TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia X8

Sony Ericsson tok en X10 Mini og ga den veksthormoner. Resultatet ble ganske bra.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. okt. 2010 - 15:24
Vis mer
Høydepunkter

Billig Android-telefon med god skjerm, alt av teknologi og et lettbrukt menysystem.

Skuffelser

X8 er treg, føles klart billigere enn X10 Mini. Kommer med Android 1.6. Kameraet er rimelig dårlig.

Veldig kort sagt

Om du syns X10 Mini var i minste laget kan X8 være telefonen du ser etter. Den er helt lik på det meste, men har en større og skarpere skjerm. Men så kommer også denne med Android 1.6, som etterhvert begynner å bli en gammel versjon av operativsystemet. X8 er imidlertid billig og har alt som trengs på en smarttelefon.

Gå rett til fullversjonen av testen »

Konklusjon

Sony Ericssons nye Android-telefon X8 er det nyeste tilskuddet til selskapets Xperia-serie. Den ser ut som en litt forvokst X10 Mini og har samme linjer i designen.

Men X8 føles ikke like eksklusiv, til tross for at begge telefoner er laget i plast. 

Les også: Test av Sony Ericsson Xperia X10 Mini »De eneste vesentlige forskjellene utover dette er at X8 har en større skjerm med høyere oppløsning og at du kan ta ut batteriet. Kameraet har også dårligere spesifikasjoner og tar klart dårligere bilder.

Hva vi ikke liker

Det vi liker dårligst med X8 er at den er ganske treg. Det kan ta lang tid å åpne og hoppe ut av programmer. Tastaturet har også en tendens til å henge når du skal begynne å skrive.

Dette har nok en sammenheng med at telefonen har ganske lite arbeidsminne, kun 168 MB RAM.

Vi er heller ikke videre begeistret for at X8 kjører den ett år gamle Android 1.6-plattformen. Sony Ericsson kommer dog snart med en oppgradering til den ikke fullt så gamle Android 2.1-plattformen, så vi skal ikke henge oss så mye opp i dette.

Det er nemlig mye positivt å trekke frem.

Hva vi liker

X8 har klart bedre batterilevetid enn X10 Mini. Den har god lydkvalitet under samtaler. Skjermen er skarp og klar og har god respons. Det er også støtte for super-3G og Wi-fi, slik at du får rask internettilgang. Skjermen er litt liten til formålet, men du kan fint surfe på den.

GPS er også på plass, slik at du kan bruke X8 til navigasjon, treningslogging, geomerking og alt annet som er knyttet til posisjonering.

Telefonen har et godt skjermtastatur, og det er støtte for Exchange. Dette gjør at telefonen kan fungere bra som jobbtelefon.

Til underholdning gjør X8 også en god jobb, og laster du ned Spotify og en videospiller fra Android Market får du en telefon som kan underholde deg i time etter time.

God og billig

Til tross for svakheter er det ingen tvil om at X8 er et godt kjøp og du vil ha en billig inngang til Android-verdenen. Den er jevnt over nesten like god som Samsungs billige Galaxy 5. Men til tross for en pris på fra 1700 kroner – X10 Mini er ikke så mye dyrere, og er ganske mye tøffere.

Hva du velger får bli en smakssak, men vi er ikke i tvil om at vi heller ville hatt minstemann.

Les hele testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.