eksempel på at det kan gå galt når det skal spares på produksjonskostnadene. Her har de spart seg til fant.

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video tatt med telefonen



Spesifikasjonsliste

 

Sammmendrag

Da vi først fikk høre om LG Optimus L7 syns vi telefonen hørtes spennende ut. Den skulle få stor skjerm og moderne teknologi som NFC kombinert med den aller nyeste versjonen av Android. Og prisen skulle være svært lav.

Første gangen vi holdt telefonen lot vi oss begeistre av pen design og en skjerm som faktisk er veldig god.

Men da vi tok den i bruk viste det seg at det hele var for godt til å være sant.

Det tar ikke mange minuttene med Optimus L7 før du merker at her er det noe som ikke stemmer. Den er, sagt på godt norsk, grisetreig.

Å åpne apper tar ofte flere sekunder. Trykker du på hjem-tasten lurer du på om telefonen faktisk oppfattet at du trykket. Nettlesern er treg. For å nevne noe. 

Brukeropplevelsen er rett og slett ikke spesielt god.

Det skyldes en kombinasjon av treg prosesssor og relativt lite arbeidsminne. Det blir åpenbart for mye for telefonen å kjøre Android 4.0 glatt her.

SE OGSÅ: Ytelsestester gjort med Optimus L7

Mye bra

Det er synd, for det er mye vi utgangspunktet liker. Menysystemet LG har lagt på toppen fungerte helt perfekt på toppmodellen Optimus 4X HD, og er en av våre favoritter i Android-verdenen for tiden.

Lydkvaliteten under samtaler er god. Den samme gjelder lyden i musikkutgangen.

At telefonen har NFC er heller ikke noe minus i disse dager.

LES MER: Dette trenger du å vite om NFC

Men når telefonen oppleves så treg som dette er det mer enn noe annet irriterende å bruke den i det daglige.

Derfor anbefaler vi at du heller sjekker ut disse gode alternativene.

Huawei Honor: Koster også 2000 kroner, har litt mindre skjerm, og vel så labert kamera som L7. En kan alltids også argumentere for at den ikke er i nærheten av like pen, og den mangler dessuten NFC. Men kjøper du denne får du i det minste en telefon som ikke støtt og stadig er treg.

LES TEST AV HUAWEI HONOR 

Sony Xperia Arc S: Xperia Arc S har nesten like stor skjerm som L7. Men den har også mye bedre kamera, langt kraftigere prosessor og kommer med Android 4.0. Så er den også litt dyrere, og selges for rundt 2400 kroner om dagen.

LES TEST AV SONY XPERIA ARC S

LG Optimus 2X: har vært på markedet i godt over et år, men koster nå ned mot 2300 kroner enkelte steder, og har 4 tommers skjerm, rask tokjerneprosessor og kommer etterhvert til å få Android 4.0. Her får du veldig mye for pengene, men du kan neppe forvente bedre batterilevetid enn på L7.

LES TEST AV LG OPTIMUS 2X

Nokia Lumia 710: Denne Windows Phone 7-telefonen har riktignok mindre skjerm enn L7 og mangler NFC, men til gjengjeld får du en telefon som aldri er treg, har skikkelig GPS-navigasjon inkludert og som er lett å bruke. Dette er et veldig godt kjøp, som nå fås til under 2000 kroner.

LES TEST AV NOKIA LUMIA 710

Samsung Galaxy S Plus: Android-telefon med 4 tommers Super-AMOLED-skjerm og langt sterkere prosessor enn Optimus L7. Du får ikke NFC her heller, men du får en telefon som ikke støtt og stadig er treg. Men vær oppmerksom på at den ikke får Android 4.0. Koster nå rundt 2400 kroner.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S PLUS 

Ingen av dem har NFC, men så er brukeropplevelsen jevnt over også mye bedre. Synd, for Optimus L7 kunne vært en svært god telefon om den hadde litt bedre maskinvare i bunn, eller litt lettere programvare på topp.

Les hele testen av LG Optimus L7 på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.