TESTER

Test: null

Test av Samsung Wave

Verdens første Bada-telefon er enkelt og greit en av de beste telefonene du kan kjøpe akkurat nå.

11. juni 2010 - 13:30
Vis mer
HØYDEPUNKTER

Telefonen har den beste skjermen i verden. Kamera er bra og tar opp video i HD-kvalitet. En meget fin mobiltelefon som er laget hovedsakelig i metall. Batterilevetiden er ikke verst og telefonen koster ikke skjorten.

SKUFFELSER

Siden Samsung Apps er helt nytt er det naturlig nok litt skralt med applikasjoner tilgjengelig. Vi opplever talekvaliteten som varierende, men vi antar at det er noe galt med vårt eksemplar.

VELDIG KORT SAGT

Samsung Wave er en telefon med veldig få mangler. Det er den første telefonen i rekken med det nye operativsystemet  Bada, som vi spår en lovende fremtid. Wave leverer jevnt over mer enn godt nok på de fleste punkter, og ekstremt bra på enkelte. Telefonen introduserer ny teknologi i form av en vanvittig Super-AMOLED-skjerm og Bluetooth 3.0. Hadde samtalekvaliteten vært hakket bedre ville vi vært storfornøyde.

Se unboxing av Samsung Wave for å se hva salgspakken innholder »

Konklusjon

Samsung GT-S8500 Wave er en telefon det ble knyttet store forventninger til da den ble lansert under MWC tidligere i år. Wave er den første telefonen i markedet med Samsungs nye operativsystem Bada. Den er også først ute med versjon 3.0 av brukergrensesnittet TouchWiz, som nå har blitt enda enkelt å bruke og litt penere å se på.

Telefonen er fylt med godis. Super AMOLED-skjermen er nesten uvirkelig god. Den tar OLED-teknologien videre og gir enda skarpere bilde og krever enda mindre strøm. Dette er en skjerm som til og med kan brukes i direkte sollys, og den krever mye mindre strøm enn andre typer skjermer. Makan til kvalitet har du ikke sett.

Wave er utstyrt med en 1 GHz prosessor som gjør at alle operasjoner går knirkefritt. Bada støtter fleroppgavekjøring og telefonen takler fint å kjøre flere programmer samtidig. Vi opplevde aldri at telefonen ble treg under testperioden.

Kontor i lommen

God støtte for Exchange er også på plass, i tillegg til annen form for e-post. Telefonen har også en oversiktlig kalender som er enkel å bruke. Fra kalenderen kan du sende ut møteinnkallinger. E-postleseren er også grei å bruke, denne støtter vedlegg og HTML-innhold. I form av vedlegg støttes de vanligste filformatene.

Sosiale tjenester er ofte en viktig del av folks hverdag. Wave støtter blant annet Facebook, som kan integreres med telefonboken på telefonen. Dette fører til at du får en meget innholdsrik kontaktliste og at du alltid er oppdater på det som skjer.

Kameraet duger

Telefonen har et fem megapikslers kamera med autofokus og fotolys, og tar gode bilder. Med Wave kan du også ta opp video i HD-kvalitet, nærmere bestemt 1080 x 720 piksler. Kvaliteten på både stillbilder og video er over gjennomsnittet.

Telefonen kan også spille av video i HD-kvalitet, og på Super-AMOLED-skjermen ser det utrolig bra ut. Med så bra resultat tenker du ikke over at skjermen bare er 3,3 tommer stor. 

Primærbruk

Primært skal en mobiltelefon brukes til å ringe med og gjerne sende tekstmeldinger. Her er samtalekvalitet og batterievetid to nøkkelfaktorer. Batterilevetiden er upåklagelig men telefonsamtaler kunne vært mer stabile, noen ganger er det vanskelig å høre hva som blir sagt i andre enden.

Konklusjon

Samaung GT-S8500 er en telefon det skal godt gjøres å mislike. Den har svært få svakheter. Annet enn få tilgjengelige applikasjoner er det lite denne telefonen mangler i forhold til sine konkurrenter i markedet. Den har og et ess i ermet med en skjermen som bare oppleves. Du får en fin kvalitetstelefon proppet med ny teknologi for under 3500 kroner.

Samsung har planer om å være hyppige med å oppdatere operativsystemet Bada, en meget positiv ting for oss forbrukere da mobilverdenen er på vei full fart fremover.

Det finnes mange alternativer, spesielt om du egentlig er på jakt etter en telefon med et mer etablert økosystem. Da er veien kort til en telefon med Android som HTC Desire, eller den kommende iPhone 4. Alternativt kan du se på Nokia X6, som er liten og grei og har mange muligheter. 

Snurr test! »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.