TESTER

Test: null

Test av Nokia X6

Nokia X6 16 GB er trykkskjermtelefonen for deg som ikke vil trykke.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. feb. 2010 - 16:26
Vis mer
Høydepunkter

 Liten og lekker, god skjerm, kapasativ skjerm, enkel å bruke, alt av teknologi, gratis navigasjon

Skuffelser

Ikke spesielt god nettleser, ingen minnekortstøtte

Veldig kort sagt

Nokia X6 er en underholdningstelefon med god lyd, god skjerm, brukervennlig menysystem og god utforming. I tillegg har telefonen god skjerm, lang batterilevetid og gratis GPS-navigasjon. 16 GB minne er i utgangspunktet en del, men du kunne for alvor erstattet MP3-spilleren din dersom Nokia hadde gitt X6 mulighet for minnekortutvidelse.

Konklusjon

Da Nokia lanserte X6 var vi imponerte over at telefonen er liten og nett og har 32 GB innebygget minne. At den i tillegg ble lansert med musikktjenesten Comes with music, som gir deg fri nedlasting av musikk i et helt år, var med på å gjøre denne telefonen svært attraktiv.

Dessverre tilbyr ikke Nokia Comes with music i Norge. Og dessverre bestemte de seg også for å halvere minnekapasiteten på telefonen før lansering her til lands. Det vi står igjen med er altså en telefon som ikke er like attraktiv. I alle fall i teorien.

Når alt kommer til alt er nemlig X6 16 GB fortsatt en interessant telefon.

Dette er den første telefonen fra Nokia med kapasativ trykkskjerm. Det vil si at du bare trenger å berøre skjermen, og ikke trykke den fysisk inn slik som på tradisjonelle trykkskjermer. På X6 fungerer dette svært bra.

Det skader heller ikke at skjermen er skarp og klar og måler 3,2 tommer. Den egner seg svært bra til bilder, video, surfing og ikke minst GPS-navigasjon.

X6 kommer med nyeste utgave av Ovi Maps, noe som betyr at navigasjon er gratis.

Telefonen er en god underholdningstelefon, med utgang for 3,5 mm minijack. X6 har en musikkspiller som er enkel å bruke, og skal kunne spille musikk i inntil 35 timer på en lading.

X6 har også et ganske bra kamera som også tar opp video i god kvalitet.

Vi syns telefonen egner seg bra til surfing, men vi byttet i testperioden ut Nokias nettleser med Opera Mobile 10, som ærlig talt er en langt bedre nettleser.

Du kan også synkronisere X6 opp mot Exchange, og telefonen egner seg bra til e-post.

Det er ellers god batterilevetid, og vi opplever å lade telefonen omtrent hver annen til tredje dag. I GSM-nettet skal telefonen kunne klare opp mot 11,5 timer tale.

Vi syns imidlertid at Nokia kunne utstyrt telefonen med støtte for minnekort. 16 GB kan virke mye, men skal du for alvor bytte ut Ipod-en din med en mobiltelefon oppdager du fort at bilder, video, musikk og alt mulig annet fort fyller opp denne kapasiteten.

Uansett - Nokia X6 er en god telefon med en liten og nett utforming, er enkel å bruke og har alt du kan ønske deg av teknologi. Alt i alt er dette altså en god telefon for deg som vil ha en pen liten underholdningstelefon med god skjerm og mye teknologi.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.