TESTER

Test: null

TEST: Gjør hodesettet ditt trådløst

Jabra Play veier nesten ingenting, lar deg koble til favoritthodesettet ditt, og har en snill pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mai 2013 - 00:09

Spesifikasjoner

Størrelse: 60 x 16 mm, 11 gram
Teknologi: Bluetooth 3.0
Rekkevidde: 10 meter
Kontroller: Spor, play/pause, volum, telefonkontroll, av/på/paring
Tilkoblinger: 
Bluetooth, 3,5 mm minijack, USB-lader
Batteri: 
Inntil 8 døgn hviletid, 6 timer musikk, 6 timer tale
Pris: Fra 434 kroner (Laveste nettpris pr 13.05.2013)
Testet med: Samsung Galaxy S IIIApple iPhone 4S, Samsung Galaxy Xcover 2, PC

Kort oppsummert:

Jabra Play er en liten og praktisk Bluetooth-mottaker som kan brukes til musikk og håndfri. Lyden er grei, og prisen er god.

Test av Jabra Play

Trådløse hodesett er lurt hvis du vil kutte ledningen mellom mobilen og hodesettet. De kan også enkelt og greit brukes med annet utstyr som har Bluetooth, som PC-en, nettbrettet eller TV-en.

Jabra er en produset av slikt utstyr, og vi har sett på deres ørepluggvariant Jabra Play. Dette er kort fortalt en Bluetooth-mottaker som leveres med et sett inn-i-øret-plugger.

Mottakeren har 3,5 mm minijack, slik at du kan bytte ut ørepluggene om du ønsker.

Jabra Play har også musikkontroller, og du kan bruke den som håndfri. Jabra hevder Play kan holde det gående i seks timer mellom hver lading.Bak denne tasten skjuler laderinngangen seg. Jabra Play lades med Micro USB.

Design

Jabra Play er en liten og nett sak. Den er 6 cm lang, omtrent 1,6 cm i diameter, og formet som en sylinder. Omtent som en liten sigarettlighter, altså. Vekten ender på 11 gram, noe som ikke akkurat oppleves som tyngende. 

I enden er tilkoblingen for 3,5 mm minijack. Her er også to lysdioder for tilkoblingsstatus og batterinivå, og mikrofonen. I motsatt ende er av/på/svar-tasten. Denne kan vippes opp for å blottlegge USB-tilkoblingen som brukes til lading. 

På siden er det tre taster: Volum opp, play/pause og volum ned. Enheten har også et klips, slik at du kan feste den til skjorta.

De medfølgende ørepluggene har en kabellengde på knapt 65 cm. Du får også med gummipropper i tre forskjellige størrelser, slik at de fleste øreganger burde være dekket.

Med i esken får du også en USB-lader.

LES OGSÅ: Test av bærbar USB-laderMinijack-tilkoblingen sitter på toppen av enheten.

Tilkobling og kontroller

Siden vi skriver 2013 hadde vi gjerne forventet at Jabra Play hadde støtte for NFC-tilkobling. Det hadde i tilfelle gjort det mulig å bare berøre enheten for å koble til telefonen. Dette er gjerne ikke noen stort mangel for så mange.

For å koble til første gang holder du bare på-tasten inne noen sekunder, så settes Play i paringsmodus. Neste gang du vil koble til holder det at du har Bluetooth aktivert på telefonen din.

Det er for øvrig også mulig å koble til to telefoner samtidig.

Så snart du har koblet til en telefon bruker du volumtastene til å justere lyden opp og ned. Disse brukes også til å skifte spor, ved at du holder dem nede i to sekunder. Om telefonen ringer trykker du på svartasten på undersiden av enheten.

LES OGSÅ: Test av tastaturet du kan ha i lommaDu kan koble til favoritthodesettet ditt.

Lyden

Det som er spesielt tiltalende med Jabra Play er at det er mulig å koble til andre hodesett. Dermed kan du lett gjøre favoritthodesettet ditt trådløst, og bruke det som håndfri.

Vi har testet Play med de medfølgende ørepluggene og Nokia Purity HD by Monster. De medfølgende ørepluggene har helt grei lyd, men litt for mye vekt på bass, og noe skarp diskant for vår smak. 

Så skal vi ha i bakhodet at dette er et relativt billig produkt, og at det er en kjennsgjerning at virkelig gode øreplugger koster mer enn noen få hundrelapper - i alle fall om du vil ha Bluetooth med i pakken.

Med andre hodesett opplever vi lyden som noe bedre, men lydbildet oppleves fortsatt som litt trangt. Forsterkeren i Jabra Play sliter spesielt med bassgjengivelsen på høy lydstyrke.

Alt i alt er lyden grei, og vi tipper Jabra Play vil fungere fint for veldig mange. Selv har vi hatt stor glede av det på joggeturer og flyturer. Prisen tatt i betraktning fungerer dette bra.

Batteri

Jabra oppgir en batteritid på seks timer. Det kan nok stemme, for vi målte det til fire timer på full pinne. Vi tviler på at det er mange som ønsker seg øresus, og dermed bruker det på lavere lydstyrke. Da vil brukstiden åpenbart gå noe opp. Seks timer er dog ikke imponerende lang spilletid, så du må regne med å lade ofte om du bruker Play daglig.

Hviletiden er ellers oppgitt til åtte døgn.

Håndfri og ekstrafunksjoner

Du kan bruke Jabra Play som håndfri, og vi opplever lyden som god i begge ender. Det er lett å svare på samtaler, og det er lett å avslutte. Det er ikke så mye mer å si om den saken.

Vi er overrasket over at det er ekstremt upraktisk å bruke Play samtidig som det lades. Når laderen settes i skrur det seg nemlig av. Om du vil skru det på mens det lades må du finne ett eller annet lite og spisst du kan trykke på på-knappen som er plassert ved siden av USB-tilkoblingen med.

Dersom du er ute etter en Bluetooth-mottaker du også kan bruke til stereoanlegget ditt finnes det altså mer praktiske løsninger der ute.

LES MER: Test av Bluetooth-mottakeren som gjør stereoanlegget ditt trådløstFoto: Jabra

Konklusjon

Jabra Play er et lite, praktisk, og billig Bluetooth-hodesett. Det er mye vi liker, som muligheten til å bruke et hvilket som helst kablet hodesett sammen med det. 

Siden det er lite og lett kan du like gjerne bære det hengende fra øreplugg-ledningene, som å klipse det fast til skjorta. Størrelsen og vekten gjør også sitt til at det fungerer bra til trening, og det er enkelt å skifte spor og justere lydstyrken underveis.

LES OGSÅ: Test av Jabra Revo Wireless - God lyd uten en tråd

Det største ankepunktet er at lydkvaliteten ikke er supergod. Den er på ingen måte direkte dårlig, og vi tipper at mange ikke engang vil tenke over det.

Tatt i betraktning at du i skrivende stund får det til godt under 500 kroner gjør at vi alt i alt syns Jabra Play er et interessant kjøp.

LES OGSÅ: Test av billig trådløst hodesett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.