TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Tab

Dette er den beste underholdningsmaskinen vi noen gang har prøvd.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. nov. 2010 - 16:18
Vis mer
Høydepunkter

Et surfebrett som kan alt - inkludert å ringe, sende SMS, lese e-post, vise video og ta bilder. I praksis er det snakk om en veldig stor Android-mobil. Alt er pakket inn i en størrelse som gjør det praktisk mulig å ha det med seg i lomma.

Skuffelser

Koster veldig mye penger. Flash gjør nettleseren treg. Kun proprietær tilkobling.

Veldig kort sagt

Galaxy Tab er en veldig stor Android-mobil som ikke er en mobiltelefon. Dette er et produkt for deg som vil surfe, spille, se video og lese e-post i sofaen eller på reise. Du kommer neppe til å ha den med deg overalt, men når du først har den med deg har du stor glede av den.

Gå rett til hele testen »

Konklusjon

Om du skal drive et flyttebyrå kan du godt basere hele operasjonen på en bilpark bestående av Volkswagen Golf. Det lar seg nok gjøre, men det er neppe særlig praktisk, og du er avhengig av tilhengere på Golfene for å få det til.

Samsung Galaxy Tab er litt på samme måten. Du kan bruke den som din primære mobiltelefon, men praktisk er det ikke. Du er avhengig av å ha håndfri, og i mange tilfeller er størrelsen et hinder.

Les også: Galaxy Tab vs. Apple iPad » Men så er ikke dette en mobiltelefon heller. Det er en tablet med mulighet for mobilbruk. Vi tipper de færreste Galaxy Tab-eiere vil legge mobilen på hylla.

Er det en mobil du ser etter bør du heller gå for en Dell Streak »

Med en skjerm på sju tommer, en lengde på 19 cm, bredde på 12 cm og vekt på 380 gram er dette en dings du virkelig kjenner at du har med deg. 

Og til tross for Android 2.2, nettleser med full Flash-støtte, alle muligheter for tilkobling til internett og en spesifikasjonsliste som kan få tennene til å løpe i vann er Galaxy Tab i våre øyne et produkt for spesielt interesserte.

Men er du en av disse får du en fantastisk herlig tablet.

Fantastisk underholdningsmaskin

Vi syns Galaxy Tab er den beste bærbare underholdningsmaskinen du får tak i akkurat nå. Ikke bare fordi den er ypperlig til surfing, men også fordi den til tross for en gedigen skjerm er såpass "liten" at du kan ha den med deg i jakkelomma. 

Galaxy Tab er helt perfekt til å se på video med på tur, og dersom du for eksempel sitter på et fly eller toget til Trondheim har den mer enn nok batteri til å la deg surfe, høre på musikk, spille eller se video hele veien. 

I tillegg kommer nyttefunksjoner vi har lært oss å sette stor pris på. E-postklienten er rett og slett knallgod, med visning av innboks og meldinger på tilnærmet lik måte som e-postklienter på PC-er. Her kan du se listen over e-post og selve meldingen side ved side. Kontaktlisten og kalenderen er også bygget opp på denne måten.

Likevel er ikke en Galaxy Tab en fullgod erstatning for en bærbar PC. Vi merker oss for eksempel at Flash gjør nettleseren treg og hakkete. Det er fortsatt ikke praktisk å skrive mye tekst på en trykkskjerm.

Disse tingene kan du rette på ved å deaktivere Flash og å koble til et tastatur.

Noen erstatning for mobiltelefonen er den heller ikke, da vi ofte opplevde den som for tungvint å bruke siden du ofte trenger å ha begge hendene fri.

Les også: Ti grunner til å velge Galaxy Tab »Men ikke la disse tingene stoppe deg dersom du er på jakt etter en Android-tablet. Vi finner ingen tungtveiende grunner til å fraråde den som er interessert i et produkt som dette å gå for en Galaxy Tab.

Men en pris på 6500 kroner og at den egentlig ikke kan gjøre stort mer enn en Android-telefon med stor skjerm gjør at den til syvende og sist er - som sagt - for spesielt interesserte.

Les hele testen av Samsung Galaxy Tab på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.