TESTER

Test: null

Test av Samsung Jét

Samsung Jét er en knall allrounder for deg som vil ha trykkskjerm, men ikke trenger smart operativsystem.

Menysystemet er lett å forstå.
Menysystemet er lett å forstå.

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 108,8 x 53,5 x 11,9 mm
Vekt: 110 gram
Skjerm: 3,1 tommer, 800 x 480 piksler
Operativsystem: Samsung proprietært

Nettverk: GSM 900/1800/1900
Internett: Edge, HSDPA 3,6 Mbps
Bluetooth: 2.0 + EDR med A2DP
GPS: A-GPS

Internminne:  2 GB
Minnekort: MicroSD (Opp til 32 GB)
USB: USB 2.0, MicroUSB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-Radio: Ja

Kamera: 5 Megapiksler
Videoopptak: D1 (720 x 480 piksler)

Batteri: Li-Ion 1100 mAh, 8 timer 29 minutter tale, 422 timer standby i 2G-nettet, 5 timer tale 406 timer standby i 3G-nettet. 10,3 timer musikk, 5,5 timer video. 

Pris: Ca 2900 kroner

Se alle spesifikasjonene>>

Høydepunkter

 Sprek, har Exchange, god på lyd og bilde

Skuffelser

Tiltrekker seg fingermerker

Veldig kort sagt

Samsung S8000 Jét er en sprek, liten og nett trykkskjermtelefon som både har sylskarp skjerm, god lyd og bra batteritid. Den støtter også både Exchange, alle de viktigste videoformatene og har uttak for både 3,5 mm og micro-USB, så den duger både til jobb og underholdning. Du finner ellers både GPS, super-3G og trådløst nettverk, alt sammen i en pakke til under 3000 kroner. Dette er intet annet enn en svært bra allround-telefon som gir deg full valuta for pengene.

Konklusjon

Samsung S8000 Jét er en liten og nett trykkskjermtelefon, som i motsetning til Omnia HD og Omnia II ikke har fått et smart operativsystem. Samsung selv omtaler telefonen som "Smarter than Smartphone", noe som faktisk ikke er langt fra sannheten i dette tilfellet.

Her får du nemlig en knallpakke. Med støtte for e-postprotokollene IMAP og POP, i tillegg til Exchange, vil de fleste ha dekket det de trenger på epostfronten. Telefonen kan også synkroniseres direkte mot Outlook på en datamaskin, om du har lagret kontakter og annen nyttig informasjon der. Sammen med telefonens øvrige kontorprogrammer utgjør dette en pakke som lett gjør Jét aktuell som jobbtelefon for veldig mange.

Menysystemet minner mye om det du finner i produsentens mer avanserte telefoner, og er enkelt å sette seg inn i. At du ikke har noe fulltastatur, men kun trykkskjerm, føles aldri som noe handicap her.

Sylskarp skjerm

Skjermen er forøvrig en sylskarp AMOLED-skjerm med en oppløsning på hele 800 x 480 bildepunkter, noe som gjør den svært egnet enten det er bilder eller video du vil se på. Støtte for alle de viktige komprimerte videoformatene gjør at du trenger gjøre to ting før du kan se filmene du har lagret på PCen din: Last over, og trykk play. Overføring er gjort på kort tid ved hjelp av den medfølgende micro-USB-kabelen, og lyden får du servert gjennom ditt eget hodesett takket være utgang for 3,5 mm minijack.

Det største pluss-punktet for denne telefonen må likevel være responsen. Samsung har satt inn en dedikert 800 Mhz-prosessor for å kjøre alle funksjoner som ikke har med samtaler å gjøre, og dette merker du på ytelsen. Det er ikke forsinkelser her. Enten du åpner videosnutter, starter kameraet, går inn i meldingsinnboksen eller spiller spill, går ting hundre prosent flytende. Vi har sett altfor mange "enkle" telefoner med altfor krevende programvare i forhold til maskinvaren, så det er en herlig følelse å se at Samsung ikke har gått i denne fella.

S8000 Jét har også fått hakket mer teknologi enn en typisk allrounder. Her finner du både AGPS, trådløst nettverk og super-3G, og er dermed klar for både geomerking av bilder og surfing på nett i gode hastigheter.

Det er selvsagt på sin plass å nevne at telefonen også fungerer flott til samtaler og tekstmeldinger. God talekvalitet, et batteri som varer godt over gjennomsnittet og god respons ved bruk av de to virtuelle tastaturene sørger for at det ikke er noe negativt å sette fingeren på her.

Vi har egentlig bare ét negativt punkt å komme med her, og det er at telefonen fort får fingermerker, men dette er bare en liten bagatell i et ellers glimrende helhetsbilde.

Les hele testen på neste side >>

Les mer om: