TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson J105 Naite

Sony Ericsson J105 Naite passer for deg som er ute etter en enkel og billig mobiltelefon, og samtidig vil slå et lite slag for miljøet. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. des. 2009 - 16:33

Spesifikasjoner

Type: Bar
Størrelse: 108 x 47 x 12,6 mm, 84 gram
Skjerm: 2,2 tommer, 240 x 320 piksler
Operativsystem: Sony Ericsson

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge, HSPA 3,6 Mbps
Bluetooth: 2.0 med A2DP
GPS: Nei

Internminne: 100 MB
Minnekort: MicroSD (Opp til 8 GB)
Medieutgang: Sony Ericsson Fastport
FM-Radio: Ja

Kamera: 2 Megapiksler
Videoopptak: QVGA (320 x 240 piksler)

Batteri: Li-Pol 950 mAh, 13,5 timer tale 600 timer standby i 2G-nettet, 4,5 timer tale 583 timer standby i 3G-nettet. 33 timer musikkspilletid. 

Pris: Ca 1200 kroner

Se alle spesifikasjoner

Høydepunkter

 Enkel og grei å bruke, miljøvennlig forpakning, bra batteritid

Skuffelser

Til tider veldig treg

Veldig kort sagt

Sony Ericsson J105 Naite  har grei talekvalitet, bra batteritid og gir deg de mest grunnleggende funksjonene i en mobiltelefon. Telefonen er laget i resirkulert plast, og leveres med minimalt med emballasje for å spare miljøet. Kort fortalt er dette en telefon du bruker til ringing og tekstmeldinger. Er dette det du vektlegger, samtidig som du gjerne vil lette litt på miljøsamvittigheten, er Naite et bra valg. Er du ute etter mer, er det bare å fortsette letingen. 

Test av Sony Ericsson J105 Naite

Store deler av elektronikkbransjen har de siste årene satset på en ny og grønnere linje. Sony Ericsson er blant produsentene som har kastet seg på bølgen, med sine Greenheart-telefoner. Dette er mobiltelefoner som er laget av miljøvennlige materialer, og leveres med minimale mengder emballasje.

For å kvalifisere seg for Greenheart-stempelet har J105 Naite fått deksler av resirkulert plast, null blyinnhold og en eske på størrelse med en pakke Brelett. Du finner heller ikke noen brukermanual av papir i esken. Den må du laste ned i elektronisk format. Det kan du forresten gjøre her

J105 Naite er også blant de billigere telefonene på markedet, med en pris på rett rundt 1200 kroner. 

Helt ok allrounder

Som telefon i ordets rette forstand, er J105 Naite et bra valg. Du får god talekvalitet begge veier, og om du deaktiverer 3G skal du ifølge Sony Ericsson få en taletid på over 13 timer. Naite har også gode taster med god respons, så telefonene fungerer også finfint når du skal skrive tekstmeldinger. Er du blant de mange som faktisk ikke krever med enn dette av en telefon, får du valuta for pengene her. 

Du får også et brukbart utvalg nyttefunksjoner, som kalender, kalkulator, vekkerklokke og andre småprogrammer som kommer godt med i de fleste hverdager. I så måte er Naite en helt OK allround-telefon. 

Telefonen er også lett å bruke, med selvforklarende menyer og en bra navigasjonstast.Vi merker oss at den til tider kan være veldig treg, for eksempel når du skal åpne bilder eller meldingsinnboksen. Dette er irriterende i lengden, og helt unødvendig i en telefon som er strippet for tunge og avanserte funksjoner. 

Skjermen har en størrelse på 2,2 tommer, som i bunn og grunn er stort nok for en telefon som dette. Noe filmtitting trenger du imidlertid ikke begi deg ut på. 

Ingen underholdningstelefon

J105 Naite har fått innebygd MP3-spiller, men mangler utgang for 3,5 mm minijack. Skal du lytte til musikk er du altså bundet til de medfølgende ørepluggene, noe som ikke gir den helt store lydopplevelsen. Med et internminne på 100 MB er det også et krav at du kjøper et minnekort utenom dersom du skal bruke telefonen som musikkspiller. Naite støtter MicroSD-kort med kapasiteter på opp til 8 GB. 

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på opp til to megapiksler. Dette er lite for en telefon i dag, og du får heller ikke autofokus, blits eller andre hjelpemidler som hjelper på bildekvaliteten. Bildene du tar med denne telefonen egner seg altså best til MMS-meldinger og annet som ikke innebærer å vise dem i full størrelse. 

Nettleseren i telefonen er langt fra dårlig sammenlignet med mange andre mobilnettlesere vi har prøvd. At du også har støtte for hastigheter på opp til 3,6 Mbps i super-3G-nettet gjør at du laster nettsidene rimelig raskt.

Verken ytelse eller brukervennlighet kan imidlertid måle seg med den du oppnår med Opera Mini. Denne installerer du på telefonen din ved å peke originalleseren til www.operamini.com. 

Telefonen har også e-post med push-støtte. Dette innebærer at du kan hente ned e-posten din direkte til telefonen om du har Gmail, Hotmail eller andre epost-varianter som støtter POP eller IMAP-protokollene. 

Konklusjon

J105 Naite har en batteritid på 13,5 timer i 2G-nettet, den har bra talekvalitet og er god å skrive meldinger med, i tillegg er den laget i miljøvennlig materiale, og mengden emballasje er minimal. Om du er ute etter en helt grunnleggende telefon du skal bruke til SMS og ringing, samtidig som du gjerne vil høre litt på miljøverneren i deg, er J105 Naite et bra valg. 

Dersom du krever noe mer enn dette, er det i bunn og grunn bare å se seg om etter andre alternativer. 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.