TESTER

Test: null

Test av Sony Ericsson Aspen

Sony Ericsson har skrudd sammen et bra arbeidsverktøy.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. aug. 2010 - 19:15
Vis mer
Høydepunkter

Er god på batterilevetid, talekvalitet, e-post, sikkerhet og annet som er viktig i en god jobbtelefon.

Skuffelser

Knotete å bruke tross Sony Ericssons Panel-system. Telefonen krever at du har en viss aning om hva du driver med.

Veldig kort sagt

Dersom du er mer opptatt av solid e-post og synkronisering enn du er av film, surfing og diverse (u)nyttige apps og spill er Aspen muligens telefonen du ser etter. Her får du enkelt og greit noe av det viktigste i en jobbtelefon, som god e-poststøtte og gode basisfunksjoner. For mange er dette de absolutt viktigste funksjonene. Om du setter dette høyest er du i målgruppen.

Gå direkte til fullversjonen av testen »

Konklusjon

Om du ser etter en rå surfetelefon som er en underholdningsportal i lomma er ikke Sony Ericsson Aspen telefonen du er på jakt etter. Dette er et produkt som henvender seg til bedriftsbrukere med krav til sikkerhet, produktivitet og gode basisfunksjoner.

Med Windows Mobile 6.5.3 under panseret er det klart at Aspen ikke er blant de mest brukervennlige telefonene på markedet. Vi syns heller ikke at Sony Ericssons menysystem med paneler gjør saken noe bedre. Men i disse iPhone- og Android-tider er det viktig å ikke la seg blende fullstendig av pene menyer og stort utvalg av programmer i programvarebutikker.

Her er det nemlig andre grunnverdier.

Windows Mobile er et bra valg, men det forutsetter at du har behov for systemet. Er du avhengig av at synkronisering mot Exchange (og andre løsninger) fungerer bra er Aspen et godt valg. Dersom telefonen skal inngå i en eksisterende flåte av Windows-telefoner bør den også være en av kandidatene.

Aspen har god batterilevetid, så den dør ikke etter en arbeidsdag. Vi opplever at det går rundt tre dager mellom hver gang vi må lade. Dette kombinert med klar og god lyd gjør at du får en telefon som er god på de viktige grunnfunksjonene. Vi liker også at telefonen er rask i responsen, forutsatt at du vet at programmer du ikke bruker må avsluttes. 

Telefonen er godt bygget, og vi liker spesielt at fulltastaturet har gode taster med god respons. Dette er bra å skrive lengre e-poster på.

Selv om dette ikke er noe multimediamonster er det mulighet for musikk, radio og video. Med utgang for 3,5 mm minijack kan du koble til favoritthodesettet ditt. Minnekortsporet støtter Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB.

Men det er fortsatt ting vi ikke er så begeistret for. Først og fremst at skjermen er rimelig liten, noe som av og til kan være en utfordring. Men at den har et materiale som reflekterer lys kan være direkte plagsomt. 

Og vi kommer ikke unna det faktum at Windows Mobile krever at du har et minimum av kunnskap om hvordan du bruker systemet.

Men svakheter er lett å tilgi når Aspen koster 2000 kroner. Det er ikke mange penger for en telefon som byr på Wi-fi, super-3G, GPS, fulltastatur, trykkskjerm og et ekte smarttelefonsystem. 

Dermed syns vi den hører hjemme i øvre del av karakterskalaen, tross en del svakheter.

Men den må nok se seg slått av Nokia E72, Blackberry Bold 9700 og Samsung B7610 Omnia Pro, men så koster alle disse telefonene ganske mye mer enn Aspen også. Har du ikke et spesielt behov for en Windows Mobile-telefon vil vi anbefale at du undersøker Nokia E72.

Les hele testen »

Se bilder og video tatt opp med Aspen » 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.