TESTER

Test: null

TEST: Fem store Bluetooth-høyttalere

Vil du ha mye trøkk, eller bærbar godlyd? Her er Bluetooth-høyttalerne du bør sjekke ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. feb. 2014 - 15:12

Det er en jungel av Bluetooth-høyttalere der ute. En slik høyttaler kan være kjekk å ha dersom du vil ha med deg musikk på tur, enten du skal på hytta eller slappe av i parken når det lakker og lir mot sommer.

Vi har testet en hel del slike høyttalere, men felles for de fleste av disse er at de er av det ultraportable slaget. Det er selvsagt praktisk om du skal ha høyttaleren med det ofte, men det setter sine begrensninger når det kommer til lyd. Store høyttalere får tross alt ikke plass i små bokser.

Vil du ha fyldig bass og høy lyd må du opp i størrelse. Slike lydbokser er gjerne mindre praktisk å ta med seg overalt, men til gjengjeld kan de fungere bra som minianlegg på hybelen eller som midtpunkt på strandfesten.

Opp mot 3000 kroner

Vi har sett på fem produkter i prisklassen fra omtrent 2500 til 3000 kroner. Felles for alle er at de benytter Bluetooth, har batteridrift og kan spille høyt. De kan også kobles til en kablet lydkilde, slik at du kan bruke dem med alle slags spillere.

Mange av høyttalerne har også støtte for AptX-kodek over Bluetooth. Det sørger for CD-kvalitet på den trådløse lydoverføringen, og gir bedre lyd enn de enkleste produktene.

LES MER: Dette trenger du å vite om AptX

Noen av produktene har håndfrifunksjon, som er praktisk på kontorpulten. Flere av dem har dessuten mulighet til å lade mobilen din mens du er på farta.Vi har testet fem høyttalere med Bluetooth.

Testen kort oppsummert

Produktene vi har lyttet til er:

Alle har sine sterke sider, men noen har klart bedre lyd enn andre. Lyd er uansett i stor grad en smakssak. Noen vil ha så mye bass som mulig, andre vil ha så nøytral lydgjengivelse som mulig. Noen vil ha en høyttaler som spiller veldig høyt, mens andre er ute etter noe som kan stå på hjemmekontoret eller kjøkkenbenken.

Uansett hva du foretrekker er det noe for enhver smak i dette utvalget.Høyttalerne fra Beats by Dre, Bose og Loewe stikker seg positivt ut på hver sine måter. Disse anbefaler vi.

Best på lyd

I våre ører er det tre av produktene som skiller seg positivt ut: Bose SoundLink Bluetooth Mobile II, Loewe Speaker 2 go og Beats by Dr. Dre Beatbox Portable.

Disse har noe forskjellige egenskaper. Bose og Loewe sine er testens minste produkter, men byr på imponerende god og fyldig lyd. Vil du ha mest mulig lyd i minst mulig innpakning er dette produktene du skal gå for. Vi holder dog en knapp på Loewe Speaker 2 go, siden den også har håndfrifunksjon og støtter AptX-kodek.

Beats by Dr. Dre Beatbox Portable er forutsigbart nok en høyttaler for deg som vill spille høyt og ha mye bass. Dette er en festhøyttaler som også kan fungere bra som minianlegg på hybelen. Men den har gjerne ikke testens beste lydkvalitet, for lyden er ganske kommersiell på den måten at bass og diskant er veldig fremhevet. Altså gjerne ikke det riktige valget for audiofile. Vi syns nok den fungerer bedre til Crystal Castles og Rick Ross enn The Who og Johnny Cash. Men det er klart - equalizeren på mobilen din kan hjelpe til her.

Siden alle disse tre utmerker seg som spesielt gode på litt forskjellige måter, er det disse vi anbefaler.

LES OGSÅ: Test av den kraftige trådløse høyttaleren Marshall Stanmore

Flest funksjoner

Utover å spille musikk, er det enkelte høyttalere som har flere funksjoner. I denne avdelingen er det Jabra Solemate Max som skiller seg ut. Den kan brukes som håndfri, og du kan koble den til PC-en med USB-kabel og bruke den som egen lydkilde og høyttalertelefon. Denne høyttaleren er dessuten testens eneste som er vann- og støvsikret. Dessverre overbeviser den ikke helt når det kommer til lydkvalitet.

LES OGSÅ: Test av JBL PowerUp høyttaler med trådløs lading

Mye for pengene

Den billigste høyttaleren i denne testen er Sony Series X SRS-BTX500. Den faller egentlig litt under prisområdet vi har satt, da du kan få den for 2300 kroner om du handler den rett fra Sonys nettsider. Lyden er slett ikke verst, men den trives best på siviliserte nivåer. Da er lyden best. Sonys høyttaler kan være det riktige valget for deg som først og fremst trenger en høyttaler på skrivebordet. Den har nemlig også håndfri integrert.

På de neste sidene leser du fullstendige tester av de forskjellige høyttalerne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.