TESTER

Test: null

Test av Samsung Galaxy 5 I5500

Den billigste Android 2.1-telefonen på markedet er et kupp.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. sep. 2010 - 15:59
Vis mer
Høydepunkter

1800 kroner, Android 2.1, GPS, Wi-fi og mye annet du tidligere måtte betale vesentlig mer for.

Skuffelser

Skjermen er lavoppløst, så under surfing må du belage deg på å zoome inn. Telefonen har heller ikke så mye minne. 

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy 5 er et strålende eksempel på at en god smarttelefon med all teknologi ikke trenger å koste så mye penger. For omtrent 1800 kroner får du en telefon som har stort sett de samme mulighetene som dyrere telefoner. Det er spart på skjerm, kamera, minne og byggekvalitet, men om du ikke føler behov for å bla opp en kvart månedslønn på ny telefon er Galaxy 5 telefonen du ser etter.

Gå rett til fullversjonen av testen »

Konklusjon

Er du på jakt etter ny mobil? Da har du kanskje også lest tester for å finne en telefon som har fått god omtale. Felles for mange av disse er at de er dyre, og gjerne koster 3-4000 kroner eller mer. Helt i andre enden av Samsungs skala finner du for eksempel Galaxy S, som koster nesten 5000 kroner.

Syns du dette er i meste laget er Samsung Galaxy 5 muligens telefonen du ser etter. Dette er en telefon som koster fra 1800 kroner men som likevel er svært habil og har de fleste mulighetene dyrere telefoner byr på.

Det er kanskje lett å bli lurt av utseendet. Galaxy 5 både ser ut og føles billig spør du oss. Der det kan se ut som om den har en metallramme er det forkrommet plast for alle penga.

Men utseende er definitivt ikke alt. 

Gode spesifikasjoner

Samsung har ønsket å lage en billig Android-telefon, men for å kunne markedsføre den som en Android-telefon og benytte seg av Googles tjenester må telefonen oppfylle noen grunnleggende spesifikasjonskrav.

Galaxy 5 har derfor GPS slik at du kan bruke posisjonstjenester og navigasjon. Internettilkobling får du via Wi-fi (altså trådløst nett), super-3G eller Edge, så du kan alltid være på nett.  Siden telefonen kjører Android 2.1 får du også integrert støtte for Microsoft Exchange og andre e-posttjenester. 

Med andre ord får du en rikt utstyrt smarttelefon til en god pris.

Sparebluss

Det er likevel åpenbart at Samsung har vendt på hver eneste krone. Utover at det er plast som regjerer har Samsung også skåret vekk det meste av ekstra programmer. Her er det kun det nødvendigste som er tatt med, så du får ikke GPS-navigasjon, videospiller og andre programmer vi er vant til å finne på Android-telefoner.

Men dette gjør egentlig ikke så mye, siden du har tilgang til et lass med programmer i Android Market. Sånn sett føles telefonen renskåret.

Les også: 5 apper du må ha på Galaxy 5 »


Lett å bruke

Samsung har installert sitt eget lettbrukte menysystem TouchWiz 3.0 Lite. De har også gitt telefonen et rimelig bra batteri og ganske god talekvalitet. Det er også lett å skrive på telefonen, spesielt om du bruker det smarte Swype-tastaturet. Enkelt forklart tegner du på tastaturet for å skrive, noe som etter litt trening går veldig raskt.

Det vi ikke liker er at kameraet tar ganske labre bilder og at skjermen har rimelig lav oppløsning. Men dette er også de eneste vesentlige ankepunktene. Alt i alt er Galaxy 5 et av de aller beste kjøpene du kan gjøre for under 2000 kroner akkurat nå.

Det er noen telefoner som kan konkurrere, da spesielt Sony Ericsson X10 Mini, som er mindre og lettere men som også kjører en gammel Android-versjon. I denne prisklassen finner vi også HTC  Tattoo, men den kjører også en eldre utgave av Android. 

Samsung Galaxy 5 fremstår dermed som det beste kjøpet for under 2000 kroner, og vi har ingen problemer med å anbefale telefonen.

Les hele testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.