TESTER

Test: null

Test av Nokia C6-00

Dette er en beskjeden kar med noen lyter som er vanskelig å tilgi.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. sep. 2010 - 14:28
Vis mer
Høydepunkter

 C6-00 har alle funksjoner en moderne smarttelefon skal ha, og i tillegg gratis GPS-navigasjon, god lyd og god batterilevetid.

Skuffelser

Det er vanskelig å se på C6-00 som annet enn krampetrekningene til et døende operativsystem. Det er knotete å bruke, og telefonen har noen dårlige løsninger.

Veldig kort sagt

Nokia C6-00 er en telefon for deg som ikke er ute etter å bli imponert. Du trenger en enkel og grei trykkskjermtelefon med mulighet for det meste, men ser ikke behovet for en Android-telefon eller å punge ut flerfoldige tusen for en iPhone. Dessverre for Nokia C6-00 er du heller ikke villig til å betale 2400 kroner for en buggy og gammeldags telefon. 

Gå rett til hele testen av Nokia C6-00 »

Konklusjon

Nokia C6-00 ser i utgangspunktet ganske interessant ut. Med et smart operativsystem, en god spesifikasjonsliste, trykkskjerm, fullt tastatur og en rimelig lav pris er den et knallkjøp. Men det er bare i teorien.

I praksis er C6-00 krampetreknignene til Symbian^1. Dette operativsystemet skal byttes ut med Symbian^3, og har en haug med løsninger selv Nokia har funnet ut ikke er gode nok.

Les mer om Symbian^3 » 



Bare dette er en god grunn i seg selv til å styre unna. Men vi har flere:

  • C6-00 er buggy. Det vil si at programmer kan finne på å spontanavslutte seg selv. De kan henge seg opp. Nettleseren mister plutselig menyen.
  • Du kan ikke lade telefonen via USB-tilkoblingen. Vi minner om at vi skriver 2010.
  • Skjermen er av den gammeldagse resistive typen, og litt upresis.
  • Telefonen er generelt treg.

Vi trekker vanligvis ikke for ustabiliteter og bugs. Men C6-00 er utstyrt med siste programvare. Operativsystemet er gammelt og velprøvd. Dette burde ikke være et tema nå.

C6-00 føles allerede utdatert, og er som en Nokia N97 i bruk. Den er for dyr. For 2400 kroner kan du plukke opp den flotte Android-telefonen Sony Ericsson X10 Mini Pro.

Da hjelper det dessverre ikke så mye at C6-00 har et greit kamera, er god på underholdning, har et svært bra fulltastatur, godt batteri, god talekvalitet og en god spesifikasjonsliste.

Det er det nemlig mange andre telefoner i samme prisklasse som også har.

C6-00 er altså ingen gjennomført dårlig mobil, og isolert sett duger den fint for de fleste. Det er mye her som er bra, men også mye som kunne vært bedre.

Om du er gira på Symbian^1 til en god pris anbefaler vi deg å se på Nokia 5230, som koster godt over 1000 kroner mindre og kan gjøre stort sett det samme som C6-00. Eventuelt kan du ta en titt på Sony Ericsson Vivaz Pro som koster noen hundre kroner mer og har samme operativsystem.

Les hele testen på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.