TESTER

Test: null

TEST: Ekstra strøm til mobil og nettbrett

Denne reiseladeren stiller med 6000 mAh ekstra strøm til mobil, nettbrett og andre dingser.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mai 2013 - 10:36
Vis mer
Kort oppsummert

Denne batteripakken lar deg lade mobilen din og nettbrettet ditt. Med to USB-utganger kan du lade flere dingser samtidig. Men prisen er litt høy sammenlignet med andre løsninger.

TEST: Avantree SPPW-600

Om du skal ut på tur er det få ting som kan få deg sur som en mobil med flatt batteri. Det kan du lett unngå dersom du skaffer deg en ekstra batteripakke. Dette er enkelt og greit et batteri du bruker til å lade batteriet i mobilen din. Det finnes en rekke slike løsninger, fra de små som bare skal holde liv i telefonen din i en knipe, til de store med høy kapasitet som kan lade telefonen din mange ganger.

Avantree External Power Bank hører til den siste kategorien. Den har en kapasitet på 6000 mAh, og to USB-tilkoblinger. Det gjør det mulig å lade to telefoner samtidig.Laderen har en utforming som gjør den lett å ha i en lomme.

Høy kapasitet for nettbrett

Den ene tilkoblingen er tiltenkt mobiler, MP3-spillere og annet utstyr med forholdsvis små batterier. Den andre porten er tiltenkt utstyr med høy batterikapasitet, som nettbrett. Denne har maks strømstyrke på 2,1 ampere, mens den "vanlige" porten har maks 1 ampere. Om du bare skal lade mobilen spiller det dog ingen rolle hvilken port du bruker. Den med høyest kapasitet vil imidlertid kunne lade noen telefoner noe raskere.

Batteripakken er bred og lang, men under 2 cm tykk. Den kan altså fint oppbevares i lomma. Men vekten på 177 gram vil klart kjennes. Den leveres med en tøypose du kan oppbevare den i. 

I esken får du også med en USB-leding på fjærspole, slik at ledingen kan gjøres lang eller kort. På enden av denne kan du feste en Micro-USB-plugg, en Mini-USB-plugg eller en 30-pinners iPhone-plugg. Disse følger med i esken.

Selve batteripakken lades med en vanlig Micro-USB-plugg, så du kan bruke mobilladeren din til å lade den opp. Eller du kan bruke den medfølgende kabelen i en annen USB-strømkilde.

LES OGSÅ: Denne laderen lader alle dingsene dineTo USB-utganger lar deg lade to dingser samtidig.

Funksjoner

Batteripakken har en egen batteriindikator som viser hvor mye kapasitet den har igjen. Denne viser "low", "mid", "high" og "full". I tillegg vil den indikere om den er i bruk.

På siden er det en egen knapp du bruker for å skru batteripakken av og på. Du må altså huske å skru den på når du skal lade. Når enheten du skal lade er ferdigladet vil batteripakken automatisk skru seg av.

Ytelse

Det er kanskje naturlig å tenke at en batteripakke på 6000 mAh vil kunne lade en mobil med et 2000 mAh batteri tre ganger. I praksis er det ikke helt slik. Den oppgitte kapasiteten er ideel, og flere faktorer, som hvor stor ladestrøm som trekkes, vil påvirke hvor stor kapasitet du faktisk får.

I praksis får vi ladet en iPhone 4S (1430 mAh) og en HTC One X (1800 mAh) fra flatt til fullt batteri. Vår erfaring er da at batteripakken har noe kapasitet igjen til å lade en Samsung Galaxy S3 noen få prosent til.

Vi forsøkte også å lade en iPad 4 med flatt batteri. Da måtte batteripakken gi tapt ved 15 prosent. Kanskje ikke så rart, da iPad 4 har en batterikapasitet på 11550 mAh.

Noen utømmelig strømkilde er den altså ikke. Ikke at vi forventet dette heller. I realiteten vil batteripakken gi en iPad noe forlenget brukstid, mens du kan lade mobilen til to til tre ganger avhengig av batterikapasitet.Med i esken får du tøypose, tre laderplugger og en USB-kabelspole.

Konklusjon

Avantree External Power Bank gjør jobben som forventet. Det er kanskje ikke så mye annet å si. Den har en praktisk utforming, og med to USB-tilkoblinger kan du lade to enheter samtidig. At du kan lade nettbrett er praktisk, men du kan altså ikke forvente annet enn å få litt utvidet brukstid.

Det eneste vesentlige problemet er i våre øyne prisen. I skrivende stund går den for 600 kroner. For omtrent samme pris kan du også få Samsungs 9000 mAh batteripakke EEB-EI1CWEGSTD. Da får du altså 3000 mAh ekstra kapasitet i en omtrent like stor pakke. Vi har funnet denne laderen for så lite som 484 kroner hos Multicom.no.

Denne har dog bare én USB-utgang, men den kan levere inntil 1,8A slik at du også kan lade nettbrett i et noenlunde fornuftig tempo.

LES OGSÅ: Test av Nokias batteripinne

Det er altså ingenting fundamentalt galt med Avantree-laderen, men prisen er høy med tanke på at et tilsvarende produkt med høyere kapasitet går for lavere pris.

Avantree External Power Bank fås kjøpt hos Avantree.no.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.