TESTER

Test: null

Test av Samsung S7550 Blue Earth

Samsung Blue Earth har solceller og er laget for deg som er miljøbevisst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. nov. 2009 - 16:23

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 108 x 54 x 14 mm, 119 g
Skjerm: 240 x 400 piksler, 3 tommer (kapasativ trykkskjerm)
Operativsystem: Touchwiz (proprietært)

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 3,6 Mbps, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja, A-GPS

Minne: 130 MB
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: Micro-USB (overgang følger med)
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 3,2 MP
Videoopptak: 320 x 240 piksler, 15 FPS

Batteri: 1080 mAh tale- og standby ikke oppgitt (varierer med sollys)

Prisklasse: 3500-4000 kroner

Se alle spesifikasjonene her »

Høydepunkter

 Har solcellepanel, alle aktuelle teknologier, laget av resirkulert plast.

Skuffelser

Ikke spesielt skarp skjerm, ikke direkte billig.

Veldig kort sagt

Dette er telefonen for deg som er miljøbevisst og vil vise det til hele verden. Solceller på baksiden gjør at du kan få ekstra strøm ved å peke telefonen mot solen, men i praksis slipper du ikke unna laderen som følger med i esken. Vi liker at telefonen har både GPS, super-3G og Wi-fi. Vi savner GPS-navigasjonsprogramvare, og syns at prisen er litt høy. Skjermen er heller ikke oppsiktsvekkende god.

Konklusjon

Samsung GT-S7550 Blue Earth er en "image-telefon". Med det mener vi at dette er et produkt for deg som vil vise hele verden at du tenker på miljøet også i valg av mobil. Blue Earth er på en måte mobilverdenens Toyota Prius.

Solcellene på baksiden av telefonen er det mest spesielle. De kan, i teorien, lade telefonen. Men da skal du ha veldig god tid og mye sol. Peker du solcellene mot sola i en time får du fem til ti minutter taletid. I praksis er det en "kjekt å ha"-funksjon mer enn det er en praktisk måte å lade batteriet på.

Telefonen er laget i plast laget av resirkulerte plastflasker. Den inneholder ikke flammehemmere, altså miljøgifter som blant annet kan skape hormonforstyrrelser hos dyr som er i kontakt med stoffene. Blue Earth har også en skritteller som forteller deg hvor mange trær du har spart ved å gå i stedet for å kjøre bil.

Ellers er dette en ganske alminnelig mobiltelefon med tre tommers trykkskjerm. Den er passe skarp og fungerer bra. Blue Earth har super-3G og Wi-fi, slik at du har rask internettilgang.

GPS er også innebygget, men det følger ikke med noe navigasjonsprogramvare. Dette må du i så fall kjøpe utenom.

Blue Earth har støtte for Exchange, slik at du kan synkronisere den med bedriftens kalender, kontaktliste og e-post. Det gjør ikke Blue Earth til en profftelefon, men den vil fungere bra som jobbtelefon for de fleste som ikke trenger et mobilt kontor i lomma.

Vi liker at telefonen har god batterilevetid ved moderat bruk. Vi liker også at det er god lyd under samtaler.

Kameraet tar greie bilder, men det utmerker seg ikke som spesielt bra. Musikkspilleren fungerer bra og er enkel å bruke. Skal du bruke Blue Earth som musikkspiller bør du kjøpe et minnekort i tillegg.

Det vi ikke liker er at telefonen ikke har fulltastatur på skjermen. Du må bruke et vanlig nummertastatur. Det er litt knotete å legge til nye ord i ordlista. Nettleseren viser de fleste sider på en bra måte, men det går ofte tregt å navigere rundt på sidene.

Vi syns også telefonen er litt vel dyr, men dette er nok noe målgruppen kan akseptere.

Utover dette er det ikke så mye negativt å sette fingeren på.

Skal du ha en allroundtelefon med trykkskjerm og solcellepanel har du enkelt og greit ingen andre alternativer i dag. Det finnes mange telefoner som gir deg mer for pengene. Om du er mest opptatt av å få mye for pengene vil vi heller anbefale deg å ta en titt på HTC Hero som ligger i samme prisleie. Denne har smart operativsystem, større og skarpere skjerm, bedre nettleser og bedre støtte for Exchange.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.