TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Spica

Med Android 2.1 går Samsung Galaxy Spica fra å være en grei telefon til å bli en kanon telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. apr. 2010 - 17:49
Vis mer
Høydepunkter

 Markedets billigste Android 2.1-telefon, med Exchange og masse teknologi

Skuffelser

Noe dårlig respons i kantene av trykkskjermen, og kameraet er ikke spesielt bra.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Spica er en av de beste Android-telefonene du får kjøpt nå dersom du er på et budsjett. Her får du de samme funksjonene som i dyrere modeller, men du må leve med en litt dårligere skjerm, lavere internetthastighet og en telefon som er laget i plast og føles litt klumpete.

Gå direkte til hele testen »

Konklusjon

Samsung Galaxy Spica er en trykkskjermtelefon som har vært på markedet en stund, men som først nå er virkelig interessant. Grunnen er at den nå er oppgradert til å kjøre siste utgave av Android-operativsystemet.

Vi har brukt Spica en god stund før oppgraderingen, og kan bekrefte at det blir en helt annen telefon når den er oppgradert til Android 2.1. Den har gått fra å være grei til å være helt topp.

Spica er den billigste mobiltelefonen med Android 2.1 i markedet. I skrivende stund koster den rundt 2500 kroner, og da er det verdt å merke seg at du får veldig mye for pengene.

Dette er en telefon som ikke krever at du er dataingeniør for å bruke den. Menyene er oversiktlige og enkle, og du kan legge til snarveier og miniprogrammer på inntil ni startskjermer.

Spica har GPS, slik at du kan bruke den til navigasjon, geomerke bilder, drive med geocaching og annet som krever GPS. Det er ikke GPS-navigasjon installert på telefonen, så dette må du belage deg på å kjøpe i ettertid om du skal navigere.

Skal du på nett har telefonen super-3G og Edge, som gir deg de beste hastighetene i mobilnettet. Spica har også Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nett og surfe, laste ned programmer, sjekke e-post og annet helt gratis.

Spica er en skikkelig underholdningstelefon med støtte for avspilling av Divx-video. Den har også en ganske god musikkspiller. Utgang for 3,5 mm minijack gjør at du kan koble til et hvilket som helst hodesett. Lydkvaliteten er dog midt på treet.

Spica fungerer bra som surfetelefon. Nettleseren viser nettsider på en god måte. Støtte for Flash har telefonen ikke, så alle nettsider vil ikke vises slik du er vant til på PC-en.

En av nyhetene i Android 2.1 er integrert støtte for Microsoft Exchange. Å sette opp dette er enkelt, og du kan sette telefonen til å synkronisere e-post i intervaller eller kontinuerlig (push). Du kan synkronisere kontakter og kalender. Oppføringer i kalender og innboks merkes med egne fargekoder, så det er lett å skille for eksempel privat- og jobbkalender fra hverandre.

Ellers er det mulighet for å finne et vell av programmer i programvarebutikken Android Market. Om det er noe du savner finner du det her.

Vi har ikke noe å utsette på lydkvaliteten i telefonen. Den er kanskje ikke plagsomt høy, men klar og god. Batteriet varer også lenge, men dersom du bruker telefonen til spill, surfer mye eller har push-epost aktivert må du belage deg på å lade hver dag.

Det som ikke er så bra...

Det vi ikke er så fornøyde med er følsomheten i trykkskjermen. Den er jevnt over god, men helt nederst og helt ute i kantene er den litt upresis og oppfatter ikke alltid trykk her. Det kan være irriterende.

Kameraet er greit nok, men autofokusen er helautomatisk. Det vil si at du trykker en gang, så fokuserer telefonen og tar deretter bildet. Det gjør det litt vanskelig å komponere bildene slik du vil. Bildekvaliteten er midt på treet. Her mangler det også kameralys, så i dårlig belysning er kameraet farlig nær ubrukelig.

Se bilder tatt med kameraet »

Vi syns også telefonen er litt tjukk, spesielt med tanke på at den er laget i plast.

Alt i alt er vi likevel svært fornøyde. Prisen tatt i betraktning er dette et av de beste Android-kjøpene du kan gjøre i dag. Oppgraderingen til Android 2.1 gjør at Spica tar steget opp fra en grei Android-telefon til en svært god Android-telefon.

Alternativene er mange, og de er dyrere. HTC Legend har 2.1, bedre skjerm og ser lekrere ut, men koster over 1000 kroner mer enn Spica.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.