TESTER

Test: null

Test: HTC One X

HTC One X er en av de aller beste telefonene du får kjøpt akkurat nå. Les hvorfor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. apr. 2012 - 18:39
Vis mer
Høydepunkter

Fantastisk skjerm, godt bygget, rask, bra kamera, super lydkvalitet, god på underholdning, lett å bruke

Ulemper

Kort batteritid, lettripet plast foran kameralinsen, mangler kamerautløsertast

Veldig kort sagt

HTC One X er enkelt og greit en av de aller beste Android-telefonene du får kjøpt akkurat nå. Her er det aller meste løst på en utmerket måte, men et par vesentlige svakheter trekker noe ned.

GÅ TIL:KonklusjonenHele testenYtelsestesterKamerabilderSpesifikasjonerKonklusjon

OPPDATERT: HTC har lansert en oppdatert utgave av One X, kalt One X+. Test av denne finner du her.

One X er toppmodellen i HTCs nye One-serie av Android-telefoner. Og for en toppmodell dette er !

Dette er en telefon som er flott å se på. Den har markedets sterkeste maskinvare og alt av teknologi du trenger. I tillegg har HTC brukt mye tid på kamera, musikk og andre små detaljer.

For å begynne med utsiden: Dekselet er laget i en sterk plasttype som er gjennomfarget. Det vil si at eventuelle riper ikke synes så godt. Telefonen er tynn, og selv om skjermen er 4,7 tommer stor er den ikke veldig mye større enn Samsung Galaxy S II.

Fantastisk skjerm

Skjermen har en oppløsning på 720 x 1280 piksler, og en pikseltetthet på 312 PPI. Hvis dette var et Apple-produkt ville de kalt det et "Retina Display". Dette er enkelt og greit en av de beste mobilskjermene vi har sett noen gang.

One X har fått Android 4.0 og menysystemet Sense 4. Dette bygger på Sense-systemene fra tidligere HTC-telefoner, men er forbedret på en rekke punkter. Det er kjapt og enkelt i bruk, og gjør telefonen veldig grei å håndtere.

Knallsterk prosessor

Telefonen har fått en firekjerneprosessor. Dette betyr for alle praktiske formål at telefonen har fire prosessorer, og dermed kan ta unna tunge oppgaver uten problemer. For å spare på strøm har telefonen også en femte prosessor som tar over når det er mindre krevende oppgaver som skal løses, som musikkavspilling eller å holde liv i bakgrunnsprosesser mens telefonen er i hvilemodus.

I praksis er One X en råsterk telefon. Den kjører tunge spill med største letthet, og alt går smidig her. Det lugger praktisk talt aldri.

Kombinert med rask internettforbindelse er dette en telefon som fungerer helt utmerket til surfing. 

God lyd

HTC har også gjort seg flid med lydmaskinvaren, og resultatet er svært godt. Lyden er veldig god, rett og slett. Men det fordrer at du kjøper et bra hodesett. Vi har testet med Beats Solo HD, som HTC anbefaler, og Nokia Purity HD. Lyden er god i begge, men vi syns Nokia-hodesettet passer best.

LES OGSÅ: Test av Nokia Purity HD headset by Monster

Kameraet er et annet høydepunkt. Det starter lynraskt, og fokuserer på 0,2 sekunder. Et smart grep er at du ikke trenger å velge mellom video eller foto når du starter kameraet. Det er ikoner for begge to, slik at du slipper å skifte modus.

One X har en egen bildebehandlingsbrikke som behandler bildet før det lagres. Dette gir bilder med flere detaljer.

Bildene blir gode, og One X er blant de aller beste kameratelefonene du får kjøpt. Vi er riktignok ikke klare til å kaste digitalkameraet ennå, for kameraet sliter med de samme problemene som kameramobiler flest.

SE OGSÅ: Bilder og video tatt med HTC One X

På toppen av det hele er One X også en svært god telefon å prate i. Det er god lyd i både mikrofon og høyttaler.

Ikke uten svakheter

Her er det altså svært mye som er svært bra. Likevel er ikke One X en telefon uten svakheter.

Batteriet varer ikke spesielt lenge. Om du bruker telefonen aktivt må du nesten regne med å lade to ganger om dagen. I beste fall holder det å lade telefonen hver natt. Når det er sagt tipper vi dette er noe de fleste som kjøper One X vil klare å leve med.

Selv om telefonen har svært god byggekvalitet har HTC glemt å legge ripesikkert glass foran kameralinsen. I stedet har de valgt plast som lar seg ripe opp. Ikke smart når telefonen hviler på kameraet når den ligger på bordet. 

Mange produsenter velger å droppe en egen utløsertast for kameraet. Det syns vi er dumt, for vi savner virkelig dette her. Det føles litt knotete å måtte fikle med skjermen for å starte kameraet og ta bilder.

Vi skal nevne at telefonen ikke har minnekortstøtte heller. Du får 25 GB å lagre filer og bilder på, og i tillegg 25 GB lagringsplass i skytjenesten Dropbox, så det er ikke lite lagringsplass å boltre seg på. Men du kan altså ikke utvide minnet på telefonen.

Alternativer

Selv om One X utvilsomt er en av de aller råeste telefonene du får kjøpt i dag, finnes det noen alternativer å vurdere.

Samsung Galaxy Nexus har like stor skjerm, Android 4.0, tokjerneprosessor og masse teknologi. Den har dårligere kamera og mindre minne, men koster til gjengjeld 3700 kroner.

Sony Xperia S har noe mindre skjerm, men samme oppløsning, bra kamera og det du trenger av teknologi. Her får du tokjerneprosessor men ikke støtte for minnekort. Den koster fra 3800 kroner.

Samsung Galaxy S II er fortsatt en aktuell telefon. Skjermen er mindre og oppløsningen lavere, men vi mener dette fortsatt er en av de beste skjermene på markedet. Selv om den "bare" har tokjerneprosessor er Galaxy S II fortsatt en sterk telefon.

Apple iPhone 4S er også et aktuelt alternativ. Vi skal da nevne at skjermen er mye mindre. Men dette er en sterk telefon med bra kamera. Du får den med inntil 64 GB lagringsminne.

Glem heller ikke at både Huawei og LG snart slipper sine firekjernetelefoner.

Men spør du oss er HTC One X en av de klart beste telefonene du får kjøpt akkurat nå.

Det som gjør at toppkarakteren likevel ryker er først og fremst at batteriet fort går tomt og at plasten over kameralinsen er altfor lett å ripe opp.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.