TESTER

Test: null

Test av Samsung Omnia Pro B7610

Samsung Omnia Pro er minst like mye moro som den er jobb.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. jan. 2010 - 18:57
Vis mer
Høydepunkter

God skjerm, store taster, enkel å bruke, god på e-post, alt av teknologi

Skuffelser

Ofte treg, lite innebygget minne

Veldig kort sagt

Samsung Omnia Pro er en knallgod telefon for deg som vil ha et kontor som kan forvandles til en underholdningssentral i lomma. Her får du svært lettbrukte og fingervennlige menyer, super-3G og Wi-fi, GPS med navigasjon og støtte for populære videoformater. Vi reagerer på at telefonen ofte bruker lang tid på å starte og veksle mellom programmer, så Omnia Pro er ikke feilfri. Men dette er likevel en av de beste telefonen i sin klasse på markedet akkurat nå.

Konklusjon

Omnia Pro B7610 er Samsungs nyeste Windows Mobile-telefon for deg som trenger en skikkelig sveitsisk lommekniv i jobbsammenheng. Et utskyvbart fulltastatur med store taster gjør det enkelt å skrive e-post, en stor og skarp trykkskjerm gjør det til en fryd å surfe og se video, og mediaspilleren gjør Omnia Pro til en skikkelig underholdningstelefon.

Les også: Test av Samsung Omnia II »

Under panseret finner du alt av tenkelig teknologi, inkludert Edge, super-3G og Wi-fi som gir deg raskt internett. GPS er på plass, og Samsung har inkludert navigasjonsprogrammet Route 66 som gjør telefonen til en fullblods bil-GPS.

Det er standardtilkobling for USB, vanlig 3,5 mm minijack for hodesett og ellers støtte for Bluetooth.

Menysystemet er lagt opp for fingerbruk, og Samsung har gjort en grundig jobb med å glatte over det i utgangspunktet lite fingervennlige Windows Mobile 6.5 med egne menyer. Du har også to startskjermer tilgjengelig: En for jobb og en for fritid.

Til jobb får du en av markedets beste e-postløsninger, en svært kraftig kalender, god kontaktliste og - ikke minst - lang batterilevetid. Til fritid har du en god musikkspiller, støtte for Divx-video, skikkelig nettleser og et kamera med fem megapiksler.

Det er god lyd under samtaler. Det er også enkelt å sende SMS. Dette er på alle måter en telefon som også er en god telefon.

Dessverre opplever vi at telefonen er litt vel treg når den skal starte opp programmer, åpne menyer og veksle mellom programmer. Det til tross for stort arbeidsminne og en prosessor på hele 800 MHz.

Vi syns også Samsung kunne utstyrt Omnia Pro med mer innebygget minne. Den har 1,4 GB tilgjengelig, noe som er litt snaut. Her er det altså bare å investere i et minnekort.

Telefonen er godt bygget, men vi syns den er i tjukkeste laget. Det kan vi tilgi da den tross alt har utskyvbart fulltastatur.

Det store bildet som tegner seg her er at Omnia Pro er en svært god mobiltelefon som fungerer bra til det meste. Om du var interessert i en Omnia II, men ønsket tastatur er dette telefonen du skal kjøpe.

Det finnes flere alternativer, og vi trekker frem Nokia N900 og Nokia N97 Mini, som ligger i omtrent samme prisleie.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.