MOBIL

Test: null

Test av Toshiba TG01

Toshiba TG01 har fått mye oppmerksomhet på grunn av heftig teknologi. Dessverre innfrir den ikke helt forventningene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. des. 2009 - 12:50
Vis mer
Høydepunkter

Tynn, diger skjerm, rask prosessor, spiller Divx, pen

Skuffelser

Lite brukervennlig menysystem, knotete tastatur

Veldig kort sagt

Toshiba TG01 er i utgangspunketet en veldig spennende telefon med en prosessor på 1 GHz, 4,1 tommers skjerm, GPS, Wi-fi og super-3G. Dessverre har Toshiba lagt altfor lite energi i å utvikle et brukervennlig grensesnitt.

Konklusjon

Det var nok flere enn oss som sperret øynene opp da Toshiba presenterte sin TG01 i februar i år. Denne tynne og lekre telefonen har 4,1 tommers skjerm og prosessor på 1 GHz, noe som borger for en skikkelig råtass av en telefon.

Og det er ingen tvil om at dette er en telefon med kapasitet. Det aller meste går unna på denne telefonen. Du slipper å vente lenge på at programmer skal åpne seg, og det går raskt å bla i menyer i forhold til mange andre Windows-telefoner.

Windows Mobile 6.5 er på plass. Dette er siste utgave av Microsofts mobiloperativsystem. Dessverre er ikke dette så fingervennlig som for eksempel Android, så mobilprodusentene har fått for vane å ”skjule” Windows-menyene med egne menysystemer.

Dessverre for TG01 har Toshiba gjort en rimelig halvhjertet jobb. Til tross for et smart menysystem er aldri Windows-menyene langt unna. Det er mange små ikoner og ting du skal treffe med en finger, noe som krever presisjon. Dette gjelder også i Toshibas egne menyer.

Skjermtastauret er litt knotete å bruke, spesielt om du sammenligner med Samsungs eller HTCs Windows-tastaturer.

Det er i det hele tatt litt for omstendelig å bruke TG01.

Toshiba har gjort en god jobb med å hype denne telefonen, men når alt kommer til alt er det ikke nok med kraftig prosessor, støtte for Divx, super-3G, Wi-fi, GPS og alt annet som andre produsenter strengt tatt også gjør. Om det er tungvint å bruke det så går vinningen fort opp i spinningen.

At Toshiba i tillegg har utstyrt telefonen med et batteri med forholdsvis lav batterikapasitet, et dårlig kamera og har droppet utgang for 3,5 mm minijack er ikke akkurat ting som taler til fordel for denne telefonen.

Dette kunne vært en god telefon om Toshiba gjorde en grundig jobb med brukeropplevelsen. Det er her det skranter, for det er ikke noe galt med maskinvaren.

Det er alt i alt vanskelig å anbefale denne telefonen til noen spesiell brukergruppe. Det må være deg som liker å tilpasse telefonen din med ekstra programvare og brukergrensesnitt fra tredjeparter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.