TESTER

Test: null

Test av Palm Pre

Palm Pre er en særdeles imponerende mobiltelefon. Vi har testet den.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. des. 2009 - 19:37

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm og fulltastatur
Størrelse: 100 x 59 x 17 mm, 133 g
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3,1 tommer
Operativsystem: Palm WebOS

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 8 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 3,2 MP
Videoopptak: Nei

Batteri: 1150 mAh

Pris: ca 6900 kroner

Se alle spesifikasjoner i Specs »

Høydepunkter

 Lekker design, skarp og god skjerm, kraftig men lettbrukt menysystem

Skuffelser

Litt svakt batteri, ingen minnekortstøtte

Veldig kort sagt

Palm Pre er en profftelefon det ikke finnes maken til. Den er lekker og har et oppsiktsvekkende enkelt menysystem som fungerer veldig bra. Dette er kanskje den beste telefonen på markedet akkurat nå når det kommer til brukervennlighet. Dessverre har ikke Palm gitt telefonen godt nok batteri, og vi savner støtte for minnekort og et GPS-navigasjonsprogram.

Konklusjon

Palm Pre er en liten og avrundet trykkskjermtelefon med utskyvbart fulltastatur. Den er utstyrt med det nye operativsystemet WebOS, har støtte for Edge og super-3G og Wi-fi innebygget. GPS har Palm også funnet plass til.

Det er i aller høyeste grad snakk om en smarttelefon, med støtte for e-post inkludert Exchange, kalender og andre jobbfunksjoner. Men Palm Pre er også en underholdningstelefon med en god musikkspiller, utgang for 3,5 mm minijack og 8 GB innebygget minne.

Palm Pre er imidlertid veldig spesiell, da den har et helt nytt operativsystem og et svært lettbrukt menysystem. Man kan på sett og vis si at dette er Iphone på boler. Menyene er vel så lekre, Pre er vel så rask, men den kan i tillegg gjøre mer enn Iphone. Først og fremst kan du kjøre flere programmer samtidig.

Du styrer funksjonene i telefonen ved å gjøre forskjellige bevegelser over skjermen, og det er latterlig enkelt å veksle mellom programmer, jobbe med lister, hente frem menyen og annet. Dette er rett og slett svært brukervennlig. Det er også enkelt å ta i bruk Wi-fi og andre teknologier på Palm Pre.

Fulltastaturet til Palm Pre fungerer bra. Å skrive meldinger, epost og annet går raskt og smidig her.

Telefonen har også en svært god nettleser. Denne viser de fleste sider akkurat som på PC-en og laster inn nettsider raskt.

Palm har også utstyrt Pre med et godt kamera.

Palm Pre er i tillegg en god telefon, med en smart kontaktliste og talekvalitet.

Alt er ikke perfekt. Batteriet går fort tomt ved aktiv bruk. Det er ikke noe GPS-navigasjonsprogramvare på telefonen. Du kan ikke utvide minnet, og er dermed låst til 8 GB. Telefonen er også laget i plast og er litt slarkete.

Men det store bildet som tegner seg er at dette er en særdeles lettbrukt og smart telefon med veldig mange muligheter. Palms WebOS har potensiale til å danke ut Symbian S60 og Windows Mobile, og er en alvorlig trussel for Android og Iphone. Vi er svært imponerte over hva Palm har fått til.

Les hele testen på de neste sidene »

 

Takk til ePartner.no for lån av Palm Pre.

HøydepunkterTelefonen har en sinnsykt bra skjerm og er meget godt kamera. Skjermen er 3,7 tommer stor og kameraet er på 8 megapiksler. Med denne telefonen kan du filme i HD!SkuffelserDyr telefon. Tastelåsen fungerer ikke optimalt og nettleseren er ikke alltid like lett å ha med å gjøre.Veldig kort sagtSamsung Omnia HD er et multimediamonster uten like. Operativsystemet S60 føles litt mer tungvint enn andre trykkskjermsystemer, men utenom dette er Omnia HD god å bruke. Den slår de fleste på video og stillbilder, har en god musikkspiller og med støtte for Exchange duger den fint som jobbtelefon.Konklusjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.