TESTER

Test: null

Test av Samsung C5212

Samsung C5212 er en mobil med plass til to SIM-kort.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. apr. 2010 - 15:22
Vis mer
Høydepunkter

 To antenner, to SIM-kort, to abonnementer. Dette er telefonen som er to i ett.

Skuffelser

Dette er også telefonen for deg som ikke vil ha teknologi som GPS eller 3G.

Veldig kort sagt

Samsung C5212 er en telefon vi kan anbefale på det varmeste - hvis du trenger en telefon du kan bruke to abonnementer i, du ikke trenger allskens teknologi, støtte for Exchange eller en god multimediatelefon. Dette er nemlig en telefon som mangler mye, men trenger du enkelt og greit to telefoner i ett er C5212 verdt en titt.

Konklusjon

Les hele testen på de neste sidene »

Vi vet det er en forholdsvis bred interesse for telefoner som har støtte for to SIM-kort. Og nå er dette endelig tilgjengelig i Norge, takket være Samsung og deres C5212.

Under batteriet er det to SIM-kortplasser. Og under skallet på telefonen er det to antenner. Telefonen er rett og slett to telefoner i ett.

Å administrere to abonnementer på en og samme telefon er en liten utfordring, men Samsung har løst dette på en enkel måte. På siden av C5212 sitter det en en egen tast du bruker til å veksle mellom hvilket av de to SIM-kortene du vil bruke til å ringe og sende SMS med.

Siden begge SIM-kortene er aktive vil samtaler og meldinger tikke inn som vanlig. I innboksen eller anropsloggen vises det hvilke av de to SIM-kortene du har mottatt på.

Systemet er lagt opp slik at du velger ett SIM-kort som standard. Da vil i utgangspunktet all utgående trafikk gå gjennom dette. Dersom du svarer på anrop eller meldinger mottatt på det andre kortet må du huske å trykke på knappen og velge riktig kort.

Det er egentlig ganske oversiktlig, men siden konseptet er uvant tok det litt tid før vi ble helt fortrolige med det.

Teknofattig

Telefonen er ellers ganske så teknologifattig. Joda, den har to SIM-kort, men den mangler til gjengjeld GPS, Wi-fi, og til og med 3G. Den raskeste internettilkoblingen, via Edge, er kun tilgjengelig på ett av SIM-kortene.

Og så har Samsung dessverre valgt å gå for en proprietær tilkobling som gjør at du må ha en overgang for å høre på musikk med vanlig hodesett. Den samme tilkoblingen brukes til datakabelen. Ingen av delene følger med, så her må du belage deg på å kjøpe dette dersom du skal bruke mobilen som MP3-spiller.

Minnekort følger heller ikke med, så dette må du også kjøpe. Men det er ikke støtte for større minnekort enn 8 GB.

Altså er ikke C5212 en spesielt god multimediatelefon. Ei heller er den en spesielt god jobbmobil. Her mangler det nemlig Exchange-støtte. Det er til gjengjeld mulig å synkronisere kalender og telefonliste gjennom Outlook på PC-en.

I det hele tatt er C5212 en ganske grunnleggende mobil om vi ser bort i fra støtten for to SIM-kort. Joda – den har kamera, støtte for e-post, nettleser, musikkspiller, radio og en del andre greie funksjoner, men den utmerker seg ikke.

Gode menyer

Det vi liker er at menysystemet er oversiktlig og enkelt å bruke, at batteriet varer lenge og at det er god lyd under samtaler. Det er lett å skrive SMS her, så dette er en telefon som egner seg bra som telefon.

Alt i alt er dette en telefon for spesielt interesserte. Men har du behov for en telefon med plass til to SIM-kort er det ingen vei utenom Samsung C5212.

Les den fullstendige testen av Samsung C5212 på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.