TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericssons nye mini-telefon med tastatur er en vellykket liten sak til en veldig hyggelig pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2011 - 13:37
Vis mer
Høydepunkter

Svært kompakt, bra fulltastatur, veldig god ytelse og lav pris

Ulemper

Skjermen er liten til surfing, ikke veldig bra batteritid

Veldig kort sagt

Xperia Mini Pro er den minste Android-telefonen med fulltastatur som er å oppdrive. Samtidig har den massevis av kraft å by på, og kan brukes til det meste. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Gå rett til:Hele testenYtelsestesterKamerabilderSpesifikasjoner

Sammendrag

Xperia Mini Pro er oppfølgeren til fjorårsssjarmøren Xperia X10 Mini Pro, og Sony Ericsson har holdt seg til samme oppskrift i år.

Mini Pro har med andre ord et svært lommevennlig format, et fulltastur som fungerer veldig bra til tross for størrelsen, og den samme sjarmen som fjorårets modell.

Samtidig er produsenten gjort en hel del forandringer vi setter pris på.

Bedre skjerm og mer kraft

De viktigste er at skjermen har økt i både størrelse og oppløsning, så her har du en mye bedre oversikt.  Dette har også gjort det mulig å lage et menysystem som er mye bedre enn sist, med flere ikoner på skjermen og muligheten til å legge snarveier på skrivebordet.

Dette gjør at Xperia Mini Pro ikke føles amputert i forhold til Android-telefoner med større skjerm.

Sony Ericsson har i tillegg sluttet å forskjellsbehandle telefonene sine, så Xperia Mini Pro har faktisk den samme kraften under skallet som toppmodellen Xperia Arc.

Dette er med andre ord en svært kjapp telefon med god respons over det hele.

Xperia Mini Pro er også en bra kameratelefon, og tar greie bilder og videoer. Kameraet er svært kjapt, og har minimalt med nedetid mellom eksponeringene.

Se eksempelbilder tatt med Xperia Mini Pro

Kompromisser

Om du kjøper en så liten telefon som Xperia Mini Pro så er det ikke til å unngå at du må gjøre noen kompromisser.

I dette tilfellet er det spesielt skjermstørrelsen vi tenker på. Tre tommer er i minste laget til for eksempel surfing. Selv om det for all del går greit får du på langt nær den samme surfegleden som med en større og mer høyoppløst skjerm.

Dette er selvsagt ikke noe vi skal dvele ved. Kjøper du en liten telefon får du naturlig nok også liten skjerm.

Da kan vi heller klage litt på batteritiden. Xperia Mini Pro er i praksis en telefon du må lade hver kveld, til tross for en lite krevende skjerm.

GPS-en bruker også litt lengre tid på å finne posisjonen din enn vi liker. Dette er ikke noe stort problem, men kan være litt irriterende når du står der klar til å springe avgårde med treningsappen din.

Unik

Dersom du er ute etter en bitteliten Android-modell med fulltastatur har du i praksis ingen andre alternativer enn Xperia Mini Pro. Det måtte isåfall vært fjorårsmodellen.

Om det hovedsaklig er fulltastaturet du bryr deg om, mens størrelsen er mindre vesentlig, kan HTC Desire Z være et alternativ, men da får du svakere prosessor og dårligere kamera.

Om det er Mini-faktoren som betyr mest er søstermodellen Xperia Mini et strålende alternativ. Denne er klin lik Xperia Mini Pro, bortsett fra at den ikke har fulltastatur. Den er også hakket billigere og 42 gram lettere.

Flott totalpakke

Til tross for et par svakheter sitter vi igjen med et veldig positivt helhetsinntrykk etter et par uker med Xperia Mini Pro.

Sony Ericsson har med glans greid å beholde de sjarmerende elementene fra fjorårsmodellen samtidig som de har fått på plass veldig velkomne oppgraderinger. Resultatet er en liten, lynrask og morsom telefon du kan bruke til det meste.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.