TESTER

Test: null

TEST: Huawei Ascend D1 Quad U9150

Huawei Ascend D1 Quad er en av de billigste telefonene du får med kraftig firekjerneprosessor. Spørsmålet er om det i seg selv er nok.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. jan. 2013 - 06:00
Vis mer
Høydepunkter

Kraftig maskinvare, skarp skjerm, godt batteri, minnekortstøtte, ganske greit priset.

Ulemper

Litt svakt kamera, lite innebygget minne, mangler NFC, ikke spesielt billig sammenlignet med bedre alternativer.

Veldig kort sagt

Huawei Ascend D1 Quad er Huaweis beste telefon til nå, og fremstår som en ganske komplett pakke. Her får du mye kraft for pengene.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

I slutten av februar i fjor viste Huawei frem D1 Quad for første gang. Ni måneder senere kom telefonen på markedet. I mobilverdenen er dette lang tid, og i dette tilfelle er det overraskende lang tid.

Vi har faktisk hatt telefonen til test en god stund, og fått et grundig inntrykk av den. Og vi kan si at dette på sett og vis er Huaweis beste telefon så langt.

God skjerm

D1 Quad har nemlig en god skjerm. Litt lyssvak for vår del når den justerer bakgrunnslyset på egen hånd, men stiller du lyset manuelt er dette en telefon som fint kan brukes i sollys.

Systembrikken har Huawei laget selv. K3V2, som den heter, har en kraftig firekjerneprosessor på 1,4 GHz, og en relativt sprek grafikkprosessor. Dette gjør at telefonen fint tar unna de tunge oppgavene.

SE OGSÅ: Ytelsestester gjort med D1 Quad

Bra batteri

Under vår lange testperiode har vi også merket oss at batteriet har god levetid, og at talekvaliteten er upåklagelig. Telefonen egner seg også bra til musikk og film.

Vi vet mange setter pris på Android-telefoner som i så stor grad som mulig har Googles egne Android-menyer. Med unntak av noen endringer her og der får du de originale Android 4.0-menyene her.

D1 Quad fungerer også fint til surfing, men vi har merket oss at standardnettleseren av en eller annen grunn automatisk zoomer litt inn i nettsidene når de lastes. Da må vi zoome ut for å se hele siden. Dette løser du enklest ved å bare bruke Chrome-nettleseren som også er inkludert.

Når ikke helt opp

Selv om mye er bra er det en del å plukke på. Telefonen mangler NFC. Dette får du på så godt som alle aktuelle alternativer.

LES OGSÅ: Dette trenger du å vite om NFC

Kameraet er ikke mer enn helt ok, og det når ikke opp til de beste på markedet. Vi har opplever også at GPS-en er litt unøyaktig.

Du har 5,3 GB tilgjengelig lagringsminne, noe som fremstår som litt lite. Å kjøpe et minnekort i tillegg blir nesten obligatorisk. Men så er det heldigvis ikke noen stor investering.

Det siste punktet er prisen. 3000 kroner (i skrivende stund) er for all del ikke stivt for en telefon som dette. Men en rekke gode alternativer ligger i omtrent samme prisklasse.

Alternativer

LG Optimus 4X HD: Koster fra 2700 kroner, og har ytelse på linje med Ascend D1 Quad. Den har et kamera med omtrent samme ytelse, men batteritiden er klart svakere enn D1 Quad sin. På den annen side får du større skjerm, og en design som fremstår som mer forseggjort.  Videre har Optimus 4X HD dobbelt så mye arbeidsminne, og støtte for NFC.

LES MER: Test av LG Optimus 4X HD

Samsung Galaxy S III: Galaxy S III koster deg i skrivende stund omtrent 800 kroner mer enn  D1 Quad. Til gjengjeld får du større skjerm, langt bedre kamera, dobbelt så mye lagringsminne, NFC, raskere maskinvare, og en nyere Android-versjon. Da kan en spørre seg om de ekstra hundrelappene gjerne er verdt det.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III

HTC One X: Legg på 300 kroner, og du kan skaffe deg førsteutgaven av HTCs toppmodell One X med 16 GB minne. Det skal sies at den ikke har minnekortstøtte, men den byr på langt bedre kamera, fantastisk lyd i hodesettutgangen, en flott skjerm, og sterk maskinvare. Ulempen er at batteriet må lades hver kveld, og kameralinsen er beskyttet av plast som kan ripes opp.

LES MER: Test av HTC One X 

Sony Xperia Acro S: Acro S har riktignok ikke firekjerneprosessor, men til 3200 kroner får du en 4,3 tommers HD-skjerm, rimelig sterk maskinvare, et godt kamera, og ellers det meste du kan forvente av moderne tekniske finesser. I tillegg er Acro S vanntett.

LES MER: Test av Sony Xperia Acro S

Alt i alt er Huawei Ascend D1 Quad en god telefon, og den beste Huawei-modellen vi har testet til nå. Vi skal på ingen måte fraråde deg å kjøpe den, men vi anbefaler at du tar en titt på alternativene før du finner frem lommeboka.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.