TESTER

Test: null

Test av Samsung Omnia Pro B7330

Samsungs Omnia Pro B7330 er til forveksling lik Nokia E71 og E72, men har Windows Mobile istedenfor Symbian. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. des. 2009 - 15:12
Vis mer
Høydepunkter

Bra talekvalitet, god batteritid, Exchange, lav pris

Skuffelser

Har ikke 3,5 mm minijack, mangler GPS-program

Veldig kort sagt

Samsung Omnia Pro B7330 er en ypperlig e-posttelefon med komplett Exchange-støtte og Windows Mobile. Den har ellers bra talekvalitet, god batteritid og mye teknologi. Den egner seg imidlertid verken til film eller musikk, og kameraet er ikke noe å skryte av. Du får heller ikke med GPS-program i pakken. Dette er enkelt og greit en telefonen for deg som er ute etter et verktøy, og gir blaffen i underholdning og fancy menyer.  

Konklusjon

Samsung Omnia Pro B7330 er til forveksling lik Nokias E72, med kvadratisk skjerm, fulltastatur og omtrent samme størrelse og utforming. Målgruppen, altså businessbrukere, er den samme. Der E72 kjører på Symbian med S60-grensesnittet, har B7330 imidlertid fått en helt umaskert versjon av Windows Mobile.

Fulltastaturet fungerer bra. Tastene er riktignok bittesmå, men har fått en form som gjør at de likevel er lette å treffe selv om du har store tomler. Skjermen fungerer også fint til de bruksområdene telefonen er sterkest på.

Kongen av e-post

Og det sterkeste kortet du har her er Exchange-støtten. Med Windows Mobile får du Microsofts egen Exchange-løsning Outlook Mobile.  Dette gir deg muligheter for å jobbe med mapper på serveren, du har tilgang til kontakter i firmakatalogen, og du får et suverent samspill mellom kalender, adressebok og e-postklient. 

Om du bruker mindre avanserte e-postløsninger som Hotmail eller Gmail, er heller ikke dette noe problem å sette opp på telefonen. Alt i alt er det ingen som kan måle seg med Windows Mobile når det kommer til E-post, kanskje med unntak av Blackberry.

Du får ellers det vanlige utvalget av nyttefunksjoner som hører med Windows Mobile, og har dermed det du trenger for å få organisert hverdagen på en effektiv måte. Som et rent verktøy i jobbsammenheng er det ingen utpregede svakheter med denne telefonen.

Teknologibiten er også på plass. Super-3G og WLAN gjør at du kan surfe i høye hastigheter i mobilnettet, og koble deg opp mot trådløse soner der dette er tilgjengelig.

Ikke uten svakheter

Telefonen har i tillegg fått GPS-mottaker, noe som i teorien åpner for GPS-navigering. Da må du imidlertid først skaffe deg et GPS-program, da dette ikke følger med i pakken.

Det skal understrekes at B7330 overhodet ikke er telefonen for deg som vil se på film og høre på musikk mens du er på farten. Det største savnet her er egentlig utgang for 3,5mm minijack. Her må du nemlig bruke de medfølgende ørepluggene, noe som ikke gir særlig bra lydkvalitet.

Kameraet er heller ikke noe å skrive hjem om. Bildene du tar egner seg ikke for fotoalbumet, og videosnuttene er for små og kornete til å ha noen funksjon utover visning på mobilskjermen.

Konklusjon

Dersom du er ute etter en telefon som fungerer brillefint til e-post, og da særlig Exchange, er Samsung Omnia Pro B7330 et svært godt valg. Du får også en fin liste nytteverktøy som kommer godt med i hverdagen, og du får det du trenger av teknologi.

Om du vil ha noe mer enn dette, får du en langt bredere pakke om du går for Nokia E72. Da får du et bedre kamera, skikkelige musikkmuligheter og en GPS som faktisk kan brukes til navigering rett ut fra boksen. Den koster imidlertid noen hundrelapper mer, og du ofrer noe Exchange-funksjonalitet, så om dette er den avgjørende faktoren i valg av mobiltelefon, er Samsungs alternativ det beste.

Det er uansett ikke tvil om at du får valuta for de 2700 kronene du må punge ut med for B7330.

Les hele testen på neste side >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.