TESTER

Test: null

Test: Fisher-Price Apptivity Case for iPhone

Nå kan iPhone også være trygg i barnehender.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. mai 2012 - 06:00
Høydepunkter

Beskytter iPhone mot fall, kliss og sikkel.

Ulemper

Fortsatt mulig å få tilgang til e-post, meldinger og samtaler.

Veldig kort sagt

Fisher-Price Apptivity Case gjør det litt tryggere å overlate iPhone til de minste barna.Test av Fisher-Price Apptivity Case

Om du har små barn som klør i fingrene etter å få tak i iPhone-en din og sikle den langt inn i elektronikken bør du ta en titt på denne saken.

Fisher-Price har laget et noe spesielt iPhone-deksel som lar de aller minste bruke telefonen, samtidig som den beskyttes mot både fysiske skader og annet som kan skje når barna trykker på telefonen.

LES OGSÅ: Test av Apple iPhone 4S

iPhone-rangle

Apptivity Case er nemlig en iPhone-rangle. Den er rund og har plass til iPhone i midten. Den passer til iPhone 3G/3GS og 4/4S, og iPod Touch. 

Toppen og bunnen er laget i gummi, mens det er håndtak på sidene. Det er festet ringer til disse håndtakene, slik at arvingen kan plukke på disse om han eller hun blir lei av det som foregår på telefonen. Det er også et speil på baksiden.

Det hele er laget i plast, og gjør ikke bare at telefonen er bedre beskyttet mot sikkel og syltetøy. Det gir også telefonen en bedre sjans for overlevelse om den går i gulvet.

LES OGSÅ: Nå skal bestemor ha smarttelefon

For å feste telefonen i ranglen vrir du opp en lås på baksiden med et kronestykke eller lignende. Du plasserer telefonen oppi den gummierte delen, og fester den i ranglen igjen. Den er dermed beskyttet.Hjem-tasten ligger bak et gjennomsiktig plastdeksel.

Beskytter hjem-tasten

Nå hadde du gjerne vært like langt dersom poden kunne trykke seg rundt i menyene og ringe en forretningsforbindelse i indre Mongolia. Dette er enkelt løst ved at det ligger en hardplastdel over hjem-tasten på telefonen. Det er altså ikke mulig å gå ut av den appen som er åpen.

Dette gjør også løsningen en smule tungvint, for du må på forhånd starte den appen unge lovende skal bruke. Og skal du bytte app må du også plukke telefonen ut av ranglen.

Men det er jo helt klart den beste løsningen, da det gjør det umulig å hoppe ut av appene. Samtidig blir det også umulig å justere lydstyrke og slikt. Og skulle telefonen ringe mens den er inni ranglen må du plukke den ut for å prate i telefonen (eller eventuelt bruke et Bluetooth-hodesett).

Og helt idiotsikkert blir det ikke, for om det spretter opp et varsel på telefonen går det selvsagt an å trykke på dette og havne i meldingsinnboksen. Det samme gjelder om telefonen ringer. Bakdekselet har gummi på innsiden, slik at telefonen ligger trygt.

Egne Fisher-Price-apper

Det finnes en hel del spill laget for barn, og Fisher-Price har utviklet noen egne for Apptivity Case. Disse er helt enkle av typen "pek og lær". De er imidlertid bare tilgjengelig på engelsk, så de vil gjerne ikke egne seg like bra for alle.

Her er det bare å finne noen på norsk i App Store dersom behovet skulle melde seg.

Konklusjon

Vi syns iPhone-ranglen er et interessant påfunn. Dersom du aktiviserer ungen din med iPhone er dette tilbehøret riktig så smart å ha. 

Den koster heller ikke all verden. Vi ser at de fleste nettbutikker ligger på rundt 250 kroner, men Toys R Us selger den for 180 kroner.

Fisher-Price Apptivity Case passer for barn fra seks måneder.

LES OGSÅ:

Smart nødlader fra Nokia

Disse iPad-dekslene beskytter iPad-en din

Slik kobler du kameraet trådløst til mobilen

Test: nokia Purity HD headset by Monster

Kan denne dingsen virkelig lade mobilen raskere? Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.