TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy Ace

Samsung Galaxy Ace er pen, lett å bruke og ganske billig. Men kanskje ikke det beste alternativet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mars 2011 - 16:33

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 59,9 x 112,4 x 11,5mm, 113 g
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3,5 tommer
Operativsystem: Android 2.2, TouchWiz 3.0

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/0,384 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 284 MB RAM, 158 MB lagring
Minnekort: Micro-SD (2 GB følger med)
Prosessor: 800 MHz

USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, fotolys, geomerking
Videoopptak: 320 x 240 piksler, 10 FPS

Batteri: 1350 mAh, tale: 6,5 timer (3G)/11 timer (GSM), Hviletid: 17,5 døgn (3G)/26,6 døgn (GSM)

Pris: Fra 2500

Se alle spesifikasjonene »

Høydepunkter

Pen telefon med front i glass. Kjører en ganske ny Android-versjon og har lettbrukt menysystem med mange muligheter. Galaxy Ace har det du trenger på teknologifronten, og en relativt lav pris.

Ulemper

Klarer ikke helt å stikke seg ut blant de mange telefonene i denne prisklassen. Skjermen har litt lav oppløsning og maskinvaren er litt svak.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Ace plasserer seg trygt i mellomklassen, med helt greie spesifikasjoner over hele linja. Det er først og fremst Samsungs TouchWiz-system og designen som skiller denne fra andre Android-telefoner i prisklassen rundt 2500 kroner. Du kan få heftigere maskinvare fra enn dette til samme pris.

Gå direkte til:

Hele testen av Samsung Galaxy AceMålinger av ytelseBilder og video tatt med Galaxy AceFull spesifikasjonsliste 

Konklusjon

Prisklassen rundt 2500 kroner har etterhvert blitt et vanskelig sted å lansere mobiltelefoner. Æren for dette skal kinesiske produsenter som ZTE og Huawei ha. 

Samsung Galaxy Ace koster rundt 2500 kroner, men har ikke vesentlig sterkere maskinvare enn ZTE Blade, som koster tusen kroner mindre. Sammenlignet med den likt prisede Huawei U8800 er den svakt utrustet.

Men så sikter Samsung seg neppe mot de som vil ha mest mulig teknologi for minst mulig penger.

Pen og godt bygget

Galaxy Ace forsøker å skille seg fra konkurrerende mellomklassetelefoner med pen design og glass foran skjermen. Telefonen er riktignok laget i plast ellers, men den verken ser eller føles spesielt billig ut.

Samsung har også utstyrt telefonen med sitt TouchWiz-menysystem. Dette gir deg oversiktlige menyer og tett integrasjon mot Facebook i kontaktlisten. Du kan for eksempel se venners fotoalbum gjennom denne, og du får opp siste statuser.

Samsung har også lagt ved noen praktiske apper og widgeter, blant annet en oppgavebehandler som viser deg om telefonen bruker mye strøm.

Godt utrustet

Telefonen har ellers samme egenskaper som sine Android-brødre. Du får teknologi som GPS, super-3G og trådløst nett, tilgang til Android Market og et stort utvalg apps og spill, og muligheter for surfing.

Galaxy Ace fungerer greit til underholdning, men har noen begrensninger.

Først og fremst er skjermen forholdsvis lavoppløst. Det betyr at du må zoome en del inn for å lese tekst på nettsider.

Telefonen støtter ikke så mange videoformater, og det medfølgende minnekortet kan fort komme til kort om du laster inn musikk og video.

Alt i alt er dette likevel en telefon uten de store feilene. Den er lett å bruke, har god talekvalitet, bra batterilevetid og mange muligheter, også som jobbtelefon.

Klarer ikke skille seg ut

Det største problemet er at den tross desingen ikke klarer å stikke seg ut i mengden av telefoner i denne pris- og funksjonskategorien. Alternativene er derfor mange og gode.

Vi trekker frem ZTE Blade, som er ganske lik Galaxy Ace. Den har bedre skjerm, men litt svakere prosessor. Den koster tusen kroner mindre, og fremstår derfor som et bedre kjøp.

Huawei U8800 er også et flott alternativ i samme prisklasse som Galaxy Ace. Den har bedre prosessor, større skjerm og høyere oppløsning. 

Men om du liker hvordan Galaxy Ace ser ut, vil ha et bra menysystem og tilgang til Samsungs store økosystem har vi ingen betenkligheter med å anbefale Galaxy Ace.

Les hele testen av Samsung Galaxy Ace »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.