TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson U5 Vivaz

Sony Ericsson Vivaz er telefonen du skal kjøpe om du skal ta opp video.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mars 2010 - 23:14
Vis mer
Høydepunkter

 Svært god til video, bra kamera, god skjerm, rask, fullpakket med teknologi

Skuffelser

Laget i plast, litt dårlig respons på skjermen, litt upraktisk plassering av lydutgang, knotete tastelås, ikke utpreget god musikktelefon

Veldig kort sagt

Sony Ericsson Vivaz imponerer oss med veldig godt videoopptak. I tillegg tar telefonen gode bilder. Trykkskjermen egner seg bra til videotitting, surfing og annet, men er litt upresis i kantene. Det er en del ting vi ikke liker med Vivaz, men dersom du skal ha en telefon som er best på kamera bør du ikke la dette stoppe deg. Alt i alt er dette nemlig en god telefon.

Konklusjon

Sony Ericsson Vivaz er en ny smarttelefon med Symbian. Telefonen kjører samme menysystem som Nokias trykkskjermtelefoner, altså S60 5th edition. Vi får si det først som sist: S60 er det fortsatt Nokia som er best på. 

Ved første titt er det nemlig mye vi ikke liker med Vivaz. Vi syns telefonen burde ha en egen bryter eller tast for å aktivere og deaktivere tastelåsen. Vi syns lydutgangen er teit plassert. Vi savner en musikkspiller som er bedre. Vi syns ikke trykkskjermen er god nok. Vi liker ikke at telefonen er laget utelukkende i plast.

Vi nevner også at telefonen er litt ustabil (på grunn av tidlig programvare), at den har noen merkelige bugs og at nettleseren ikke er så fryktelig bra.

Likevel er Sony Ericsson Vivaz helt fantastisk.

Tross sine feil får du nemlig ikke en bedre kameratelefon akkurat nå. Ikke fordi den tar så vanvittig gode bilder, men fordi den tar svært god video. Vi har brukt telefonen som videokamera flittig under testperioden, og vi er imponerte over kvaliteten. Spesielt liker vi at kameraet har kontinuerlig autofokus. 

Misforstå oss rett - det er ikke snakk om at Vivaz kan erstatte et skikkelig HD-kamera, men så er ikke det poenget heller. Dette er et rimelig bra videokamera du alltid har med deg.

Vi liker også skjermen, til tross for at denne også har sine feil. Den er skarp og god, og egner seg bra til video, bilder, spill surfing alt alt annet.

Som telefon gjør Vivaz jobben med god lyd under samtaler og god batterilevetid. Her får du også full Exchange-støtte slik at du for alvor kan bruke telefonen på jobben.

Visst er ikke telefonen feilfri, og selvsagt er det mange den ikke passer for. Men skal du ha en knallgod kameratelefon bør du absolutt vurdere Vivaz.

Les hele testen på de neste sidene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.