TESTER

Test: null

Test: Kjør på iPad-en din

Mattel Apptivity Hot Wheels lar deg børne rundt på iPad-en.

Apptivity Hot Wheels

Lekebiler som både kan kjøres på iPad-skjermen og brukes som vanlig lekebil.

Utvikler: Mattel
Plattform: iPad (alle generasjoner)
Pris: Gratis app, 150 kr pr bil
Last ned: App Store 

Høydepunkter

Kjør bil på iPad-skjermen og få fred og ro for en stakket stund.

Ulemper

Action-knappen fungerer ofte ikke, og appen kræsjer av og til.

Veldig kort sagt

Hot Wheels Apptivity-biler lar barna kjøre lekebil på iPad-skjermen. Sikkert morsomt for de små, men vi er ikke helt solgt på kvaliteten.

Test: Apptivity Hot Wheels

Om du vokste opp på 70-, 80- eller 90-tallet er det gode muligheter for at du kjenner til Mattels Hot Wheels-biler. Du vet - disse små lekebilene du kjørte rundt på gulvet, i sofaen og på spisebordet med.

Tidligere i år introduserte produsenten iPad-versjonen av disse bilene, og de er en del av Mattels Apptivity-konsept. Dette er leker som du bruker på en mobil eller et nettbrett. Vi har tidligere testet Mattels Fisher-Price-deksel til iPhone, som også selges under Apptivity-navnet. Denne gangen er det litt eldre barn som er målgruppen.

Konseptet er i grunnen ganske enkelt. Du kjøper en bil, laster ned en app til iPad og kjører rundt på skjermen. Bilen har kontaktpunkter som imiterer fingre under, slik at appen kjenner igjen bilen. Og siden de forskjellige bilene har konktaktpunkter plassert litt forskjellig forstår appen hvilken bil du plasserer på skjermen.


Apptivity Hot Wheels for iPad.

Bilene har også en såkalt "Action-knapp" på panseret. Denne trykker du på for å utføre forskjellige saker og ting inne i spillet. 

Dersom junior heller vil leke på gulvet er det en knapp under bilen som låser kontaktpunktene. Den kan da kjøres som en hvilken som helst annen lekebil.

Konseptet egner seg ifølge produsenten for barn fra fire år og oppover. Siden det begynner å nærme seg 30 år siden undertegnede var fire år skal vi la være å mene så mye om hvor morsomt det er å leke med apptivity.

Det vi imidlertid kan mene noe om er konseptet som sådan, og kvaliteten på lekebilen.


Det er kontaktpunkter under bilen, slik at iPad-en forstår at bilen er på skjermen.

Bilen

Mattel har lånt oss en Hot Wheels Drift King. Dette er i utgangspunkteten enkel plastleke som virker solid bygget. En liten, men viktig detalj her er at gummihjulene ikke uten videre kan tas av. De er viktige å ha på plass slik at unge lovende ikke riper opp skjermen på iPad-en.

Trykker du inn den hvite knappen unden bilen låses kontaktpunktene fast, slik at de ikke subber mot underlaget. Men vær oppmerksom på at det ikke skal mer enn et fall fra bordet og ned i parketten til før kontaktpunktene spretter ut igjen.

På panseret sitter den såkalte action-knappen. Når du trykker på denne vil et ekstra kontaktpunkt treffe skjermen. Knappen brukes for eksempel når du skal skyte, eller når du skal starte spill. Dessverre funger dette ikke så bra. Knappen virker litt treg, og vi opplever støtt og stadig at appen ikke reagerer på den i det hele tatt. Skuffende.


Du kjører rundt i en fantasiverden med mange aktiviteter du kan teste ut.

Appen

Når du setter bilen på iPad-skjermen kjenner altså appen igjen bilen, slik at du kan kjøre rundt i en virtuell verden hvor du kan kjøre på bane og annet. Du kan også spille forskjellige spill ved å kjøre til garasjer. 

Det er enkelt og greit slik at du ikke trenger å flytte så mye på selve bilen når du kjører rundt. Det holder å styre den i retningen du vil kjøre.

Vi tipper poden sikkert kan syns at dette er underholdende nok.

Men når vi forsøker å kjøre rundt opplever vi at bilen ikke henger med veien, selv om vi gjør så godt vi kan for å følge den. Da dukker det opp en rød bil som indikerer at du må flytte bilen dit.

Når du bare kjører rundt på måfå må du passe på at fingrene ikke treffer skjermen. Gjør de det vil bilen stoppe. Dette kan muligens være litt vanskelig for de aller yngste.

Vi opplever for øvrig at spillet kan finne på å låse seg, og ikke reagerer på bilen i det hele tatt. For å fikse dette er vi nødt til å avslutte spillet fra appveksleren. Kjedelig.

LES OGSÅ: Nytt Hugo-spill til iOS


Bilen kjøres som en vanlig lekebil.

Flere biler

Det er ellers mulig å kjøpe et utvalg av biler, og utover Drift King som vi har lekt oss med får du også Yur So Fast, Bone Shaker og Power Rev. Disse koster rundt 150 kroner stykket, og tanken er åpenbart at du skal kjøpe flere.

Så spørs det om dette blir noen hit, for Mattel har lagt ved en egen lapp hvor det står at de forbeholder seg retten til å legge ned hele sulamitten 1. september 2014. Men som vi vet pleier produkter som dette å være flyktige.

Konklusjon

Vi tviler ikke på at gutter og jenter fra fireårsalderen og oppover kan syns at Apptivity-bilene er morsomme. Dette kan lett fungere som tidtrøyte i mange timer.

Men vi er litt usikre på kvaliteten, da action-knappen til stadighet ikke fungerer, og appen i seg selv låser seg oftere enn vi setter pris på. 

Det er heldigvis mulig å prøve ut konseptet før du eventuelt finner på å kjøpe bil. Det er nemlig bare å installere appen, som er gratis i App Store, og kjøre med en virtuell bil du kontrollerer ved å bruke to fingre på skjermen.

Alt i alt et morsomt konsept, men vi er altså ikke helt overbevist på selve gjennomføringen. Men hva vet vel vi - vi er tross alt noen år unna målgruppen.

LES OGSÅ:
Denne gjør iPhone om til en rangle
iPad- og iPhone-dekslene som lover lavere stråling
Lommeforsterkeren Fiio E5 redder lyden i mobilen 

Her finner du alle våre omtaler av iOS-apper og -spill

Les mer om: