TESTER

Test: null

Test av Nokia X3-02

Den første touch-telefonen med Series 40 er en herlig liten krabat det er vanskelig å ikke like.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. nov. 2010 - 18:49
Vis mer
Høydepunkter

En lekker liten telefon som er enkel å bruke og god på de viktigste funksjonene. Endelig en skikkelig videreutvikling i Nokias "ikke-smarttelefon"-satsing.

Skuffelser

For dårlig integrasjon av sosiale nettverk, og dårlig søkefunksjon i telefonboken. 

Veldig kort sagt

Nokia X3-02 er en pen liten telefon med nummertastatur og trykkskjerm. Noen smarttelefon er dette ikke, og den egner seg i grunn best for deg som først og fremst trenger en telefon å ringe og sende meldinger med. At den kan gå på nett, spille musikk og ta bilder er kjekke ekstrafunksjoner, men ikke det viktigste for deg. Med dette i bakhodet liker vi X3-02 svært godt.

Gå rett til hele testen »

 

Konklusjon

Om du er på jakt etter en skikkelig smarttelefon som kjører avanserte programmer, surfer på nett med største letthet og har støtte for jobb-epost skal du slutte å lese her. 

X3-02 er enkelt og greit ikke en slik telefon.

Les også: Unboxing av Nokia X3-02

Dette er enkelt forklart en "vanlig" mobil ispedd en klype trykkskjerm. I stedet for pil- og menytaster har denne telefonen fått en trykkskjerm og et menysystem for fingerbruk.

Tastene brukes stort sett bare til å taste inn nummer og å skrive med. 

Menysystemet er av det mer eller mindre selvforklarende slaget, og du vil ganske raskt finne de funksjonene du bruker ofte. Under skjermen sitter det også hurtigtaster som tar deg rett til musikkspilleren og meldinger.

En ting vi virkelig liker her er designen. Telefonen har rene linjer, er tynn og lett og har et bakdeksel i metall. Den ligger også godt i hånda. Dette er rimelig subjektivt, men noe av det vi liker aller best med X3-02 er hvordan den ser ut. Vi våger oss til å påstå at dette er en telefon med X-faktor.

Noe av det X3-02 er best på er meldinger. Store og gode taster gjør at du skriver raskt. Meldinger presentert som samtaler og ikke enkeltmeldinger gjør at du lett holder oversikten.

X3-02 har også god lyd under samtaler og god batterilevetid.

Dette er allerede nok for mange, og med tanke på en pris på rundt 1400 kroner i skrivende stund, er den et flott kjøp for deg som vil ha det enkelt.

Da er det imidlertid verdt å merke seg at den ikke har noen form for Exchange-synkronisering, og at vi syns integrasjonen med Facebook er altfor dårlig. Telefonboksøket er heller ikke så voldsomt bra, for telefonen søker kun på begynnelsen av navnene.

Kameraet er heller ikke av de bedre, så dersom foto er en viktig faktor skal du styre unna. Se bilder tatt med telefonen her »

Men alt i alt kan vi ikke annet enn å like X3-02 som er en sjarmerende liten kar. Feilfri er den slett ikke, men den er god på de viktigste tingene en enkel telefon skal være god på.

Om du vil ha en litt mer avansert smarttelefon kan du ta en titt på Nokia C5, som koster et par hundre kroner mindre, er litt mer avansert, men som ikke har trykkskjerm. Er det en liten og lett smarttelefon du ser etter anbefaler vi gjerne Android-telefonen Sony Ericsson X10 Mini.

Les hele testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.