TESTER

Test: null

TEST: Høyttalerstativ til nettbrett

Avantree Standola er et nettbrettstativ med høyttalere innebygget.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. jan. 2014 - 12:17
Vis mer
Kort oppsummert

Et stativ med høyttalere innebygget. Praktisk for deg som ser mye video på nettbrettet, og stadig sliter med å få det til å stå på egne bein.

TEST: Avantree Standola

Det er antakelig flere enn oss som av og til savner et stativ til nettbrettet. Om du for eksempel ligger og later deg i senga en slapp søndag morgen og forsøker å sette fra deg nettbrettet på nattbordet, må du sette det inntil nattbordlampen eller noe annet. Det sklir, og så har du det gående.

Det er ikke akkurat mangel på stativer til nettbrett, men dette fra Avantree er ganske smart. Det har nemlig også høyttalere integrert, slik at du får bedre lyd når du ser video.

LES OGSÅ: Test av Jabra Solemate Bluetooth-høyttalerStandola kan slås sammen til en hendig størrelse.

Funksjoner

Avantree Standola, som den heter, kan legges sammen, og er omtrent 20 cm land og 7,5 cm bred. Vekten er 260 gram. Meningen er at stativet skal være lett å frakte med seg. Når du folder den ut har du to høyttalere i front, og en justerbar støtte på baksiden. Støtten er stiv, og kan holde nettbrettet i den vinkelen du måtte ønske.

Selve høyttalerdelen er Bluetooth-basert, men det er også mulig å koble til en lydkabel. Den er batteridrevet, og lades via Micro-USB. Det følger med en USB-kabel i esken, men ikke en egen lader. Du må altså bruke PC-en eller laderen til nettbrettet ditt. Det følger for øvrig også med en lydkabel.

Stativet har også NFC, slik at du kan pare nettbrettet eller på et blunk. Dersom du har et nettbrett med NFC, da.Støtten på baksiden kan settes i den stillingen du ønsker.

I bruk

Når du skal ta stativet i bruk er det bare å brette det ut i ønsket posisjon. Vi skal ikke overforklare akkurat dét.

Høyttalerene i front er kanskje ikke akkurat egnet til å være festens midtpunkt, men de har rimelig fyldig lyd. De er hakket mer behagelig å høre på enn høyttalerenen i de fleste nettbrett. Siden de er plassert litt fra hverandre får du dessuten grei stereoseperasjon her. Det gir en bedre opplevelse når du ser film.

Batteriet har en kapasitet på 850 mAh, og skal ifølge Avantree vare i fire timer. Har du stativet stående på nattbordet er det ikke verre enn at du har strøm koblet til. Men det er klart - fire timer er ikke all verden. Det holder til en film eller to. På den annen side vil vi tro at du har tilgang til strøm de fleste steder du kommer til å bruke Standola.

LES OGSÅ: Denne kan lade nettbrettet ditt på farten

Stort mer er det egentlig ikke å si. Dette fungerer bra, og gir antakelig både høyere, fyldigere og bedre lyd enn nettbrettet ditt produserer på egen hånd. Stativet vil dessuten fungere som Bluetooth-høyttalere til mobilen din om du trenger det.

Konklusjon

Vi syns Avantree Standola er et ganske lurt produkt. Siden det kan brettes sammen er det lett å ta med seg i en veske eller i sekken. Du får bedre lyd enn nettbrettet ditt produserer på egen hånd, og du kan sette det opp hvor som helst. 

Vi skulle gjerne sett at batteriet varte lenger, men fire timer er antakelig nok dersom du vil se en film eller to.

LES OGSÅ: Test av Zagg Profolio tastaturdeksel til iPad

Vi syns kanskje prisen er litt stiv. Avantree vil ha 500 kroner for stativet, og vi har bare funnet det til salgs på Avantrees egne nettsider. På den annen side er dette to produkter i ett, så prisen kan forsåvidt forsvares.

Alt i alt en praktisk og nyttig dings, dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.