TESTER

Test: null

Test av Samsung Omnia Lite

Samsung Omnia Lite er en god Windows-telefon, men har sine svake punkter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. des. 2009 - 12:29
Høydepunkter

Godt batteri, enkel å bruke, god nettleser, god musikkspiller, Exchange-støtte.

Skuffelser

Mangler 3,5 mm minijack, labert kamera, lavoppløst skjerm, mangler GPS-programvare.

Veldig kort sagt

Samsung GT-B7300 Omnia Lite er en liten og praktisk Windows-telefon som kan det aller meste. Den har den gode nettleseren Opera Mobile, kan vise video, har god musikkspiller og fungerer dessuten som jobbmobil. Vi savner utgang for vanlige hodesett, og vi syns telefonen godt kunne hatt bedre skjerm. Den gjør det greit på de fleste områder, men utmerker seg på få.

Konklusjon

Omnia Lite er Samsungs allroundtelefon i Omnia-serien. Den er en smarttelefon med Windows Mobile 6.5, er liten og hendig og kan det meste du forventer av en smarttelefon.

Telefonen er i slekt med sluggerne Omnia HD og Omnia II, men Samsung har virkelig spart på kruttet her. Skjermen er lavoppløst, det er lite innebygget minne og telefonen mangler det ene og det andre.

Til tross for dette er Omnia Lite en god surfetelefon takket være Opera Mobile, som er installert. Denne viser nettsider på en god måte og er rask. Telefonen er også god på e-post og meldinger da den har Exchange-støtte og et bra skjermtastatur.

Musikkspilleren er oversiktlig og lettbrukt, og Omnia Lite kan også vise Divx-video. FM-radio er også på plass.

Teknologien er heller ikke mangelfull, og du får både super-3G, Wi-fi og GPS. Dessverre har ikke Samsung inkludert noe GPS-programvare, så dette må du kjøpe utenom.

Det vi ikke er begeistret for er at det ikke er utgang for 3,5 mm minijack. Lydutgangen er kombinert med USB-tilkoblingen, så du kan for eksempel ikke høre på musikk samtidig som du lader.

Kameraet er heller ikke spesielt bra, og det mangler fotolys. Det kan fort bli vanskelig å ta gode bilder om det ikke er strålende sol.

Skjermen hevdes å være behandlet med noe som skal gjøre den ripesikker, men dette betyr ikke at du ikke kan ripe den opp dersom du har den i lomma. Byggekvaliteten på telefonen er grei, men bakdekselet lager litt knirkelyder.

Heldigvis er Omnia Lite god som telefon, med god lyd og lang batterilevetid.

Til syvende og sist syns vi Omnia Lite halter litt. Den har ingen graverende feil, men så syns vi heller ikke at den utmerker seg noe spesielt på andre områder enn batterilevetiden. Så er batteri, brukervennlighet, surfing og underholdning viktig for deg anbefaler vi deg å vurdere Omnia Lite.

Les hele testen på de neste to sidene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.