TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson U8 Vivaz Pro

Likte du Vivaz, men savnet tastatur? Da er Vivaz Pro telefonen du ser etter.

Vivaz Pro U8 er lik Vivaz U5.
Vivaz Pro U8 er lik Vivaz U5.

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm + fulltastatur
Størrelse:  109 x 52 x 15 mm, 117 g
Skjerm: 360 x 640 piksler, 3,2 tommer
Operativsystem: Symbian OS, S60 5th edition

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
 Ja

Minne: 75 MB lagring, minnekort
Minnekort: Micro-SD, 8 GB følger med
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja

Kamera: 5 MP, geomerking, autofokus, fotolys
Videoopptak: 1280 x 720 piksler (720p HD), 30 FPS

Batteri: 1200 mAh, tale: 5,5 timer (3G)/12,5 timer (GSM), Hviletid: 17 døgn

Pris: Fra 3000 kroner

Høydepunkter

Godt tastatur, god som kameratelefon, HD-opptak, full av teknologi

Skuffelser

Lite gjennomtenkt tastelås, gammelmodig menysystem, lydutgang på siden.

Veldig kort sagt

Vivaz Pro U8 er ikke en telefon som ligner på Vivaz U5. Det ER Vivaz U5, bare med lavere oppløsning på kameraet og med fulltastatur. Forskjellene på telefonene er minimale - på godt og vondt.

Konklusjon

Sony Ericsson Vivaz U5 var en telefon vi i Mobili likte godt på grunn av det gode kameraet. Nå har Sony Ericsson sluppet løs Pro-utgaven av samme telefon.

Vivaz Pro er enkelt sagt samme telefon, bare med tastatur. Men det er noen andre forskjeller her også. For det første har kameraets oppløsning blitt redusert fra åtte til fem megapiksler. I praksis blir heller ikke bildene fullt så gode som på Vivaz U5. Men du kan fortsatt ta opp video i 720p (altså HD), og kvaliteten her er god.

En annen forskjell er at Sony Ericsson har utstyrt telefonen med et minnekort på 8 GB mot 4 GB på U5. Vivaz Pro U8 er ellers litt større og tyngre enn Vivaz U5.

Samme telefon

Bortsett fra dette er det samme telefon. Alt det vi likte med Vivaz følger med, inkludert en spesifikasjonsliste til å bli glad av, en skarp skjerm, et smart operativsystem, støtte for Exchange og mye annet. 

Vi liker batterilevetiden som er god, at det er GPS og medfølgende navigasjonsprogramvare, og at telefonen jevnt over er raskt. Her får du også en telefon som fungerer med Spotify, noe som er et solid pluss i vår bok.

Samme ulemper

Dessverre følger også de samme irritasjonsmomentene med på kjøpet. Det største er det faktum at telefonen kjører S60 5th edition. Dette er etterhvert et menysystem som henger ganske kraftig etter iPhone og Android når det kommer til brukervennlighet. 

Vi liker heller ikke spesielt godt tast- og skjermlåsen. For oss er den en konstant kilde til irritasjon, med knotete plassert tast og mulighet for å skru av telefonen i stedet for å låse den.

Nettleseren er ikke den beste på markedet, og musikkspilleren er ikke like god som vi er vant til fra Sony Ericssons musikktelefoner. 

Ikke for alle

Vi har altså fortsatt en del å plukke på. Men Vivaz Pro er ikke noen dårlig telefon. Den har for eksempel et svært godt tastatur. Men de ulempene telefonen har bør du være obs på før du eventuelt går og kjøper den. Prismessig ligger Vivaz Pro på samme nivå som Vivaz, altså rundt 3000 kroner.

Legger du på en femhundrelapp får du en langt mer brukervennlig Android-telefon, som HTC Legend. Eller du kan trekke fra 500 og få Sony Ericssons flotte X10 Mini. Men ingen av disse kan konkurrere med Vivaz Pro på kamera eller tastatur.

Les hele testen av Sony Ericsson Vivaz Pro U8 »

Les mer om: