TESTER

Test: null

Test: LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD er en strålende toppmodell for deg som vil ha alt på ett brett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. mai 2012 - 16:51
Vis mer
Høydepunkter

Knall skjerm, lettbrukte og pene menyer, forseggjort design, rå ytelse, alt av teknologi.

Ulemper

Kameraet kunne vært bedre.

Veldig kort sagt

Optimus 4X HD er den beste telefonen vi har testet fra LG. Skjermen er svært bra, vi liker designen, og LG har gjort mange smarte grep i menysystemet. Og selv om den ikke når helt opp til toppkarakter er dette en av de beste telefonene vi har testet i år.

GÅ RETT TIL:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

LG gjorde seg bemerket i fjor med den første telefonen med tokjerneprosessor, og den første telefonen med 3D-skjerm. Med Optimus 4X HD tror vi at de klarer å gjøre seg bemerket også i år.

Dette er nemlig litt av en telefon.

Og selv om dette i aller høyeste grad er en telefon for deg som er ute etter masse teknologi og kraftig ytelse er det også en telefon for deg som vil ha noe som ser bra ut.

Det er selvsagt en subjektiv vurdering, men vi liker designen. Dekselet har fått detaljerte utskjæringer som både ser bra ut og kjennes bra i hånda.

Skjermen her er 4,7 tommer stor, men likevel føles ikke telefonen påtrengende diger. Joda, dette er en stor telefon, men vekten er lav og tykkelsen er under en centimeter.

Mens vi snakker om skjermen: Den har HD-oppløsning, har gode kontraster, rimelig godt sortnivå – men det viktigste av alt er at den fungerer helt strålende i sola.

Smart menysystem

LG har utstyrt telefonen med Android 4.0. Som andre produsenter har de lagt sitt eget menysystem på toppen. Dette kaller de Optimus UI 3.0, og vi syns det er et vellykket stykke programmering.

Det ser rent og pent ut, har mange smarte løsninger som gjør at du får gjort ting raskere, og kan tilpasses slik at det ser ut slik du vil.

Kombinert med en lynrask firekjerneprosessor er resultatet en strålende brukeropplevelse. Her går det aller meste glatt og fint unna.

Dette gjør også at telefonen egner seg bra til mye annet. Den egner seg veldig bra til surfing. Du kan spille avanserte spill med tung grafikk. Den har en flott videospiller som viser HD-video.

Generelt er dette en flott underholdningstelefon med mye minne og mulighet for minneutvidelse med minnekort på hele 64 GB, og god lyd under musikkavspilling.

Du kan naturligvis også ringe, og lyden er god.

Optimus 4X HD har et batteri med veldig stor kapasitet. Det er bra.

Pass på kraften

Samtidig har den såpass kraftig maskinvare og lyssterk skjerm at det ikke skal mye til før du har brukt mesteparten av batteriet på noen få timer. Her gjelder altså å passe på.

Det som kanskje trekker mest er at kameraet ikke imponerer. Direkte dårlig er det ikke, men det er et stykke unna det du får på HTC One X, som er i samme klasse som LGs telefon.

Det finnes også noen alternativer. Først og fremst den nevnte HTC One X, som har like stor skjerm, samme prosessor, men bedre kamera og enda bedre lyd i musikkavspilleren.

Samsung Galaxy S III er også snart i butikk, og den ligger også an til å bli et godt alternativ med firekjerneprosessor. Den har vi imidlertid ikke testet i skrivende stund.

Om du liker store skjermer bør du ta en titt på Samsung Galaxy Note. Hvis du vil ha HD-skjerm i en litt mindre telefon bør du også ta en titt på Sony Xperia S.

Men vi anbefaler mer enn gjerne LG Optimus 4X HD, som er veldig god på det aller mest.

LES HELE TESTEN PÅ DE NESTE SIDENE

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.