TESTER

Test: null

Test: Huawei Ascend G300

Huawei Ascend G300 er en super telefon for deg som vil ha mest mulig smarttelefon for minst mulig penger.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. aug. 2012 - 17:38
Vis mer
Høydepunkter

Veldig mye for pengene, ganske bra kamera, lett å bruke

Ulemper

Svak prosessor, Android 2.3 er ikke akkurat nytt

Veldig kort sagt

Med en pris på 1300 kroner er det ikke mye å klage over. Hauwei Ascend G300 er telefonen for deg som skal ha en billig smarttelefon som også er god.

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video



Spesifikasjoner

 

Konklusjon

Når vi tester smarttelefoner i prisklassen til Huawei Ascend G300 går vi inn i det med lave forventninger. Vi har lært oss til at de aller billigste telefonene sjeldent byr på et fyrverkeri av en brukeropplevelse.

Innimellom dukker det likevel opp høydepunkter. ZTE Blade II var et slikt, Huaweis egne Honor U8860 et annet.

Med Ascend G300 melder Huawei seg inn i klubben for gode telefoner til svært lave priser.

For ærlig talt er ikke 1300 kroner noen ublu pris for en Android-telefon med en skarp fire tommers skjerm, prosessor på 1 GHz, et ganske godt kamera og alt av nødvendig teknologi som GPS og trådløst nettverk innebygget.

Enkel og grei å bruke

Denne telefonen er enkel og grei å bruke, uten all verdens fiksfakseri i menyene. Huawei har pusset opp Android-menyene litt, men i det store og hele er dette en enkel og grei telefon å bruke. 

De har også lagt til en del nyttige funksjoner, som strømsparing, mulighet for automatisk backup, og en datateller som varlser deg om du bruker opp datakvoten din.

Telefonen duger til surfing, spill, musikk, video, GPS-navigasjon og alt det andre du kan forvente å bruke en moderne smarttelefon til i dag.

Ikke lytefri

Så får det heller være at prosessoren er litt treg og Android-versjonen er litt gammel, at skjermen er utsatt for lysrefleksjoner, at videoene ikke blir så gode, og at telefonen kan finne på å være en tanke treg innimellom. Dette er svakheter du kan forvente i en telefon til 1300 kroner.

I denne prisklassen er det ikke veldig mange alternativer, men de som er aktuelle er definitivt verdt en titt før du bestemmer deg.

ZTE Blade II: Blade II er den argeste konkurrenten til G300. Skjermen er en halv tomme mindre, men oppløsningen er lik. Har samme maskinvare som G300, men kameraet er langt fra like bra, og skjermen er mindre lyssterk. Er din for 1400 kroner.

LES MER: Test av ZTE Blade II 

Samsung Galaxy Xcover: Koster litt mer, fra 1500 kroner, men er til gjengjeld vanntett. Denne telefonen har en 3,6 tommers skjerm med lavere oppløsning enn Ascend G300 byr på.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Xcover 

Sony Xperia Mini Pro: En liten telefon med fullt tastatur for deg som skriver mye meldinger. Har en god del kraftigere maskinvare enn G300, og koster i dag så lite som 1300 kroner enkelte steder.

LES MER: Test av Sony Xperia Mini Pro

Selv om G300 er ganske lik ZTE Blade II syns vi kameraet og lydkvaliteten under musikkavspilling er bedre her. Det trekker karakteren opp, og gjør etter vår mening G300 til et av de beste kjøpene i denne prisklassen.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.