TESTER

Test: null

TEST: G-Form ekstremdeksel til iPhone og iPad

I dag har vi kastet både iPhone og iPad ut vinduet i andre etasje.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. nov. 2012 - 16:26
Høydepunkter

Gjør telefonen og nettbrettet ditt svært hardfør.

Ulemper

Ikke fuktbeskyttende.

Veldig kort sagt

G-Forms deksler og etuier gjør skrøplige bærbare dingser "bombesikre". 


G-Form iPad-mappe.

TEST: G-Form Xtreme Case for iPhone og iPad

En moderne smarttelefon eller et nettbrett består i stor grad av glass. De fleste har tross alt en glassplate som dekker store deler av fremsiden.

iPhone 4 og 4S har til alt overmål to slike glassplater. Og det skal ikke store fallet til før glasset knuser eller sprekker.

Apples produkter er spesielt populære, og brukes av mange i jobbsammenheng. Og da tenker vi ikke bare på de som sitter på kontor, men også de som hamrer og snekrer, jobber i høyden og i andre miljøer hvor det kan være lett for å utsette telefonen eller nettbrettet for et uhell.

LES OGSÅ: Dekslene som lover bedre dekning og mindre stråling

Amerikanske G-Form har derfor pønsket ut noen beskyttelsesdeksler og -etuier som skal være særdeles hardføre. Selskapet har opprinnelig laget beskyttelsesutstyr for idrettsutøvere, og overført prinsippet til telefoner og nettbrett.

De har benyttet et skumgummimateriale som de også bruker i utstyr som kne- og albuebeskyttere, og montert dette i gummideksler.

De har skrytt i det vide og brede av hvor mye produktene tåler. De har blant annet publisert en video hvor iPhone 4 ble brukt som hockeypuck, en annen video hvor de slapp iPad fra en ballong langt ute i atmosfæren, og en video hvor de  brukte iPad-mappen sin til å stoppe en baseball.

Stuntene lover altså at produktene tåler rimelig mye. Men produsenten gir ingen garantier for at telefonen eller nettbrettet ditt vil tåle slike ekstreme utfordringer. Faktisk gir de ingen garantier for at elektronikken din skal tåle noe mer enn vanlig. Men det er klart at de selv mener dette er produkter som gir særdeles god beskyttelse.

Vi har sett på tre av produktene deres; et iPhone 4/S-deksel, et etui for sjutommernettbrett (altså Nexus 7), og en heldekkende "mappe" til iPad. Ingen av dem gir noen som helst fuktbeskyttelse.


iPhone-dekselet har skumgummi som tyter ut på baksiden og langs sidene.

X-Protect iPhone Case

iPhone-dekselet er i bunn og grunn en gummiramme med skumgummi som stikker ut på baksiden og langs sidene. 

Dette skal sørge for at telefonen lander mykt om du skulle være uheldig og miste den i bakken. Selve skumgummien ligger som en matte inni gummirammen. Du klemmer enkelt og greit telefonen inn i rammen.

Dette gir åpenbart ingen som helst beskyttelse av telefonens skjerm, så om du skulle smelle den i bakken med skjermen først er det sannsynlig at du kan sprekke skjermen. Når det er sagt, så er rammen hevet noe over skjermens overflate, slik at skjermen ikke skal treffe bakken direkte ved fall.
LES OGSÅ: Fisher-Price-deksel gjør iPhone om til rangle 

Rundt dekselet er det hull til iPhone-tilkobling, 3,5 mm minijack, stille-bryteren, og hull til kameraet. Det er også markert hvor du skal trykke for å treffe strømtasten og volumtastene. iPhone vil naturligvis vokse en del i tykkelse og bredde med dette dekselet. 

Et par små tester måtte selvsagt gjøres. Vi slapp en iPhone 4S fra andre etasje og rett ned i betongen - Et fall telefonen ikke overlever ubeskyttet.

Telefonen overlevde uten problem. Vi har også kastet telefonen noen meter, uten at den tok skade av dette.

Kort sagt ser det altså ut til at produktet holder det produsenten antyder.

LES OGSÅ: Slik flotter du opp mobilen din

Extreme Portfolio Case for iPad

Neste produkt ut er iPad-mappen, som i motsetning til iPhone-dekselet dekker hele enheten. Her er det skumgummi på begge sider, og det hele holdes sammen av en glidelås.

På utsiden finner du en markering for hvor du finner strømtasten, men ikke for  volumtastene.

Selve iPad-en festes inni mappen, og holdes på plass av ører i skumgummi i hvert hjørne. Halvdelen som dekker skjermen har dessuten en hard plate på innsiden, slik at skjermen er beskyttet. Dette hindrer også utilsiktet trykking på hjem-tasten til iPad.

På innsiden av denne delen er det også en lomme, slik at du kan oppbevare for eksempel papirer, øreplugger  eller annet her.

Den åpenbare fordelen med løsningen er at iPad-en er totalt beskyttet mot fall og slag. Ulempen er også åpenbar - du må åpne glidelåsen hver gang du skal bruke brettet.

Videre gjør mappen iPad-en til en ganske så klumpete og stor sak å ha med seg, men så er det gjerne et helt greit kompromiss dersom du har den med i områder hvor det er fare for å skade den.

Som med iPhone slapp vi også iPad-en fra andre etasje og rett ned i betongen. Vi kastet den også noen meter. Og iPad-en overlevde uten problemer.

LES OGSÅ: Test av Fisher-Price-deksel til iPad


Etui for sjutommere.

Extreme Edge 7" Tablet

Vi har ellers også sett på et etui for sjutommernettbrett. Nå er problemet at vi ikke har noe sjutommerbrett å teste med. Men vi har i det minste fått et skikkelig inntrykk av hvordan det fungerer.

Dette produktet er som iPad-mappen, med unntak av at det ikke har noen fremside. Her fester du altså brettet i etuiet, og sørger for å miste det med baksiden først dersom du først skal miste det. Siden skjermen ikke er beskyttet risikerer du selvsagt at den knuser.

Denne varianten finnes også iPad i full størrelse.


Skjermen er ubeskyttet når du bruker iPhone-dekselet.

Konklusjon

Vi hadde faktisk ikke regnet med at vi skulle la oss imponere av disse produktene. Det er jo tross alt bare snakk om noe så enkelt som beskyttelsesdeksler til iPhone og iPad.

Men de er faktisk veldig smarte. Vi vil tro at spesielt iPhone-dekselet kan være interessant for deg som jobber med bygg og anlegg, for deg som er mye ute i skog og mark, og deg som har mobilen på deg når du trener.

G-Form-produktene beskytter imidlertid ikke mot så mye som en dråpe vann. Og med tanke på at både skjermen og kameralinsen er ubeskyttet er det absolutt ikke snakk om noen garanti for at telefonen din skal tåle alt. Men det kan være fint å ha dersom uhellet skulle være ute.

iPad-mappen er også smart, siden den byr på særdeles god beskyttelse. Dette gjør at du kan ha den med de aller fleste steder. Men heller ikke denne har noen fuktbeskyttelse.

Alt i alt syns vi produktene er smarte, og vi anbefaler dem gjerne til deg som vil polstre telefonen eller nettbrettet. 

Ifølge den norske importøren er beskyttelsesdeksler til iPhone 5 og Samsung Galaxy S III under utvikling. Det finnes også beskyttelsesprodukter til bærbare PC-er.

G-Form importeres til Norge av Resistes, og skal selges gjennom deres nettside og hos enkelte mobilforhandlere og sportsbutikker. Dekselet for iPhone 4 og 5 har en veiledende pris på 320 kroner, etuiet for sjutommerbrett 305 kroner, etui for iPad 430 kroner, og iPad-mappen har en veiledende pris på 1016 kroner.

Ifølge importøren vil det første partiet være tilgjengelig i slutten av november.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.