TESTER

Test: null

Test av Samsung B3310

Billig telefon for deg som skriver mye SMS.

10. nov. 2009 - 14:17
Vis mer
Høydepunkter

B3310 er en billig telefon med et godt qwerty-tastatur som gjør det å skrive tekstmeldinger til en smal sak.

Skuffelser

Skjermen er litt liten og telefonen føles billig. Det følger verken minnekort eller USB-kabel med i esken.

Veldig kort sagt

For lite penger får du en telefon med en god musikkspiller og støtte for minnekort. Telefonens sterkeste side er et utskyvbart fulltastatur beregnet for chatting og tekstmeldinger. Den har også et 2 megapiksel kamera, men bildene blir ikke spesielt gode.

Konklusjon

B3310 er en ny billigmodell fra Samsung til rundt 1200 kroner. Det er definitivt et marked for en meldingstelefon i denne prisklassen og det blir spennede å se om Samsung treffer. Denne telefonen er trolig rettet mer mot et yngre segment. Den kommer i blå, rosa og svart.

Telefonen ser litt snål ut, blant annet fordi nummertastene er plassert langs siden på telefonen og ikke under skjermen. I tillegg har den et utskyvbart fulltastatur. Fulltastaturet fungerer bra til meldinger og e-post. Du kan også bruke det numeriske tastature til å skrive meldinger med, men vi kommer på få situasjoner der dette skulle være aktuelt.

B3310 har en en helt enkel e-postklient, men du har likevel muligheten til å sette opp flere e-postkonti. Telefonen har ikke Exchange-støtte.

Skjermen er på 2 tommer og og viser meget klare skjermbilder. B3310 har fått menyer som er enkle å styre ved hjelp av den store navigasjonstasten. Vi syns generelt telefonen er brukervennlig.

Batteriet holder ganske lenge og samtalekvaliteten er god.

Dette er ikke noe businesstelefon og den egner seg heller ikke til internettsurfing. Mangel på 3G og WLAN gjør at dette lite aktuelt. Edge holder derimot lenge til den bruken som er beregnet for B3310, nemlig oppdatering av status på Facebook og chatting på MSN.

Vi er godt fornøyde med telefonens musikkspiller. Denne har et enkelt grensnitt med en widget på skrivebordet som gjør den enkel å bruke. Lydkvaliteten er god og lyden er høy, men vi er skuffet over det medfølgende hodesettet. Det følger ikke med en overgang til 3,5 mm minijack, denne bør kjøpes i tillegg.

Kameraet har 2 megapiksler uten autofokus og kameralys. Bildene blir ganske uklare.

B3310 er en grei mobilitelefon til en bra pris. Det er veldig få telefoner i denne prisklassen som har utskyvbart qwerty-tastatur og som egner seg så godt til skriving og chatting. Edge er tilstrekkelig for den bruken som er ment og vi har ikke savnet 3G eller WLAN. Vi skulle gjerne sett et bedre kamera i denne telefonen. Ungdommen har like stor gelde av bilder som alle andre.

Et alternativ til B3310 er LG GW520, som har fulltastatur og trykkskjerm. Den har bedre skjerm og kamera, men koster til gjengjeld også 1000 kroner mer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.