TESTER

Test: null

TEST: HDMI-dokking til Galaxy Note II

Denne smarte dokken har tre USB-tilkoblinger og HDMI-utgang.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. okt. 2012 - 16:18
Vis mer
Høydepunkter

Enkel dokking for Galaxy Note II med tilkobling til TV og USB-enheter.

Ulemper

Fungerer kun med Note II, speiler stående bilde.

Veldig kort sagt

Denne dokkingstasjonen har hele tre USB-tilkoblinger, en HDMI-utgang og en lydutgang. Praktisk for deg som har Note II, men litt irriterende om du også har Galaxy S III.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note IITEST: Samsung Multimedia Dock EDD-S20EWE

Om du har en Samsung Galaxy Note II kan Samsungs TV-dokking være en kjekk sak å vurdere. Den lar deg ikke bare koble til USB-enheter, men også koble mobilen til TV eller andre skjermer med HDMI-inngang.

Dokkingen har det sjarmerende navnet Samsung Multimedia Dock EDD-S20EWE, og er kort fortalt en liten sak du setter ved siden av TV-en, projektoren eller annet HDMI-utstyr for å speile skjermen på Note II på en annen skjerm.

LES OGSÅ: Slik tar du i bruk HDMI

Dokken er utstyrt med tilkobling for Micro-USB. Denne bruker du enten til å lade eller til å koble dokken til PC-en din. Praktisk dersom du for eksempel velger å plassere dokken på kontorpulten din og stadig synkroniserer med PC-en. At dokken tar strøm via Micro-USB gjør også at du enkelt kan bruke TV-en din som strømkilde dersom den har USB-tilkobling.USB-tilkoblinger på siden.

Selve dokken har også tre fullstørrelses USB-tilkoblinger. Dette gjør at du lett kobler til mus, tastatur, USB-harddisk og annet nyttig utstyr. 

LES OGSÅ: Slik gjør du mobilen om til en liten PC

Det er også utgang for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble dokken rett til stereoanlegget ditt. 

Bruksområdene er altså mange. Du kan bruke den når du skal vise video på TV-en, når du skal koble til spillkontroller, eller bare som en rask og praktisk synkroniseringsløsning på kontoret.Uten telefon, åpen, og med dokket telefon.

Lukkes etter bruk

Dokken fås i glanset sort eller hvitt, og er omtrent 85 x 92 x 24 millimeter i størrelse. Mobiltelefonen plasseres på den fremste delen av dokken, hvor du finner et lokk. Dette lokket løfter du opp når du skal plassere mobiltelefonen der, og om du lukker det etter bruk ser dokken bare ut som en anonym hvit boks plassert i nærheten av TV-en.

Selve dokkontakten er en Micro-USB-plugg. Dette er imidlertid ikke noen standardplugg. Note II og Galaxy S III passer fint her, og vi har funnet ut at enkelte Sony-telefoner også rent fysisk passer. Men de fleste andre telefoner kan ikke kobles til.

LES OGSÅ: Kabelen som gir Galaxy S III mus og tastaturDu kan bruke dokken til å vise video på TV-en din.

Fungerer ikke med andre Galaxy-modeller

Mens vi snakker om Galaxy S III: Du kan bruke dokken til å lade, og det er det. Verken USB-tilkobling, synkronisering eller annet vil fungere. Vi snakker altså om en Note-proprietær løsning. Kjedelig dersom flere i husstanden har Samsung-telefoner, for en skulle gjerne tro at dette ville fungert.

En annen sak vi plages med er at bildet som speiles på TV-en er stående. Det betyr altså at du får store sorte områder på høyre og venstre side av skjermbildet. Her burde det vært mulig å aktivere liggende modus slik at du kunne fylle hele TV-skjermen når vi surfer og annet. Dette kan du jo selvsagt løse ved å legge dokken på siden, men vi trenger gjerne ikke si så mye om at dette er upraktisk.

Vi skal passe på å understreke at video vises i fullskjerm uansett.

Sender surroundlyd

Du kan ellers gjøre noen innstillinger på telefonen med tanke på dokken. Telefonen kan lage lyd når du setter den i dokken. Du kan også stille den inn til å bruke 3,5 mm-utgangen, og aktivere en egen startskjerm for dokking. Bruker du HDMI kan du sette dokken til å sende enten stereolyd eller surroundlyd.

Når du aktiverer dokk-startskjermen vises klokken, kalenderen, været og snarveier til alarm, musikkspiller, galleri, internett og S Note. Du kan endre på disse snarveiene dersom du for eksempel vil ha Spotify eller Netflix her i stedet.

En sak som er praktisk med denne startskjermen er at den vises uavhengig av om telefonen er låst eller ei. Men skal du starte en app eller slikt må du låse opp telefonen. Varsler og klokkeslett vil også vises når telefonen går i hvilemodus.

Om du ikke bruker denne startskjermmodusen kan du i stedet se Note II sin såkalte "Venneside" for dokking, som viser deg kalenderhendelser og andre widgeter etter ønske.Tilkoblinger på baksiden.

Konklusjon

Alt i alt er Samsungs dokk en praktisk sak først og fremst for deg som vil koble Note II til TV-en, eller som vil bruke mus, tastatur, harddisk, spillkontrollere og annet sammen med mobilen din. 

Vi liker at den ser rimelig bra ut, og at den er enkel å bruke. Men vi skulle gjerne sett at skjermbildet automatisk ble vist i liggende retning når vi kobler til HDMI-kabel. 

På den positive siden skal vi legge til at HDMI-utgangen også støtter MHL, slik at du kan styre mobilen med TV-fjernkontrollen dersom TV-en støtter dette.

LES OGSÅ: Slik fungerer MHL

At det er egen lydutgang gjør det enkelt å bare plassere telefonen i dokken når du vil høre på musikk. 

Men vi syns det er leit at vi ikke kan bruke dokken sammen med andre Galaxy-telefoner. Det hadde vi nesten forventet at skulle gå an.

Men dokken er kjekk å ha, så om du har 600 kroner å avse er dette et smart tilbehør til din Galaxy Note II.

LES OGSÅ:

Test av Samsung Galaxy Note II 

Kom i gang med Netflix på mobilen

Slik tar du i bruk NFC

Disse Google Play-triksene burde du kunne


Hvorfor du ikke skal kjøpe iPhone-høyttaler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.