TESTER

Test: null

Test: Batteripinne fra Nokia

Nokia DC-16 redder dagen for deg og mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. mai 2012 - 11:57
Høydepunkter

Strøm på en pinne!

Ulemper

Holder til knapt én lading

Veldig kort sagt

Nokia DC-16 er en pen nødlader for deg som er redd for å gå tom for strøm på mobilen, iPod-en, GPS-en eller andre dingser.Test av Nokia DC-16 Universal Portable USB Charger

Så der sitter du - telefonen er tom for strøm. Du er langt hjemmefra, og det er ingen mulighet for å få ladet mobilen med det første. Du venter at noen skal ringe deg, eller du har behov for å ta en telefon. Vi har alle (kanskje) vært der.

Hadde du hatt en Nokia DC-16 kunne du unngått hele problemet. Dette er nemlig en portabel batteridrevet batterilader.

LES OGSÅ: Test av laderen som lader alle dingsene dine

Ikke at dét er noe spesielt i seg selv. Slike produkter finnes det mer enn nok av på markedet.

Batteripinne

Det som gjør DC-16 spesiell er utformingen. Den ser faktisk ganske stilig ut. Den er langt og avrundet, og ser ut som en pinne av plast.

I den ene enden sitter det en vanlig USB-tilkobling, mens det i den andre sitter en Micro-USB-tilkobling. 

Tanken er at du først lader opp pinnen, som i tur kan lade opp mobilen, MP3-spilleren, GPS-en, kameraet eller hva det skal være. Så lenge det lades via USB kan du lade det med DC-16.

Du kan alltid sjekke hvor mye strøm det er på laderen ved å trykke på en batteriindikatorknapp i den ene enden. Fire grønne lys indikerer om den er tom, medium eller sprekkferdig med spenning.

LES OGSÅ: Denne lader mobilen din raskere

2200 mAh

Selve batteriet inni DC-16 har en kapasitet på 2200 mAh. Altså har du en god slump energi tilgjengelig her. 

Vår logikk tilsa at den da burde kunne lade en telefon med langt lavere batterikapasitet enn dette helt opp. Så vi forsøkte å lade opp batteriladeren, og deretter lade opp en Nokia Lumia 800 med flatt batteri. Batteriet på telefonen har en kapasitet på 1450 mAh - altså langt mindre enn laderens batteri.

Etter litt over to timer gikk DC-16 tom for futt, og batteriet i telefonen endte opp med litt over 90 prosent kapasitet.

At telefonen ikke ble helt fulladet er egentlig ikke så rart, da telefonen bruker litt strøm samtidig som batteriet lades. 

Uansett er konklusjonen at DC-16 fungerer som nødlader når du er i en knipe. Denne kan være grei å ha i sekken, rett og slett.

Billig

At prisen i skrivende stund ligger i området rundt 200 kroner i nettbutikkene gjør at dette ikke er verdens største økonomiske investering heller. 

Så om du vil ha litt strøm i reserve kan vi anbefale DC-16, som kommer i fargene sort, hvitt, blått og rosa. 

Men vær oppmerksom på at det finnes andre løsninger som går på vanlige batterier. Det kan være enda greiere å ha. For om du sitter der og finner ut at du har glemt å lade DC-16 har du fortsatt skjegget godt nedi postkassa.

LES OGSÅ: Slik får du mobilbatteriet til å vare lenger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.