TESTER

Test: null

TEST: Dobbel lyd, dobbel glede

Supertooth Disco Twin er to trådløse Bluetooth-høyttalere som gir deg skikkelig stereolyd.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. juni 2013 - 10:20
Vis mer
Kort oppsummert:

To høyttalere er bedre enn én. Supertooth Disco Twin gir deg stereolyd som fyller hele rommet. De har innebygget batteri, slik at du kan ta dem med deg over alt. Men vi savner USB-lading, og det er en ganske tydelig lydforsinkelse du legger merke til når du ser video.

Test: Supertooth Disco Twin

En ulempe med mange trådløse høyttalere er at de ofte har to stereohøyttalere integrert på en slik måte at det blir svak stereoseparasjon av lyden. Altså at lyden like gjerne kunne kommet fra én høyttaler, spesielt når du sitter langt unna.

Tidligere i år testet vi den trådløse høyttaleren Supertooth Disco 2. Denne har definitivt dette problemet. Stereohøyttalerne er nemlig plassert oppå hverandre, og i praksis gir den deg monolyd.

Produsenten har kokt sammen en løsning. Hvorfor ikke kombinere to Supertooth Disco 2 til ett stereosystem? Resultatet er Supertooth Disco Twin: En høyttaler til hver lydkanal.

Det Bluetooth-baserte høyttalersystemet har altså én høyttaler for venstre kanal, og én for høyre. Du kobler mobilen eller andre lydkilder til hovedenheten, som igjen sender lyd til den andre høyttaleren. Lur idé, syns vi.

LES OGSÅ: Denne dingsen gir TV-en trådløs lydDe to høyttalerne Disco Twin er helt like.

Utseende

Disco Twin er prikk lik Disco 2 - med unntak at det er to av dem, selvsagt. Designen er kurvet og moderne. Begge enhetene er trukket i en slags stoffnetting, og bak disse sitter to høyttalere.

På toppen av hver enhet er det seks taster: Lyd opp/ned, strøm/paring, tilbake, pause og frem. I bruk spiller det ingen rolle hvilken høyttaler du trykker på for å styre lyd eller skifte spor. Praktisk.

Venstre høyttaler er hovedenheten. Du parer mobilen med denne, skrur på høyre høyttaler, og så kobles de sammen automatisk. Skulle du ønske det kan du også bruke hver høyttaler frittstående.

På baksiden av hver høyttaler er det en tilkobling for 3,5 mm minijack. Men bruker du lydledning vil kun den høyttaleren ledningen er koblet til spille lyd. Supertooth selger dog en i overkant dyr (19 euro) lydkabel som har to minijack-plugger den ene enden, slik at du kan koble til en musikkspiller, TV eller annet via ledning.

At den er helt lik Disco 2 er forresten en sannhet med modifikasjoner. Mens Disco 2 har Bluetooth 4.0 med AptX-støtte, har Disco Twin Bluetooth 3.0 og ikke AptX.

Det er ikke mulig å skifte batteri på høyttalerne. De må lades med den medfølgende laderen. Eller de medfølgende laderne, for å være nøyaktig. Det er to separate 14 volts adaptere med i esken. Høyttalerne kan ikke lades via USB. Det oppleves som litt tungvint, siden du må bruke to stikkontakter. Vi hadde ikke sagt nei til en mer praktisk løsning.Musikk- og lydkontroller på toppen av begge enhetene.

I bruk

Vi har ikke hatt noen problemer med å pare høyttalerne med Bluetooth-enhetene vi har testet. Både Galaxy S4, iPhone 5 og andre enheter fungerer bra. PC-en har vi slitt mer med. Når vi kobler den til får vi ofte skurring i høyre høyttaler. Vi vet ikke helt hvorfor, men vi mistenker at dette har noe med vår PC å gjøre.

Vi har for øvrig opplevd at forbindelsen har blitt ustabil, og at høyre høyttaler bare skurrer. Vi er usikre på hvorfor dette skjer, men løsningen har vært å pare mobiltelefonen med høyttalerne på nytt.

Når Disco Twin er paret, skrur du på høyre høyttaler, og så kobles de sammen automatisk. De vil deretter si "left" og "right" for å bekrefte at alt er oppe og går.

Vi hadde for øvrig ikke sagt nei takk til NFC-støtte her. Men det har høyttalerne altså ikke.

Vi har merket oss at det er en aldri så liten lydforsinkelse. Når vi hører på musikk er ikke dette et problem, men når vi ser på video opplever vi at leppene beveger seg før lyden kommer. Kjedelig.

Det skal ellers nevnes at de to enhetene kan settes ti meter fra hverandre. I praksis kan vi sette dem i forskjellige rom, og ha musikk to steder. Ikke dumt.

LES OGSÅ:

TEST: Jabra Play gjør et hvilket som helst hodesett trådløst

TEST: Dette hodesettet har trådløs godlyd 

TEST: 8 solide trådløse høyttalereLader kobler til på baksiden. Her er det også tilkobling for lydkabel.

Lyd

Lydkvaliteten er jevnt over den samme som på Disco 2. Altså er lyden grei, men det er ikke særlig fyldig bass. Spesielt når vi skrur volumet opp forsvinner det mye bass. Altså er ikke dette de perfekte partyhøyttalerne.

Vi har brukt dem stort sett på balkongen og på kontoret, med lyden omtrent på middels. Da har vi brukt equalizeren på mobilen til å forsterke bassen. På middels til lav lyd er det altså mulig å ta ut litt mer fylde i musikken.

Lyden er klar og fin ellers. Hver enhet har to høyttalerelementer med en effektverdi på til sammen 16 watt. Til sammen får du altså 32 watt RMS her.

Men det er stereoseparasjonen som virkelig gjør Disco Twin spennende. Setter du dem et lite stykke fra hverandre er det nesten som å bade i lyd. Disse høyttalerne kan virkelig fylle et rom. Det høres svært bra ut, rett og slett.

Batteriet opplever vi for øvrig at varer omtrent en hel arbeidsdag - 7-8 timer - på middels til lav lydstyrke. Spiller vi høyt tapper vi batteriet på omtrent 3 timer. Dette er omtret i tråd med produsentens spesifikasjoner. Det er altså ikke voldsomt lang levetid om du for eksempel bruker dem utendørs, hvor du gjerne trenger høyere lyd enn innendørs.Høyttalerne lades med hver sin 14 volts adapter.

Konklusjon

Supertooth Disco Twin er oppsummert to Disco 2-høyttalere som snakker med hverandre. Det er lurt å ha to separate høyttalere til stereolyd. Og det fungerer stort sett veldig bra. 

Likevel opplever vi Disco Twin som en litt upraktisk løsning, siden du må lade hver høyttaler med hver sin separate 14 volts lader. Hvorfor ikke bare støtte USB-lading?

På den annen side kan to separate ladere oppleves som et pluss dersom du først og fremst kommer til å la Disco Twin stå fast ett sted. Hvor praktisk du opplever det vil naturlig nok avhenge av bruken din.

Lydforsinkelse gjør at vi ikke klarer å fokusere så mye på innholdet i videoer, men heller plages av at lyden ikke er synkronisert med leppene.

LES OGSÅ DISSE TESTENE:

Trådløs mikrohøyttaler til mobilen

Supertooth Disco 2 er pen og trådløs


JBL trådløs høyttaler med NFC og trådløs lading

Sonys trådløse minihøyttaler SRS-BTV5

Libratone Zipp gir deg trådløs godlyd på iPhone

Og selv om lyden slett ikke er dårlig mangler det en del på bassen. Det vil kanskje oppleves litt spinkelt når du spiller høyt. Dette var absolutt akseptabelt på Disco 2, som koster lite. Disco Twin koster, naturlig nok, det dobbelte. Fortsatt absolutt akseptabelt, med tanke på at du får stereolyd som fyller rommet.

At de er relativt små og enkle å ta med seg er et pluss. Og passer du på å lade dem på forhånd kan de lett fungere som et stereoanlegg i parken denne sommeren.

Alt i alt er Supertooth Disco Twin et alterantiv å vurdere om du vil ha bred stereolyd, batteridrevne høyttalere og en grei størrelse.

Supertooth Disco Twin distribueres av TT MicroLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.