TESTER

Test: null

TEST: Genial holder til mobilen din

OSO Spacemount er like enkel som den ser ut.

18. juni 2012 - 09:44
Vis mer
Høydepunkter

Passer til alle mobiler, sitter utrolig godt på nesten alle underlag, kan holde alt - også kredittkort, kan fungere som iPad-støtte.

Ulemper

Kort arm ved montering på frontruta.

Veldig kort sagt

OSO Spacemount er tross en litt stiv pris et veldig smart kjøp. Denne holder det meste på plass under kjøreturen.

Test av OSO Spacemount

Det enkle er ofte det beste. Slagordet fra Rema passer som hånd i hanske på mobilholderen OSO Spacemount.

Festet består av to viktige elementer, som de fleste andre mobilholdere for bil; en sugekopp og en festeanordning for mobilen.

Til forskjell fra en del andre holdere, har OSO Spacemount en sugekopp som suger seg skikkelig fast. Selve sugekoppen består av et mykt, litt klebrig plastlag som gjør at den sitter ordentlig fast på nesten alle underlag du har i bilen. Vi opplevde aldri at den falt av enten vi festet den på vinduet eller på selve dashbordet. Du skal ha et relativt ruglete og «porøst» dashbord om denne ikke fester ordentlig.

Del to av OSO Spacemount er at den har en enkel festeanordning for mobiler. Den består rett og slett av en stor og kraftig klype. Du åpner klypen og setter mobilen inn i «gapet» på klypa. Innsiden av klype består av et gummiert belegg som sikrer at mobilen ikke sklir. I tillegg er selve klype hardt og fast grep.

LES OGSÅ: Test av smart nødlader til mobilen din

Sitter som støpt

Dette gjør at mobilen alltid sitter fast – nesten uansett hvilken modell eller merke du bruker. Klypen kan også holde andre ting, som et bankkort. Klype kan også justeres i de fleste retninger, slik at du får et godt innsyn til skjermen. Løsningen krever at du fester og løsner mobilen med to hender. Med enkelte andre løsninger kan du gjøre dette med én hånd, men da er de til gjengjeld gjerne tilpasset en bestemt mobilmodell.

En annen ulempe er at OSO Spacemount har en relativt kort arm, slik at om du må feste den på vinduet, kan mobilen bli litt langt unna. Vi festet den på fremkanten av dashbordet i vår bil, slik at vi fikk mobilen så nær ansiktet vårt som mulig. Det gjør også at man slipper å feste noe på frontruten, med redusert sikt som et mulig resultat. Er dere flere som deler på å bruke bilen, er det også greit å ha et slikt universalfeste som alle kan bruke.

Det følger ikke med noen form for lader med OSO Spacemount, så her må du kjøpe en lader som passer til din modell eller bruke en du alt har. Har du en moderne mobil brukes en ledning med vanlig USB og til denne får du kjøpe 12-volts lader med USB-inngang i butikker som Clas Ohlson eller Biltema for noen få tikroninger.

Ønsker du å koble mobilen til god og enkel handsfriløsning, så kan du sjekke ut Supertooth HD, som fikk terningkast 6 i HjemmePCs test.

Konklusjon

Jakter du på en universalholder for bilen som kan passe til flere telefoner, er OSO Spacemount et bra valg. Sugekoppen fester på nesten alle overflater og den sitter svært godt fast. Den gode og kraftige klypa sikrer også at mobilen sitter godt fast. Her har du et feste som tåler norske veier. I tillegg til å holde mobiltelefonen din, kan festet også brukes for å holde parkeringsbilletten eller betalingskortet når du kjører ut av parkeringshuset. Prisen på 399 kroner kan oppleves som litt stiv for et enkelt manuelt feste. Det finnes mange rimeligere varianter på markedet, men vi har ennå til gode å teste noen som sitter så godt fast - og er så fleksible på hvilke mobiler som passer i festet.

Testen er levert av HjemmePC.no

 

Les også disse artiklene på HjemmePC.no:

Her er de råeste mobilene

Her er Canons nye storselger

Test: Kraftig bærbar PC

Disse ordene trenger du i Wordfeud

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.