TESTER

Test: null

TEST: Fisher-Price Apptivity Case for iPad

Fisher-Price Laugh and Learn Apptivity Case for iPad lar arvingen prøve seg på nettbrettet ditt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. nov. 2012 - 18:00
Høydepunkter

Beskytter iPad mot kliss og fysisk mishandling, og stopper tilgang til andre apper.

Ulemper

En smule tungvint å låse på plass iPad-en, ikke vanntett.

Veldig kort sagt

Fisher-Price Laugh and Learn Apptivity Case for iPad gjør det litt tryggere å overlate iPad-en din til barna.Test av Fisher-Price Apptivity Case for iPad

Har du små barn i hus og du merker en grynede interesse for å fikle med iPad-en er denne "iPad-ranglen" noe du bør ta en titt på.

Den beskytter nemlig nettbrettet mot barns mishandling, enten det er snakk om sikkel, syltetøykliss eller fall i gulvet. Det kan være en smart investering dersom du har bladd opp tusenlapper for iPad.

Kort sagt er dette et beskyttelsesetui til brettet, og er den store versjonen av iPhone-utgaven vi allerede har testet.

LES MER: Test av Fisher-Price Apptivity Case for iPhoneDu låser og åpner etuiet med en mynt.

Låses på plass

Tanken er at du plasserer iPad-en i etuiet, låser det, og starter en av de tilhørende spillene. Det er to låser på baksiden, som du trenger et kronestykke eller tilsvarende for å åpne og lukke.

Akkurat dette er selvsagt litt tungvint. Ikke bare fordi du må finne ett eller annet å låse opp og igjen etuiet med, men også fordi du må plukke iPad-en utav dersom den går i hvilemodus.

Når iPad-en er montert er hjem-tasten beskyttet av en hardplast-list, slik at unge lovende ikke kan gå tilbake til startskjermen og gå bananas i e-posten din.

For at dette skal fungere skikkelig er det selvsagt lurt å dekativere funksjonen som lar deg gå tilbake til startskjermen ved å plassere fem fingre på skjermen. Gjør du ikke det er du gjerne like langt etter en stund.

Men om du får varsler på skjermen, for eksempel om et nytt Facebook-varsel, er det selvsagt mulig å trykke på dette.

Skjermen er dekket av en gjennomsiktig plastfilm, slik at det ikke er spesielt lett å ripe opp eller ødelegge skjermen. Skulle det likevel gå galt slipper du å bekymre deg for eventuelle glasskår.

Så lenge iPad er montert i etuiet har barnet ikke tilgang til volum- eller strømtast heller. 

Selve etuiet er laget i hardplast, og har gummierte hjørner. Inni etuiet ligger iPad-en på en gummiramme, slik at den holder seg på plast. Gummien tar også av for støt om det skulle gå i gulvet. Støtter på baksiden som kan felles ut etter behov.

Ikke vanntett

Selv om etuiet til en viss grad beskytter mot søl kan det være lurt å ha i bakhodet at det ikke er vanntett. Om noen velter et helt glass med melk over det vil altså dette trenge inn.

På toppen er det også en rangle-sak, som barnet kan leke med dersom spillet blir kjedelig. På undersiden finnes to støtter som kan felles ut slik at etuiet står litt skrått, eller kan vugge.Du kan laste ned egne Fisher-Price-spill, men disse er på engelsk.

Brukes med egne apper

De tilhørende appene er Fisher-Price-spill beregnet på de aller yngste. Disse er av typen "pek-og-lær", og lar for eksempel barnet trykke på en figur som sier at du trykket på magen. 

Men alle spillene er på engelsk. Det kan altså tenkes at det kan være greit å laste ned noe annet på norsk. Det er i tilfelle bare å lete i App Store.Hjørnene har "støtfangere" i gummi.

Konklusjon

Som med iPhone-ranglen syns vi iPad-etuiet er et ganske smart produkt. Om barnet er glad i å spille på iPad-en er dette en relativt billig forsikring mot barns herjing.

Vi har funnet det til 279 kroner hos Toysrus.no, og til 349 kroner hos BR.no. Etuiet passer ifølge produsenten for barn fra og med seks måneder.

LES OGSÅ: Test av Mattel lekebiler til iPad

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.