TESTER

Test: null

TEST: Gjør TV-en trådløs

Denne dingsen lar deg bruke Bluetooth-hodesettet ditt med TV-er og annet uten Bluetooth.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. mai 2013 - 23:12
Vis mer
Kort fortalt

Avantree Saturn BTTG-200X er en Bluetooth-sender som gjør at du kan sende lyd fra for eksempel TV-en din til Bluetooth-hodesettet ditt. Den kan også fungere som Bluetooth-mottaker til stereoanlegget ditt.

Test: Avantree Saturn

Vi har den siste tiden testet flere Bluetooth-hodesett som lar deg høre musikk fra mobilen uten en tråd. Men har du først investert i et trådløst hodesett er det gjerne litt kjedelig at det bare er koblet mot mobilen, nettbrettet eller PC-en.

Hva om du for eksempel kunne brukt Bluetooth-hodesettet ditt sammen med TV-en? Da kunne du sett fotballkampen eller tatt et slag på PlayStation uten å forstyrre de andre i stua.Med denne koblet til TV-en kan du bruke Bluetooth-hodesettet ditt.

Med mindre du har en TV med Bluetooth, trenger du en dings som kan være bindeleddet mellom TV-en og Bluetooth-hodesettet. Vi har testet en rekke produkter fra Avantree den siste tiden, og i dag har vi kommet til et produkt fra produsenten som kan fungere som nettopp dette bindeleddet.

Avantree Saturn Bluetooth Audio Tranciever BTTG-200X er en Bluetooth-mottaker som kan brukes til å sende lyd fra mobilen til stereoanlegget. Men skyver du på en bryter på fremsiden endrer den modus til Bluetooth-sender. Dermed kan du altså koble lydledningen til lydutgangen på TV-en din, og koble den trådløst til Bluetooth-hodesettet ditt.

LES OGSÅ:

TEST: Jabra Play gjør et hvilket som helst hodesett trådløst

TEST: Dette hodesettet har trådløs godlyd 

TEST: 8 solide trådløse høyttalere

Design

Saturn måler 5 x 3,7 x 1,3 cm. Den er laget i blank plast, og er svært lett. På toppen er en av- og på-knapp og et statuslys, og på fremsiden er det en skyvebryter hvor du kan skifte mellom de to modusene. På baksiden er det tilkobling for Micro-USB, og en tilkobling for 3,5 mm minijack.

Saturn virker kanskje ikke spesielt solid, for skyvebryteren foran er litt slarkete, og det er en glipe som åpenbart ikke skal være der på siden av enheten. Ikke noen store problemer i seg selv, men kvalitetsfølelsen på selve produktet står ikke helt i stil til prisen, syns vi.

I esken følger det med en USB-kabel, en lydledning og en overgang fra 3,5 mm minijack til RCA-plugger. Enheten støtter AptX-kodek, som betyr at Bluetooth-lyden overføres med høy bithastighet.Batteriet skal holde til nesten ti timers bruk.

Bruk som mottaker

Å koble en mobil, nettbrett eller PC til Saturn for å bruke den som mottaker er enkelt. Du kobler den til stereoanlegget med lydledningen, holder av- og på-tasten nede i noen sekunder, og søker den opp med mobilen. Deretter er det bare å spille musikken.

Lydkvaliteten er grei, men bruker vi hodesett syns vi lydbildet er litt trangt. Tilkoblet et stereoanlegg syns vi det høres akseptabelt ut, og vi bruker den gjerne til å spille musikk fra mobilen og PC-en.

Om dette var den eneste funksjonen vi var ute etter hadde vi gjerne valgt en mer permanent løsning, som Avantree Roxa.

Bruk som sender

Om du skal koble den til som sender er det en litt annen prosess. Først setter du Bluetooth-hodesettet ditt i paringsmodus. Deretter skyver du bryteren over til sendermodus og holder strømtasten inne noen sekunder. Den vil deretter søke opp Bluetooth-enheter som er i paringsmodus, og kobler seg til den første den finner. Skyv bryteren over til TX for å sende, og RX for å motta.

Lydforsinkelse

Når det kommer til lyden når Saturn brukes som sender er den forsåvidt god, men det er en ørliten forsinkelse. Det merker du når du ser på TV eller spiller. Du kan for eksempel høre at stemme og leppebevegelser ikke stemmer helt overens.

Mange TV-dekodere og TV-er kan imidlertid stilles til å legge inn en forsinkelse mellom bilde og lyd. Vi har justert litt på lyden på TV-dekoderen vår, og kommet frem til at forsinkelsen er noe sånt som 10 til 20 millisekunder.

I spill er det imidlertid verre, i alle fall med vårt oppsett. Det er nemlig ingen mulighet for å justere lydforsinkelse i spill på PlayStation. Så man spiller et spill som for eksempel Call of Duty, er det en merkbar forsinkelse når vi skyter til lyden kommer. Det går forsåvidt greit for vår del, men vi vil tro det kan være en plage for en del gamere. Men forsinkelsen vil åpenbart ikke oppleves like godt alle spill.

Batteri

Batteriet har en kapasitet på 270 mAh, som ifølge produsenten skal klare 10 timer i sendemodus og 9 timer i mottaksmodus. Vi opplever at batteritiden er noe svakere i praksis, men vi har uansett for det meste brukt Saturn med lader tilkoblet.

Det skal sies at enheten vil skru seg av når strøm kobles til. Den kan brukes samtidig som den lader, men må altså skrus på igjen etter at du har koblet til laderen.

LES OGSÅ: Test av ekstra batteripakke til mobil og nettbrettBaksiden av Saturn.

Konklusjon

Avantree Saturn er alt i alt en kjekk sak. At den kan brukes som Bluetooth-mottaker til stereoanlegget, og i tillegg "snu" senderetningen er praktisk. Men vi skulle gjerne sett at den hadde separate minijack-tilkoblinger for lyd inn og lyd ut. 

Om du bruker den som begge deler blir det tross alt en del roting med ledninger når du skal endre modus. Og selv om lydforsinkelsen ikke er katastrofal, er den tilstede. Det er det gjerne ikke så mye å gjøre med, for det analoge signalet skal tross alt konverteres til et digitalt signal, sendes til en mottaker som så skal konvertere det tilbake til et analogt signal igjen. Litt forsinkelse vil det altså alltid være.

LES OGSÅ: Dette tastaturet kan du ha i lomma

Dette er kanskje mest av alt et produkt for deg som har et spesielt behov. Du har Bluetooth-hodesett, og vil overføre lyd fra TV eller andre kilder. Om du bare har behov for å sende lyd trådløst til stereoanlegget ditt finnes det en rekke andre gode løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.