TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Tab 10.1

Vi har testet Samsungs råeste tablet og latt oss imponere.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. sep. 2011 - 18:13
Vis mer
Høydepunkter

Tynn, lett, knallbra skjerm, bra batteri, mye frihet i Android 3.1.

Ulemper

Laget i plast, lavere tablet-apputvalg enn iPad, proprietær tilkobling, en anelse treg i ny og ne.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Tab 10.1 er en strålende tablet, og den første reelle konkurrenten til Apples iPad 2. Enten det er surfing, film, musikk eller e-post du skal bruke den til leverer denne i bøtter og spann.

Gå direkte til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoSpesifikasjonerSammendrag

Galaxy Tab 10.1 er ikke Samsungs første tablet, men den er den første vi tør si er en reell konkurrent til Apples iPad 2.

Her får du omtrent samme størrelse, omtrent samme vekt og samme tiltenkte bruksområder, og det blir derfor naturlig å sammenligne Tab 10.1 med Apples alternativ.

Og her er det forskjeller på både godt og vondt.

Galaxy Tab 10.1 har for eksempel den beste skjermen vi har sett i en tablet til nå. Den 10.1 tommer store LCD-en har en oppløsning på 800 x 1280 piksler, og gir deg et sylskarpt bilde med livlige farger.

Mer frihet

At den kjører på Android 3.1 gjør også at du har mye mer frihet enn med iPad 2. Når man kjøper en tablet er film et naturlig bruksområde. Tab 10.1 støtter langt flere filformater enn iPad, og det kreves heller ikke spesialprogramvare for å overføre filmene til tableten.

Dette punktet veier ekstra tungt siden Apple per i dag ikke har noe fungerende filmtilbud i Norge, og du dermed ikke får tilgang til filmene som ligger ute på iTunes.  

Om du skal surfe på nettet har du også flere muligheter. At nettleseren støtter Flash gjør at du slipper en ekstern avspiller for å kjøre YouTube-videoer, noe som kreves på iPad.

Når det er sagt får du en noe mer responsiv surfeopplevelse med iPad 2, som generelt er raskere i reaksjonen når du navigerer rundt på nettet.

Underlegen på app-utvalg

Mens utvalget av apps til iPad har rukket å vokse seg stort og tungt går det foreløpig tregt i Android-leiren. Dette skyldes selvsagt at Android Honeycomb er forholdsvis nytt, så utvalget vil øke med tiden.

Men per i dag får du altså på langt nær samme utvalg av spill, nytteprogrammer og andre apps til Tab 10.1 som du får til iPad 2.

Når vi først snakker om apps er det imidlertid verdt å nevne at du ikke har de samme sperrene i Android som i iOS. Dersom du for eksempel vil bytte ut tastaturet eller nettleseren er det bare å hente ned alternativer fra Android Market.

Plast vs aluminium

Samsung Galaxy Tab 10.1 er hovedsaklig bygget i plast, mens iPad 2 er smidd i aluminium. Dette gir selvfølgelig utslag i kvalitetsfølelsen, som er bedre på iPad 2.

Samtidig er det slett ikke sånn at Galaxy Tab 10.1 har dårlig byggekvalitet. Tvert i mot kjennes den både solid og velbygget ut. Men aluminium er det altså ikke.

Hvilken er best?

Å komme med noen fasit på hvilken tablet som er best av iPad 2 og Galaxy Tab 10.1 går i bunn og grunn ikke an, fordi det kommer an på hvem du er og hvilke preferanser du har.

Om du bare er ute etter en tablet som fungerer brillefint til surfing, spill, e-post og musikk, samtidig som du vil ha størst mulig app-utvalg, er iPad 2 det beste alternativet.

Om film er et av de viktigste bruksområdene dine vil vi heller anbefale Galaxy Tab 10.1, da du har langt større frihet både med tanke på overføring og filformater her. Skjermen er også bedre, og du har generelt friere tøyler enn med iPad 2.

Begge to gjør en strålende jobb på de fleste andre områder. Solid batteritid, bra skjerm, bra byggekvalitet og god lyd er beskrivelser du vil kjenne deg igjen i samme hvilken du velger.

Uansett, det er ingen tvil om at Galaxy Tab 10.1 er blant det beste du får kjøpt på tablet-fronten i dag, så skuffet, det blir du ikke. Dette er en soleklar anbefaling.  

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.