TESTER

Test: null

Test: HTC One S

HTC One S er en lekker sak med knallsterk prosessor og god batterilevetid. Denne er muligens bedre enn storebror.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mai 2012 - 15:25
Vis mer
Høydepunkter

Topp byggekvalitet, god skjerm, rask prosessor, godt batteri, supert kamera, lett å bruke

Ulemper

Begrenset minnekapasitet, burde hatt kamerautløser, stiv pris

Veldig kort sagt

HTC One S har kanskje litt svakere spesifikasjoner enn One X, men den er ikke noen dårligere telefon. Tvert i mot syns vi at den på mange måter er et bedre valg. Dette er en telefon for deg som vil ha alt.

Gå rett til:Hele testenYtelsestesterKamerabilde og -videoFull spesifikasjonsliste

 

Konklusjon

HTC lanserte One-serien i februar, og fikk mye fortjent oppmerksomhet rundt de nye modellene sine. Det var naturlig nok toppmodellen One X som ble den store snakkisen.

Men lillebror One S er ikke noen dårligere telefon. Her får du nemlig knallsterk maskinvare og stort sett de samme mulighetene som One X.

Det som skiller de to er at at skjermen til One S er mindre og har lavere oppløsning. Minnet er også halvert til 16 GB, og One S har ikke NFC. Om dette ikke er avskrekkende bør du absolutt ta en nærmere titt på denne telefonen.

Den er rett og slett veldig god.

Ett stykke aluminium

Det første som slår oss er hvordan den er bygget. Dekselet er skåret ut i ett stykke aluminium. Den sorte modellen er behandlet slik at den har en keramisk overflate, mens den metalliske modellen går fra mørk til lysere gråtone fra bunn til topp.

Det ser bra ut, og føles ikke minst veldig solid. Skjermen er dekket av forsterket glass.

Under skallet sitter en av de sterkeste systembrikkene du får i dag: Qualcomm Snapdragon S4 med tokjerneprosessor. Den er kort sagt veldig rask, noe ytelsestestene våre understreker.

Skjermen er en 4,3 tommers Super AMOLED med skarpt og fint bilde. Den egner seg bra til det du måtte ønske å bruke telefonen til.

Ellers får du alle spesifikasjoner du forventer av en moderne toppmodell. 

Lett å bruke

Alt sammen sys pent sammen av HTCs nye Sense 4.0-menysystem som ligger på toppen av Android 4.0. Det gjør kort sagt telefonen enkel og grei å bruke. 

Noe av det vi liker er at det er veldig lett å veksle mellom apper som kjører, og at det er lett å finne igjen apper du har installert. Det er også lett å få tilgang til de funksjonene du vil rett fra låseskjermen.

Supert kamera

Det som virkelig gjør at One S skiller seg fra andre Android-telefoner er kameraet. Bildekvaliteten holder et høyt nivå under de fleste lysforhold.

Kameraet er også lynraskt. De starter på 0,7 sekunder og fokuserer på 0,3 sekunder. Du kan også ta seriebilder i høyt tempo og velge ut det ene som ble best.

At du får 25 GB lagringsplass på Dropbox gjør at du lett laster opp bildene dine automatisk. Dette gjør det enkelt å hode styr på video og bilder.

Vi liker også lydkvaliteten i hodesettutgangen her. Med et godt hodesett får du en svært god lytteopplevelse med One S.

Det skader ikke at telefonen har god lyd under samtaler, og at batteriet varer rimelig lenge ved lett bruk.

Lite minne

I det store og hele er det ikke så mye å plukke på. Det vi vil påpeke er at telefonen ikke har minnekortstøtte, og at det i praksis bare er 10 GB lagringsplass. Vi savner også en kamerautløsertast. Det er også litt spinkel lyd i høyttaleren på baksiden av telefonen.

Et av de store ankepunktene på One X var at kameralinsen er beskyttet med plast som lar seg ripe opp. Det gjelder også for One S, men vi har ikke opplevd dette som et problem her.

One S er dessuten ingen billig telefon. I skrivende stund koster den fra 4400 kroner. Da kan det være greit å se på alternativene:

HTC One X er faktisk ikke mer enn omtrent 500 kroner dyrere. Da får du firekjerneprosessor, mer minne, NFC-støtte, større skjerm og høyere oppløsning.

Sony Xperia S har like stor skjerm, men mye høyere oppløsning. Denne telefonen har også et bra kamera. Prisen ligger på 3500 kroner - altså nesten 1000 kroner mindre.

Samsung Galaxy S II er fortsatt et godt alternativ, og til 3400 kroner er den et godt kjøp. Du får en flott skjerm, minnekortstøtte og sterk maskinvare.

Selv om det finnes gode alternativer til lavere pris er det ingen av dem som byr på kombinasjonen av materialer, kamera og brukeropplevelse helt på samme nivå som One S. 

Dette er rett og slett en av de aller beste telefonene på markedet akkurat nå. Vi anbefaler den på det varmeste - bare vær oppmerksom på at minnet ikke er utvidbart.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.