TESTER

Test: null

Test av Samsung S8300

S8300 Ultra Touch leverer jevnt over på alle områder, men har sine svakheter. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. nov. 2009 - 16:20

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm/skyvetelefon
Størrelse: 110 x 51,5 x 13 mm, 105 g
Skjerm: AMOLED, 2,8 tommer, 240 x 400 piksler
Operativsystem: Samsung OS, Touchwiz UI

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/1900/2100
Internett: Edge, HSDPS 7,2 Mbps

Bluetooth: 2.1+EDR med A2DP
GPS:
Ja
Minne: 80 GB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: Micro-USB (overgang til 3,5 mm følger med)
FM-radio: Ja

Kamera: 8 MP
Videoopptak: 720 x 480 piksler, 30 FPS

Batteri: 880 mAh, tale: 4 timer, standby: 370 timer (3G)

Pris: Ca 3200-3500 kr

Se alle spesifikasjoner

Høydepunkter

God skjerm, bra lyd, knall videostøtte, mye funksjoner til å ikke være en proffmodell.

Skuffelser

Til tider litt treg, dårlig nettleser, mangler 3,5 mm-utgang

Veldig kort sagt

Samsung S8300 Ultra Touch er en vaskekte allround-telefon, og gir deg et bra kamera, god videostøtte, skarp skjerm og bra lydkvalitet både ved musikklytting og samtaler, i tillegg til at du får overraskende gode Exchange-muligheter. Du får imidlertid ikke de samme mulighetene for programvare og multitasking som med en smarttelefon.

Konklusjon

Med Samsung S8300 Ultra Touch prøver Samsung å nå ut til en rekke forskjellige målgrupper. Telefonen har fått både vanlige nummertaster og trykkskjerm, og kjører på Samsungs egenutviklede menysystem Touchwiz, som er utviklet for å gjøre fingernavigering enklest mulig. Resultatet er store ikoner og brukervennlige og logiske menyer. Noe av brukeropplevelsen ødelegges av at telefonen til tider er litt treg i responsen.

Et av telefonens sterkeste kort er hvordan den håndterer lyd og bilde. God lydkvalitet ved musikkavspilling har de siste par årene blitt et kjærkomment sterkt kort i Samsung-telefoner, og S8300 er ikke noe unntak. Du må riktignok bruke den medfølgende overgangen istedenfor å plugge hodesettet ditt direkte i telefonen, men resultatet er til syvende og sist veldig bra. At telefonen støtter Divx og en rekke andre populære videoformater gjør også at du kan se film og serier på telefonen uten å konvertere filene først. Overføringen går kjapt ved hjelp av en standard Micro-USB-kabel.

Samsung har ikke spart på kruttet når de valgte skjerm til S8300. AMOLED-skjermene er enkelt og greit det beste du får i en mobiltelefon i dag, og vi håper produsenten fortsetter å bruke denne skjermvarianten i alle de kommende multimedietelefonene sine. Her får du et sylskarpt bilde, friske farger og lavere strømforbruk enn en standard TFT-skjerm.

S8300 tar bilder med en maksoppløsning på 8 megapiksler. Bildekvaliteten utendørs blir svært god, og kameraet håndterer også dårligere lysforhold rimelig bra. Videoklippene blir heller ikke verst. Med en oppløsning på opp til 720 x 480 piksler og en hastighet på 30 bilder i sekundet, blir filmsnuttene både detaljerte og fri for hakking.

Telefonen har fått innebygd GPS, og du kan velge å kjøpe telefonen med eller uten navigeringsprogramvare fra Route 66. Om du har tenkt å bruke GPS-funksjonen, og spesielt om du vil bruke den i bilen, er denne programvaren lett verdt de ekstra hundrelappene du må betale for lisensen.

S8300 er på ingen måte en smarttelefon, så du kan verken installere tunge programmer eller kjøre funksjoner i bakgrunnen mens du gjør andre ting. Du får likevel et par hyggelige overraskelser, som for eksempel solid Exchange-støtte.

Med internetthastigheter på opp til 7,2 Mbps i super-3G-nettet, har du et godt utgangspunkt for en smidig internettopplevelse. Dette setter dessverre den forhåndsinstallerte nettleseren en stopper for. Denne fungerer ikke bra i det hele tatt i denne telefonen, og ble for vårt vedkommende raskt byttet ut med den mindre avanserte – men langt smidigere – Opera Mini.

Kort oppsummert er S8300 Ultra Touch et bra valg for deg som vil ha en god allround-telefon som leverer jevnt over bra på de fleste områder. På underholdningsfronten får du en solig pakke med bra lyd, skarpt bilde og bred støtte for videoformater, og at telefonen også har en fungerende Exchange-løsning vil for mange gjøre den egnet til jobbmobil. I tillegg får du gode internetthastigheter og GPS.

På den negative siden kan telefonen fort oppleves som treg, særlig dersom du har hatt en av de sprekere modellene på markedet tidligere. Om enkelte tregheter og en dårlig nettleser ikke gjør noe, så er det ingen grunn til å utelukke S8300 som et alternativ neste gang du skal handle ny telefon.

Les den fulle testen på neste side

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.