TESTER

Test: null

Test av Nokia E7

Slik er Nokias nye proffe Symbian^3-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. feb. 2011 - 15:17
Vis mer
Høydepunkter

Fantastisk byggekvalitet, strålende tastatur og stor skjerm. Dette er en telefon for deg som skal skrive mye og som vil ha en grei telefon med mange muligheter og teknologier.

Ulemper

Litt tung, ikke markedets beste e-postklient, lav oppløsning på skjermen, høy pris. Nokias nettleser hører hjemme på et museum.

Veldig kort sagt

Nokia E7 er en mobil med de mulighetene du forventer på en smarttelefon. Den er god på veldig mye, spesielt tastatur og byggekvalitet, men sammenlignet med alternativene har den noen svakheter det enkelt og greit ikke går an å overse. Først og fremst nettleseren og skjermoppløsningen, men også det faktum at den er en god tusenlapp dyrere enn et veldig godt alternativ.

Konklusjon

Nokia E7 er den første Symbian^3-telefonen som er rettet mot proffbrukere. Vi lyver ikke når vi sier at dette er en av de deiligste businesstelefonene i salg i dag.

Med fire tommers skjerm, metalldeksel på baksiden og en generelt kompakt design er det nesten overraskende at de finske ingeniørene har klart kunststykket å få plass til et fulltastatur under skjermen.

Vi kan nesten ikke lovprise designen nok. Dette er en telefon som oser av kvalitet.

Men man skal ikke skue hunden på hårene. Når vi går E7 nærmere etter i sømmene begynner et mer nyansert bilde å tegne seg.

Dette er bra

For å ta det positive først: Skjermen er fire tommer stor, lyssterk og har god kontrast. Den fungerer veldig bra i sollys.

Tastaturet er så godt som perfekt. Nokia har ikke gått i fella og plassert mellomrom-tasten feil sted eller droppet æ, ø eller å. Det eneste vi savner her er en egen rad for nummertaster.

Telefonen har støtte for teknologier som fortsatt er ganske unike, som HDMI-utgang og tilkobling for eksterne USB-disker.

Du får også støtte for Wi-fi, super-3G og den nyeste Bluetooth 3.0-standarden.

GPS er på plass, og som vanlig er navigasjon fullstendig gratis gjennom Nokias Ovi Maps.

E7 er en god jobbtelefon som duger bra til e-post. Vi liker også batterilevetiden og talekvaliteten.

I tillegg til å være et godt arbeidsredskap fungerer E7 bra som morosentral, med musikkspiller, videospiller og tilgang til apps som Angry Birds og Spotify.

Det er rett og slett mye som er bra.

Dette er negativt

Men de negative sidene trekker en del ned.

Selv om skjermen er stor er oppløsningen lav. Den er ikke dårlig i seg selv, men sammenlignet med konkurrentenes beste skjermer er det klart at dette kunne vært ganske mye bedre.

Nokias nettleser henger kraftig bak konkurrentenes. Å laste inn en nettside som for eksempel Dagbladet.no blir en såpass stor oppgave for telefonen at den henger seg opp, og det hakker mye når den først reagerer igjen. Dette er enkelt og greit for dårlig i dag.

Et problem som angår noen er at du ikke kan ha mer enn én Exchange-konto i e-postklienten. Du kan ikke sende ut møteinnkallelser andre steder enn fra kalenderen.

Siden dette er en Symbian-telefon er det også et ganske så lite app-utvalg sammenlignet med Android og iOS. Det er ikke et problem med telefonen i seg selv, men det er et moment. I dag kjøper man seg inn i et økosystem, og ikke bare en telefon.

Dyr

Til slutt må vi nevne prisen, som i skrivende stund er 4800 kroner i de billigste nettbutikkene. Det er tusen kroner mer enn for HTC Desire Z, som også har fulltastatur og trykkskjerm. Det er vanskelig å finne noen veldig tunge grunner for å anbefale E7 fremfor denne.

Vi liker for all del Nokia E7 veldig godt. Vi syns dette er en knalltelefon på veldig mange måter.

Dersom du liker Symbian og Nokia kommer du å elske E7.

Men om du vil ha noe med et større økosystem som ikke har en uviss skjebne bør du velge en Android-telefon.

Les hele testen og se videoer på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.