TESTER

Test: null

Test av Samsung I8000 Omnia II

Glem tidene da du måtte velge. Samsung I8000 Omnia II er brukervennlig og gir deg absolutt alt i ett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. nov. 2009 - 14:59
Vis mer
Høydepunkter

Veldig god skjerm, brukervennlige menyer, perfekt multimediatelefon, god jobbmobil.

Skuffelser

Ikke veldig bra kamera, litt lite gjennomtenkt fulltastatur i liggende modus.

Veldig kort sagt

Samsung Omnia II er en telefon som har alt og samtidig er brukervennlig. Alle teknologier er på plass, og det er en smal sak å ta dem i bruk. Telefonen har alle proffunksjoner og et lass med morofunksjoner. Den er god på internett, navigasjon og film. Dette er farlig nær full blink.

Konklusjon

At en telefon har alt av teknologi er ikke lenger oppsiktsvekkende. Omnia II har alt, og det er vel og bra. Det vi liker er at Samsung har klart å lage en telefon som også er brukervennlig.

For hva hjelper det med Wi-fi, super-3G, GPS og andre tekniske finurligheter dersom det er knotete å ta dem i bruk?

Omnia II kjører Windows Mobile 6.5, og har Samsungs menysystem Touchwiz på toppen. Dette er et system som gjør det enkelt å styre alle funksjonene på telefonen med en finger. Det aller meste er logisk og enkelt lagt opp slik at du raskt får gjort det du skal.

Skjermen er stor, skarp og har klare farger.

Telefonen har fått super-3G slik at du kan laste ned fra internett i gode hastigheter. Omnia II har også Wi-fi, slik at du kan koble telefonen til trådløse nett. Med nettleseren Opera Mobile er det enkelt å surfe på vanlige nettsider, og de ser ut slik du er vant til på PC-en din. Det fungerer bra.

Med Windows Mobile får du markedets beste støtte for Exchange. Dette gjør Omnia II til en god jobbtelefon, og det er enkelt å jobbe med e-post og kalender. Du finner ellers alle nyttefunksjoner du trenger, inkludert støtte for Office- og PDF-filer.

Multimedia er en drøm på denne telefonen. Den har en god musikkspiller med god lyd. Du kan også enkelt og raskt overføre video fra PC-en din, da Omnia II støtter Divx- og Xvid-video. Bildekvaliteten på skjermen er god, så telefonen egner seg veldig bra til å se video på.

Du kan plugge vanlige hodesett rett i telefonen uten overganger. Omnia II har også vanlig USB-tilkobling slik at det er enkelt å overføre filer. Det innebygde minnet er på hele 16 GB, så du får plass til mye musikk og video. Du kan også utvide med minnekort.

Med i esken får du et rimelig bra hodesett. Det følger også med et minnekort med GPS-programvare som gjør at du kan bruke Omnia II til bilnavigasjon.

Kameraet på baksiden av telefonen har 5 megapikslers oppløsning og tar bilder og video i helt grei kvalitet. Med tanke på prisen skulle vi ønske kameraet var bedre.

Det er enkelt å skrive meldinger, og telefonen har god lyd under samtaler. Batterikapasiteten er god, men bruker du Omnia II aktivt bør du regne med å lade hver dag, eller annenhver dag.

Telefonen er laget i plast, men føles godt bygget. Du bør behandle den pent for ikke å få riper i deksel og skjerm.

Det er få ting vi ikke liker med denne telefonen. Fulltastaturet på skjermen kan vises loddrett og vannrett. I vannrett modus er det altfor lett å komme borti "send"knappen på skjermen. Det gjør at du fort kan sende avgårde halvferdige meldinger. Vi syns også det burde vært mulig å låse skjermen mens vi ser på video.

Alt i alt er Omnia II et svært vellykket produkt som egner seg bra for deg som vil ha alt i ett.

Alternativene er ikke så mange. HTC Touch Diamond 2 har mindre skjerm men også lavere pris. Samsung Omnia HD er ganske lik som Omnia II, men har Symbian i stedet for Windows Mobile. Kameraet er også bedre. Omnia HD koster omtrent det samme som Omnia II.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.