TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy S II

Det er ingenting å diskutere - Dette er den beste telefonen på markedet akkurat nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. mai 2011 - 16:31
Vis mer
Høydepunkter

Råsterk maskinvare, knall på surfing, beste skjermen du får, bra batteritid, bra lydkvalitet, bra kamera, kun 8,5 mm tykk, nyeste Android-versjon, alt av ny teknologi

Ulemper

Ikke dedikert kameratast, tungvint USB-masselagring

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy SII er den raskeste og tynneste telefonen på markedet i dag, og har den beste skjermen vi har sett i en mobiltelefon noensinne. Når den i tillegg har en konkurransedyktig pris fremstår de få svakhetene vi har funnet som ubetydelige. Dette er den beste telefonen på markedet.

Gå direkte til...Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetFull spesifikasjonsliste Konklusjon

I fjor leverte Samsung en maktdemonstrasjon med toppmodellen I9000 Galaxy S, og nå er produsenten tilbake med oppfølgeren, Galaxy I9100 S II.

Og kort fortalt: Dette er farlig nær perfeksjon.

Dynamitt

Når man snakker om en telefon som Galaxy S II er det naturlig å starte med ytelsen. Her får du to prosessorkjerner som yter 1,2 GHz hver, sammen med en svært habil grafikkbrikke og hele 1 GB arbeidsminne.

Dette er langt mer kraft enn du trenger for å drive absolutt alt som er utviklet til en mobiltelefon i dag uten antydning til hakking og forsinkelser.

Nå er det ikke slik at du merker denne kraften til enhver tid - telefoner med halvparten så mye krutt oppleves ikke merkbart tregere når du for eksempel navigerer i menyene.

Men det merkes når det gjelder. Surfing er et punkt som stikker seg ut hos oss. Vi har gjort seriøse forsøk på å få nettleseren til å hikke ved å pepre den med lasting av tunge nettsider og krevende Flash-innhold.

Og vi greide ikke fremprovosere noen hakking eller tregheter som er verdt å nevne.

I løpet av testperioden har vi også sendt Galaxy S II i duell mot LGs Dual Core-bølle Optimus 2X, som måtte se seg slått i rene ytelsesmålinger.

LES OGSÅ: Galaxy S II vs LG Optimus 3D og Optimus 2X

Best skjerm på markedet

Galaxy S II byr på mer enn den per i dag beste ytelsen på markedet. Skjermen er også i en klasse for seg.

Med Samsungs Super-AMOLED Plus-teknologi på plass får du strålende bildekvalitet fordelt på 4,3 tommer.  

Mange vil nok påpeke at iPhone 4 har høyere oppløsning enn Galaxy S sine 480 x 800 piksler, men dette er et overtak som kun gjelder på papiret. Samsungs toppmodell har soleklart bedre bilde når fargegjengivning, sorttoner og lysstyrke tas med i beregningen.

Syltynn

Som om det ikke er nok at Galaxy S II er best på både ytelse og skjerm, er den med sine 8,5 millimeter den tynneste smarttelefonen på markedet. Vekten på 116 gram er også av det beskjedne slaget.

Legg til at du også får et seiglivet batteri som holder godt over gjennomsnittet for berøringsskjermtelefoner så er det klart at dette er en vinner.

Nydelig totalpakke

Det er i det store og det hele vanskelig å finne svakheter her. Galaxy S II har god lydkvalitet både i samtaler og ved musikkavspilling, den har alt som trengs for å fungere flott som jobbtelefon - inkludert omfattende sikkerhetsfunksjoner, og gjør egentlig en strålende jobb over hele rekka.

Vi kan klage på at du må inn i menyene for å aktivere masselagring eller at telefonen mangler dedikert kameratast. Men det blir som småsutring å regne når du ser på helhetspakken du får her.

Det finnes alternativer. LGs Optimus 2X er over tusen kroner billigere, og gir deg nesten like mye kraft, men da går du ned i kvalitet både på kamera og skjerm.  

LG Optimus 3D og HTC Sensation ligger også an til å bli seriøse konkurrenter når de kommer på markedet neste måned.

Men den beste telefonen på markedet i dag koster altså et sted rundt 5000 kroner og heter Samsung I9100 Galaxy S II.

Les hele testen »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.