TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Neo

Xperia Neo er som storebror Arc - bare litt mindre, og på noen områder faktisk bedre.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. apr. 2011 - 16:29

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 116 x 57 x 13 mm, 126 g
Skjerm: 480 x 854 piksler, 3,7 tommer
Operativsystem: Android 2.3, UXP UI

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1
GPS:
Ja

Minne: 512 MB RAM, 380 MB lagring
Minnekort: Micro-SD (2 GB følger med)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, Micro-HDMI
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 8 MP, AF, fotolys, geomerking
Videoopptak: 720p, 30 FPS

Batteri: 1500 mAh, inntil 7 timer tale, inntil 17,9 døgn hviletid

Pris: Ca 3300 kr

Se alle spesifikasjonene »

Høydepunkter

Sprek maskinvare, kompakt design, bra lyd i samtaler og musikk, svært bra kamera, fornuftig pris.

Ulemper

Får lett fingermerker, ripes lett opp, batteriet tømmes raskt, ikke GPS-programvare installert.

Veldig kort sagt

Xperia Neo er en kjapp Android-telefon som gjør en bra jobb på alle fronter. Her får du også et av de beste mobilkameraene du kan oppdrive i dag, til en pris som er svært konkurransedyktig. En klar anbefaling så lenge du ikke er redd for fingermerker eller krever veldig lang batteritid. Vær også oppmerksom på at telefonen lett får riper.

Gå direkte til:

Hele testen

Ytelsesmålinger

Bilder og video tatt med Neo

Hele spesifikasjonslisten 

Konklusjon

Sony Ericsson imponerte oss med toppmodellen Xperia Arc, og forventningene var derfor høye da vi fikk inn lillebror Xperia Neo til test.

På papiret er det lite som skiller de to telefonene fra hverandre. Her får du den samme prosessoren, den samme grafikkmaskinvaren, like mye arbeidsminne og de samme, svært gode kamerakomponentene.

Den eneste forskjellen ligger egentlig i skjermen. Mens Arc har en 4,2 tommer, har Neo fått en mindre variant på 3,7-tommer. Neo harogså  skjerm med glassflate. Skjermoppløsningen er imidlertid den samme.

Vi snakker altså om en mindre utgave av Sony Ericssons toppmodell, og med en prislapp på 3300 kroner er det enkelt å plassere denne modellen i sjangeren "mye for pengene".

Solide materialer og bra skjerm

Én ting må sies med en gang: Neo blir veldig fort full av fingermerker. Dette skyldes at Sony Ericsson har brukt blank plast istedenfor matt. Plasten lar seg også ripe litt for lett.

Når det er er sagt fremstår telefonen ellers som svært solid, og er godt sammenskrudd. Den har også fått runde former og ligger godt i hånden.

Skjermen er også bra. Her får du et skarpt og fint bilde, og den reagerer også kontant når du trykker på den.

Med kraftig prosessor, bra grafikkmaskinvare og mye arbeidsminne er det heller ikke andre tregheter å spore på denne telefonen, noe som sammen med skjermen og lettbrukte menyer gjør at du får en flott brukeropplevelse.

Kanonkamera

Som kameratelefon gjør Neo en kjempejobb. For det første holder både bilder og video svært høy kvalitet, som du selv kan se på eksempelbildene våre.

For det andre er kameraet svært kjapt. Det tar ganske nøyaktig fire sekunder fra du trykker på kameratasten for å aktivere kameraet til bildet er lagret på minnekortet.  Dette er svært bra.

God på det meste

Neo er en telefon som generelt gjør en bra jobb over hele rekka. Den er bra på surfing, den har god lydkvalitet både i samtaler og ved musikkavspilling og den er jevnt over kjapp samme hva du bruker den til.

Om vi skal klage på noe, må det være at du må lade batteriet hver kveld. Dette er imidlertid ikke unormalt på moderne berøringsskjermtelefoner, og derfor ikke noe stort minus.

Alt i alt er Xperia Neo et flott kjøp for deg som vil ha mye ytelse og et fantastisk kamera til en fornuftig pris. Så lenge du ikke er redd for fingermerker.

Alternativet til Xperia Neo er Xperia Arc, som koster en tusenlapp mer, men har større skjerm og er tynnere. Går du en tusenlapp ned får du Huawei U8800 som også har god maskinvare, men langt dårligere kamera enn Xperia Neo.

Les hele testen av Sony Ericsson Xperia Neo »

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.