TESTER

Test: null

TEST: LG F5

LG P875 F5 er et godt kjøp om du vil ha mye smarttelefon for pengene. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. sep. 2013 - 09:20
Vis mer
Kort oppsummert

LG F5 er en lavt priset Android-telefon som gir deg de fleste mulighetene du får på dyrere telefoner. Det mest interessante er at den har LTE, relativt sprek maskinvare og et funksjonsrikt menysystem.

Konklusjon

Det er mulig å få kjøpt gode telefoner til en billig penge, men da må du ofte ofre en del funksjoner og spesifikasjoner. Du trenger likevel ikke å skrape spesifikasjonslisten inn til beinet for å få mye telefon for pengene.

LG F5 er et godt eksempel på dette. Den kan gjøre stort sett det samme som dyrere telefoner, men koster ned mot 2400 kroner uten abonnement. Den ser slett ikke så verst ut heller.

4G-telefon

Det kanskje mest interessante er at telefonen har støtte for LTE, eller 4G som operatørene kaller det. Dette gir deg nedlastingshastigheter på opp mot 100 Mbps. I teorien i alle fall. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om LTE

Her er det også ganske sprek maskinvare generelt, slik at telefonen egner seg til spill, video, surfing og slikt.

F5 er en Android-telefon, og LG har utstyrt den med sitt eget menysystem. Her er det en del smarte funksjoner. Du kan for eksempel kjøre apper som notatbok, kalkulator og nettleser i egne vinduer slik at du kan gjøre flere ting samtidig. Det er også mulig å holde oversikten over hvor brukeren befinner seg om en nødsituasjon skulle oppstå, og telefonen kan sende SMS når telefonen ikke har vært i bruk på en stund eller er i ferd med å gå tom for batteri.

Den har god lyd under samtaler, og vi har ikke hatt noen spesielle problemer med dekning. Batteriet har i praksis en levetid på en dag.

4,3 tommers skjerm

Skjermen er 4,3 tommer, og har en relativt lav men grei oppløsning. Du får helt klart bedre skjerm enn dette om du er villig til å spandere en tusenlapp ekstra. Men F5 fungerer fint til surfing, apper, spill, video og slikt.

F5 er også en rimelig god musikktelefon, men vær oppmerksom på at det er veldig lite lagringsminne her. Det er kun 5 GB tilgjengelig, så i praksis må du kjøpe et minnekort om du vil ta i bruk alle mulighetene.

LES OGSÅ: Så lite koster et stort minnekort

Kameraet er heller ikke av den imponernde sorten, spesielt siden telefonen ikke har kameralys. Men det fungerer for all del greit så lenge du tar bilder i godt opplyste situasjoner.

Alternativer

Vi må uansett tilbake til det faktum at telefonen har LTE-støtte. Det er uvanlig i denne prisklassen, men slett ikke uhørt. Faktisk får du noen litt billigere telefoner med denne teknologien. Felles for disse er at de har vært på markedet en stund.

Det hjelper heller ikke F5 at det finnes mange gode telefoner også uten LTE i samme prisklasse, så er ikke dette et stort poeng for deg er det mye å velge mellom.

LG Optimus 4X HD: Sett at du klarer deg uten LTE er LG Optimus 4X HD et supert valg. Denne har en ganske stor HD-skjerm, firekjerneprosessor og mer lagringsminne. Koster det samme som F5.

LES MER: Test av LG Optimus 4X HD 

Nokia Lumia 920: Lumia 920 har LTE-støtte og et kamera som er på et helt annet nivå. Vi snakker om det beste i denne prisklassen. Telefonen kjører Windows Phone 8, og er riktig nok stor og tung sammenlignet med F5. Men du få GPS-navigasjon med nedlastbare kart inkludert og i det hele tatt en bedre pakke. Koster 2400 kroner i den billigste nettbutikken, men de fleste selger den for 2700 kroner.

LES MER: Test av Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820: Er mindre og lettere enn Lumia 920, har LTE, og støtte for minnekort. Skjermen er like stor, men har litt lavere oppløsning. Sammenlignet med LG F5 er Lumia 820 både større og tyngre.

LES MER: Test av Nokia Lumia 820

Sony Xperia V: Koster riktignok 400 kroner mer, men har LTE,  skarpere skjerm, langt bedre kamera, mer minne og er på toppen av det hele vanntett. Har falt mye i pris siden den var ny, og fremstår som et godt kjøp til denne prisen.

LES MER: Test av Sony Xperia V 

LG F5 er ikke noe dårlig valg dersom du er ute etter en lavt priset Android-telefon som gir deg mye for pengene. Som du ser finnes det alternativer, men de beste vi har funnet er til gjengjeld fjorårsmodeller som har falt i pris.

Alt i alt er dette en telefon uten store feil, og et godt valg om du skal kjøpe en ny, funksjonsrik smarttelefon som også har utseendet med seg.

Les hele testen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.