TESTER

Test: null

Test av Nokia C7

C7 er god på det viktigste, men havner i skyggen av storebror - kameraverstingen N8.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. jan. 2011 - 16:57
Vis mer
Høydepunkter

 En pen telefon med god skjerm, god batterilevetid og god talekvalitet. Her får du det meste du forventer på en moderne smarttelefon. Vi setter som alltid stor pris på gratis GPS-navigasjon.

Skuffelser

Kameraet har ikke autofokus, støtten for sosiale nettverk er ikke fryktelig god, kun mulig med én Exchange-konto, litt knotete tastatur, tungvint nettleser.

Veldig kort sagt

Nokia C7 er enkelt fortalt en lettversjon av Nokia N8, men vi syns ikke prisen står i stil til dette. Her er det dårligere kamera og HDMI-utgangen er fjernet. Vi skulle egentlig likt å se at C7 var 500 kroner billigere. Men dette er ikke noen dårlig telefon. Alt vi likte med Nokia N8 finner vi også på C7.

Konklusjon

Nokia fortsetter å utvide sin Symbian^3-portefølje, og nyeste medlem er Nokia C7. Denne telefonen er i bunn og grunn lik Nokia N8 på de fleste områder.

Unntakene er at kameraet langt fra er like bra, og at støtten for HDMI-utgang er fjernet.

Disse forskjellene betyr ikke all verden i daglig bruk, men samtidig gjør det at C7 ikke helt klarer å skille seg fra mengden.

En god telefon

Vi skal understreke at vi slett ikke syns C7 er noen dårlig telefon. Den er god på det grunnleggende, og byr på god talekvalitet, god batterilevetid, fungerer svært bra til meldinger og e-post, og har all teknologien du kan forvente av en smarttelefon.

C7 er rask, og det er svært sjeldent vi opplever hakking eller andre tregheter.

Selv om Symbian har måttet tåle mye kritikk for å virke gammeldags og tungvint er vi ikke helt enige i det. Dette er litt annerledes lagt opp enn Android og iOS, men når du har lært deg å bruke systemet går det minst like raskt og greit å bruke telefonen.

Underholdende

C7 er utstyrt med ganske mye minne, som kan utvides med minnekort. Du får en god underholdningsmaskin med musikkspiller, Spotify-støtte, videoavspilling og god lyd under avspilling.

Skjermen er også skarp og har god kontrast. Den egner seg bra til surfing og annet.

I det hele tatt er det mye som er bra. 

Burde vært billigere

Vi har likevel litt problemer med å forstå hvorfor C7 ikke er billigere. De 500 kronene du må betale ekstra for en Nokia N8 er verdt det langt bedre kameraet, den lave plastfaktoren og det større minnet.

Sammenlignet med telefoner i samme prisklasse - spesielt HTC Desire og Sony Ericsson X10 - er det vanskelig å se at C7 klarer å skille seg ut.

De eneste virkelige grunnene til å gå for C7 fremfor N8 er at telefonen er noe mindre og har en annen design. Dersom kameraet ikke betyr så mye for deg kan du fint velge C7.

Svakhetene

Men du må leve med en tastaurløsning som er litt tungvint, en Exchange-løsning som støtter kun én konto, et ganske rigid system for widgeter på startskjermen og en nettleser som er litt knotete.

Og ikke minst det faktum at Symbian er en plattform som får langt mindre oppmerksomhet enn Android og iPhone av programvareutviklere. Apps har blitt veldig viktig for mobilbrukere, og utvalget er enkelt og greit ganske smått i forhold til de to store plattformene.

Så om du likevel skal bruke 3300 kroner på en ny mobiltelefon er kanskje en Sony Ericsson Xperia X10 eller en HTC Desire et bedre valg. Nokia N8 fremstår også som et bedre kjøp om du er villig til å bruke litt mer penger.

Nokia C7 er en god allround-telefon, men den er ikke det beste kjøpet du kan gjøre i denne prisklassen.

Les hele testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.